Seyit Onbaşının Fotoğrafını Çeken Adam
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------herkes götünden bir kurgu yapıyo
kimi diyo boş maket
kimi dolu
kimi diyor yok öyle birşey
kimide inönü savaşları bile olmadı
a.q sanki orda siz bulundunuz yaşadınızda ay biryere ossuruktan teyyare şeklinde sıkıyonuz. Sizde başkalarından duydunuz / okudunuz geldiniz burda bıla bıla konuşuyonuz.
bi orospu çocuğu çıkıp yabancı yanlısı diyoki yok öyle boyle bazı dangalak müridlerde sanki o anı yaşamış gibi sıkıyoda sıkıyo
Hatırlamazmısınız geçen sene çanakkale halbuki geçilmiş konularını? bunlar tezgahlanmış oyun sizde bu oyunun kuklasısınız.
NETİCEDE ÇANAKKALEDE BİR ZAFER KAZANILDI ister inanın ister inanmayın
acaba sonuna soysuzlar yazsam çokmu ağır kaçar?
-----------------------------daha yeni banm açıldı 3dakka olmadı..
tekrar yemek istemiyorum.. Arkadaş şaka gibi ya.. denilen edilen laflara sözlere bak..
Utanın lan ! Yok sahteymiş yok gazeteci varmış yok fotoğraf çektirilirmiymiş..
Benim yerime serkan abi demiş..
-
body yapanlar bilir bir gün kaldırabildigin agırlığı öbür gün kaldıramazsın, bizim salonda bir adam var kadınlar izlerken +10 x 2 daha fazla kaldırıyorum diyor, o yüzden üst katta kadınların orda çalışıyor =D Yani savaş ortamında bir anlık gazla kaldırmıs sonra kaldıramamıs olabilir.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Gazetecilik Sorusu
Yerde ölen bir adam var önce yardımmı edersin yoksa fotoğrafınımı çekersin
-----------------------------Alper son zamanlarda sıkça karşılaştığım bir soru,nedendir bilinmez :)
-
bende bi yerden başka bişi duymuştum araştırmadan yazıyorum sonra bi ara bakıcam, sözde kullanılan bomba alman malıymış ve almanlar o zamanlar 275 kiloluk bomba üretmemişler yani kaldırdığı mermi daha hafifmiş, bunun dışında vurduğu gemi zırhlı bir gemi bacasından sokup batırdı diyorlar :D yoksa batmazmış falan filan herkez duyduğunu söylüyor çelişkiler almış başına gitmiş zaten :D
-
Dün 18 mart şehitlerini anma etkinlikleri vardı gazide orda da söylediler o an ki durumda 3 mermiyi kaldırıp topa yerleştiriyor daha önceki subayların yaptıkları aklında kaldığı için nişan almayı ona göre yapıyor yoksa bildiğinden değil. 3. top mermisiyle ocean gemisini dümen kısmından vuruyor.Böylelikle Seyit Onbaşı sayesinde bir savaşın gidişatı değişiyor. Fakat fotoğraf çekimi esnasında kaldıramadığı için(ki bu çok normal) ağaçtan oyma ve cilalanarak sembolik bi mermi yapılıyor. Zaten o teknolojide ve savaş ortamında o mermiyi boşaltabilececk teknik bilgili birinin orada bulunduğunu sanmıyorum. Kaldı ki çanakkalede onca patlamamış mermi var hala günümüzde bile onlar toplanıp imha edilmemiş/edilememiş, bir belgeselde bir çoğunun hurdacılar tarafından toplandığını anlatıyorlardı. Gülelim mi ağlayalım mı bilmiyorum.
Neyse sonuç olarak seyit onbaşı zatüreden ölüyor ortada tartışılacak bir konu varsa memleketce önemli zaatlara sahip çıkmadığımızı tartışmak lazım. Tamam elimizde avucumuzda yokmuş ama günümüzde bile bazı değerlere sahip çıkamıyoruz. Buda bunun bir sonucu.
-
Savaş anında kaldırabilmesi gayet normal. Ama savaş sonrası poz vermek amacıyla kaldırma çabası tabiki sonuç getirmez. Savaş psikolojisi farklı.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------herkes götünden bir kurgu yapıyo
kimi diyo boş maket
kimi dolu
kimi diyor yok öyle birşey
kimide inönü savaşları bile olmadı
a.q sanki orda siz bulundunuz yaşadınızda ay biryere ossuruktan teyyare şeklinde sıkıyonuz. Sizde başkalarından duydunuz / okudunuz geldiniz burda bıla bıla konuşuyonuz.
bi orospu çocuğu çıkıp yabancı yanlısı diyoki yok öyle boyle bazı dangalak müridlerde sanki o anı yaşamış gibi sıkıyoda sıkıyo
Hatırlamazmısınız geçen sene çanakkale halbuki geçilmiş konularını? bunlar tezgahlanmış oyun sizde bu oyunun kuklasısınız.
