Session Ve Application Arasındaki Fark ?
-
merhaba.
şimdi session ile application arasında ne fark var acaba ? geçenlerde bi scriptte flood koruması için session a tarih kaydetmiştim sonra aklıma application geldi. nerden geldi derseniz online bir sayaç kodundan. oradada applicationlara yazıyordu. şimdi session ile application arasında ne fark var ?
applicationıda session gibi kullanabiliyoruz. mesela Application("zaman")=now() ama arada ki fak ne ?
-
bir application tüm kullanıcılar için geçerlidir.
-
ya session ? oda geçerli.
-
Session gercekte bir güvenlik ve düzenlemeler için kullanılan bir protokolüdür.Session çogunlukla sadece zamanı degil makinenin ipsinden tutta bir çeşit yaşam süresi ve key gibi bilgileride tutarak 3. bir şahsın araya girip sisteme ve kullanıcıya zarar vermesini saglar aynı zamanda Web-server'ıyla web uygulamalarının hangi kullanıcıya hangi bilginin gittigini track etmek gibi işlevleride vardır.
-
Osi katmanlarındanmı bahsediyosun ?
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
Osi katmanlarındanmı bahsediyosun ?
-----------------------------
Hayır Web'teki sessiondan bahsediyor ama aslında Osi'dekiyle küçük nüanslar haricinde tamamen aynıdır -
session kullanıcıya özgüdür, application tüm kullanıcılar için geçerlidir.
-
yani ben şimdi applicationa zaman atasam. kullanıclardan biri update etse onu tümünde geçerli olacak öylemi ?
-
aynen öyle föxli :D
-
ozaman benim yaptığım flood koruyucusu bi boka yaramaz :D
-
:D session'la neden yapmıyorsun?
üyeler için de dbye zaman kaydederek kontrol de yapabilirsin
Toplam Hit: 3366 Toplam Mesaj: 24