Session Data Pass Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek

    Selam arkadaşlar forumda bazılarının başına gelmiş, araştırdım ancak kendiminkinde çözemedim o yollarla...

    bi form oluşturuyorum, 2 basamaklı.

    ilk formda ad, soyad, mail adresi alıyorum, ikinci sayfadaki forma da mesaj kutusu koyuyorum. Sonra veritabanına kaydedeceğim.

    Ancak session değerleri aynı sayfada çalışıyor ve fakat ikinci sayfaya aktarınca kayboluyor.

    Post ile yolluyorum verileri.

    direkt sabit bi değişken yazınca kaybolma olmuyor.

    Çözemedim, sinirden leptopu ısırcam.

    Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?


    yardırmak bizim işimiz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek
    erdoganb bunu yazdı

    Selam arkadaşlar forumda bazılarının başına gelmiş, araştırdım ancak kendiminkinde çözemedim o yollarla...

    bi form oluşturuyorum, 2 basamaklı.

    ilk formda ad, soyad, mail adresi alıyorum, ikinci sayfadaki forma da mesaj kutusu koyuyorum. Sonra veritabanına kaydedeceğim.

    Ancak session değerleri aynı sayfada çalışıyor ve fakat ikinci sayfaya aktarınca kayboluyor.

    Post ile yolluyorum verileri.

    direkt sabit bi değişken yazınca kaybolma olmuyor.

    Çözemedim, sinirden leptopu ısırcam.

    Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

    Ikinci sayfanin TEEEEEE EN basina

    <?php
        if(!session_start())
            session_start();

    ekledinmi ?


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
    erdoganb bunu yazdı

    Selam arkadaşlar forumda bazılarının başına gelmiş, araştırdım ancak kendiminkinde çözemedim o yollarla...

    bi form oluşturuyorum, 2 basamaklı.

    ilk formda ad, soyad, mail adresi alıyorum, ikinci sayfadaki forma da mesaj kutusu koyuyorum. Sonra veritabanına kaydedeceğim.

    Ancak session değerleri aynı sayfada çalışıyor ve fakat ikinci sayfaya aktarınca kayboluyor.

    Post ile yolluyorum verileri.

    direkt sabit bi değişken yazınca kaybolma olmuyor.

    Çözemedim, sinirden leptopu ısırcam.

    Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

    Ikinci sayfanin TEEEEEE EN basina

        if(!session_start())
            session_start();

    ekledinmi ?

    var hocam ama yine olmuyor...


    yardırmak bizim işimiz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2012
    Erkek

    time out oluyo olabilir mi 


    imza
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    Kodun doğru olduğunu düşünüyorsan PHP.ini'deki konfigürasyonuna (session_save_path) bak bir değer yok ise oturumların kayıt edileceiği dizini belirle.  (Örneğin(Windows): Temp dizini)

    http://php.net/manual/en/function.session-save-path.php

    http://www.php.net/manual/en/session.configuration.php#ini.session.save-path

    ZINDIK tarafından 30/Oca/13 13:00 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek
    sahinka bunu yazdı

    time out oluyo olabilir mi 

    aynı sayfaya post yaptığımda sorun olmuyor, ancak başka bi sayfaya post yapınca undefined...


    yardırmak bizim işimiz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek

    Sadece ilk sayfana baktim

    <?PHP
    session_start();
    session_destroy();

     

    kodu

     

    <?PHP
    session_destroy();

    session_start();

     

    seklinde degistir. Cunku ilk satirda session tanimlayip hemen altinda yok ediyorsun.

    Ayrica sql sorgunda ciddi anlamda sql acigi var. onu biran once kapat.

     


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    la şu mesajlarınızın içeriğini daha düzgün yazın neyle yazıyon asp php belli değil


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

    Sadece ilk sayfana baktim

    session_start();
    session_destroy();

     

    kodu

     

    session_destroy();

    session_start();

     

    seklinde degistir. Cunku ilk satirda session tanimlayip hemen altinda yok ediyorsun.

    Ayrica sql sorgunda ciddi anlamda sql acigi var. onu biran once kapat.

     

    if (session_start()){

    session_destroy();

    }

    yaptım onun yerine. şimdi düzeldi, neden böyle olduğunu halen anlayabilmiş değilim :/

    öyle deneme yapıyorum şimdilik, sql addslashes ekleyeceğim daha, daha başka yapmam gereken var mı?


    yardırmak bizim işimiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2009
    Erkek
    erdoganb bunu yazdı

    if (session_start()){

    session_destroy();

    }

    yaptım onun yerine. şimdi düzeldi, neden böyle olduğunu halen anlayabilmiş değilim :/

    öyle deneme yapıyorum şimdilik, sql addslashes ekleyeceğim daha, daha başka yapmam gereken var mı?

    Hocam anlasilmayacak birsey yok.

    Sen ilk satirda oturum aciyorsun hemen alt satirda actigin oturumu geri kapatiyorsun. O yuzden sayfanin altindaki $_SESSION[''] degerleri oturum olmadigi icin bos deger uretiyor.

    mysql_real_escape_string ve strip_slashes fonksiyonlarinada bak.


    "Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek

    Sen ilk satirda oturum aciyorsun hemen alt satirda actigin oturumu geri kapatiyorsun. O yuzden sayfanin altindaki $_SESSION[''] degerleri oturum olmadigi icin bos deger uretiyor.

    mysql_real_escape_string ve strip_slashes fonksiyonlarinada bak.

    session olayında, server üzerinde denemiştim daha önce hiç if(!session_start()) dememişim, onu anlamadım sadece.

    mysql_real_escape_string ve strip_slashes  e bakacağım hocam, teşekkür ederim :)


    yardırmak bizim işimiz
Toplam Hit: 1061 Toplam Mesaj: 12