NETİCEDE ÇANAKKALEDE BİR ZAFER KAZANILDI ister inanın ister inanmayın
acaba sonuna soysuzlar yazsam çokmu ağır kaçar?
-----------------------------Sakin ol Alper zor biliyorum ama sakin ol yav. Malesef herkes konuşma özgürlüğünü bilgi eksikliği ile harmanlayıp kullanmayı özgürlük sayıyor. Heleki genç dostlarımız. Bu kadar atıp tutmadan önce resmi kaynaklar dışındaki kaynaklardan da kendi tarihiniz hakkında araştırma yapmanızı önermekten başka yapacak bir şey yok. ne desek boş.. Koca Seyit Havran' lıdır Harranlı diyen arkadaşa duyurulur. Havran' ın girişinde heykeli vardır aynı resimde ki pozda. Ayrıca evet o poz vermek için içi boş bir mermi ile çekilmiş bir resimdir resim için tekrar kaldırmaya çalışmış ama yapamamıştır ancak efsane değil gerçektir, zira bunun birçok şahidide vardır. 1. ve 2. İnönü zaferleri nede yalan diyen gerçekten çok ayıp ediyor demeyi bırakın, söyleyene inanma gafletine düşen onca şehit insanın günahına giriyor yav, izana gelmek gerek derim, klavye başından onca eziyet çekmiş , yetmemiş hayatını vermiş insanların günahına girmek. durup düşünün biraz yav. Balıkesir, Kütahya, Eskişehir taraflarında doğmuş, buralarda yaşamış birçok insan eğer biraz meraklıysa, tüm bu olayların kanıtlarına kolaylıkla ulaşabilir. tembelliğinizin acısını çıkarıyorsunuz. Sızlıyor çok kişinin kemikleri, yaptıklarına saygı duymuyorsanız bile, bunları yazma rahatlığını sağladıkları için azıcık saygı be. Tek ricam bilmeyen konuşmasın yav, aklınıza gelen her fikir veya okuduğunuz her fikir doğru değildir, bunu nasıl ayırt edeceğinizi öğrenmeye çalışsanız.. azıcık hiza, azıcık izan ne hale geldik yav asıl biraz sonrasında ne hale geleceğiz acaba???
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------maketi kaldırıp resmini çekmiş sonradan kaldıraramış onu
ben gerçektede kaldırdığına inanmıyorum ya neyse tamamen herşeye aykırı bir durum bir efsane
-----------------------------maket diyorsunuzda birseye kafam takıldı savas esnasinda bir yandan savasip, biryandanda maketmi yapiyorlarmis?
Mk tasak mi geciyosunuz yoksa bu ne kafasi olum ya
fotoi zaten savaştan sonra çekilmiş hay ben sizin mantığınıza yaa ne diyim a.k
şu tahribatta bir adamın 300 kiloyu tek başına kaldırabileceğine inanan zekalar var ya başka bir eşy demiyorum bu mantığa ne desek boş zaten bu adamlar bir şey denmez hala o mistik düşüncelere inanmaya devam edin a.k
sizin mantığınıza göre o zaman savaşıda o çanakkale zaferini zaten Oradaki askerler kazanmadı toz bulutu ve yıllar önce nalları diken cübbeli sakalılar mezardan kalktı kazandı :)
Türk Askerinin Başarısnı böyle sama sapan mistik düşüncelere yüklemeyi bırakın artık.
Sanki admalar savaşırken yanındaydınız diyenlerde sanki seyit onbaşı mermiyi kaldırırken yanındamış gibi savunmaları yokmu :):)
Bu arada inönü savaşı olmamış diyen herifde iyice sıçmış sıvamış hakkaten yuh yani :) -
Çanakkale'de o savaşın kazanıldığına inanıyonuz da, bi adamın 200 küsür kiloluk mermiyi kaldırdığına mı inanmıyonuz hacılar? :)
-
Konu ilk günkü havasını koruyor.Elimizin altında akan bir nehir var bilgi nehri bilgiye ulaşmanın en güzel yolu bilgiyi aramaktır.bu şekilde pekiştirmelerimiz de güzel ve etkin olur.buradan sonuç alınamamış anlaşılan ama internette yeteri kadar bilgi mevcut.