folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder SGK GSS Borç Ödeme



SGK GSS Borç Ödeme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    Mrb arkadaşlar üniversiteden temmuzda mezun oldum.bugün sgk dan gss borç sorguladım ve 565 tllik bişey çıoktı hiç haberim yok napcam ben bu konuda bana yardımcı olabilecek olan varmı bu konuda bilgim yok


    krebs
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    ben de şimdi sorguladım da 4700 tl çıktı. şimdi ben açıköğretimde okuyorum. bunu ödemem mi gerekcek ya da ne yapmak gerek bilgisi olan varsa benim için de iyi olcak

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maldonado
    Maldonado's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2010
    Erkek

    Arkadaslar yurtdisindayim 600 tl civari borc cikti . Bunu odemesem ne gibi sorunla karsilarim . Yada odesem gss yi iptal ettirebilirmiyim ?

    Maldonado tarafından 11/Kas/14 14:31 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Temmuz/2005
    Erkek

    ben 1 hafta önce gidip borç sildirdim. mezuniyetten 1 yıl önceden başlamışlar bana borç giydirmeye. Oturduğun yerin bağlı olduğu sgk bürosunu bul, oraya geçici mezuniyet belgen ya da diploman ile git fazla borç yazılmış de siliyorlar 2 dk da hocam


    since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    arkadaşlar gelir testi yaptırmak gerekiyor da bu süreç nasıl işliyor biri yardımcı olsa çok makbule geccek


    krebs
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    25 yaşından küçük ve öğrenci olanlara borç yazılamaz. Yazılanlar SGK dan öğrenci belgeleri ya da mezuniyet belgeleri ile 25 yaşından küçükken öğrenci olduğunu dönemlerdeki borçları sildirirsiniz.

     

    Mezun olduktan sonra gelirt tespiti yaptırmanız lazım (eğer daha önce yaptırmadıysanız). Gelir tespiti yaptırdıktan sonra 565 TL dediğiniz ücret muhtemelen düşecektir. Bulunduğun kaymakamlıktaki "sosyal yardımlaşma vakfına" gelir tespiti yaptırmak için başvur. Daha sonra (15 gün) gelir tespiti sonuçlanınca SGK ya gidin ve gss prim borcunuzu yeniden hesaplattırın.

    DrKill tarafından 11/Kas/14 14:40 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Sgk ya gidip gelir testi yaptır. Borç silinmezse yapılandırma yapacaklar. Tahminen silmezler yapılandırırlar. Okul bittiği gibi otomatik sigortaya giriyorsun.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    Slothere bunu yazdı

    Sgk ya gidip gelir testi yaptır. Borç silinmezse yapılandırma yapacaklar. Tahminen silmezler yapılandırırlar. Okul bittiği gibi otomatik sigortaya giriyorsun.

    yanlış bilgi veriyorsun gelir tespiti sgk da yapılmaz.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    arkadaşlar benim babam sgk dan emekli bi yazı okudum 25 yaşını geçene kadar gelir testi yaptırmaya gerek yokmu bu doğru mu?direk sgk ya gidip mi silrircem borcu?


    krebs
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek

    Arkadaşlar dediğim yazı bu

    Türkiye'de çok büyük bir bölüm, gelir testi yaptırmadığı için sağlık hizmetlerinden yararlanmaya gittiğinde yüklü bir faturayla karşılaşıyor. Peki kimler bu testi yaptırmak zorunda? Test nasıl yapılır? İşte cevapları... 

    1 Ocak 2012'de genel sağlık sigortası Türkiye’de ikamet eden herkes için zorunlu oldu. Böyle olunca da, herkes için genel sağlık sigortası primi ödenmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Çalışanlar, emekliler ve sigortalı bir kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler kapsamında olanlar için sorun yok. Ancak çalışmayan kişiler için gelir testi yaptırma ve genel sağlık sigortası primi ödeme zorunluluğu ortaya çıktı. 

    18 YAŞIN ALTINDAKiNE UYGULANMIYOR

    Sosyal güvencesi olmayan 18 yaşından büyük herkesin gelir testi yaptırması gerekiyor. Ancak sigortalı bir kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler için bu zorunlu değil. Yani sigortalının eşinin, çocuklarının, anne ve babasının sağlık hizmetlerinden yararlanmak için gelir testi yaptırmasına ve prim ödemesine gerek yok. 

    ÇOCUKLARDA ÜST LİMİT 25 YAŞ 

    Ancak, sigortalının çocukları 18 yaşını, lise ve dengi eğitim görüyorsa 20 yaşını geçtiğinde, yükseköğrenim görmesi halinde 25 yaşını geçtiğinde bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünden çıkıyorlar. Yine aynı şekilde sigortalının çocukları evlendiği anda bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünden çıkıyor. Evlenen çocuğun eşi çalışıyorsa ise sorun yok. 

    ANNE-BABA YOKSULSA HİZMET ALABİLİR

    Sigortalının anne ve babasının sigortalı üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanması için 'yoksul' olmaları gerekiyor. SGK’nın yapacağı araştırma sonucu, geçiminin sigortalı tarafından sağlandığı tespit edilen anne ve baba da sağlık hizmetlerini sigortalı üzerinden alabilir. 

    HANE HALKININ GELiRiNE BAKILIYOR 

    Gelir testi yapılırken bireysel gelir üzerinden hareket edilmiyor, hane halkı geliri bulunarak hane içinde yaşayan kişi sayısına bölünüyor. Yani aynı hane içerisinde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, anne ve babanın toplam geliri bulunuyor. Kişi başı gelire göre ödenmesi gereken genel sağlık sigortası primi belirleniyor. 


    krebs
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    bağlı olduğun aile ve sosyal yardımlaşma genel müdürlüğüne gidecen (ist pendikte orda yapılıyor) orda gelir testi yaptıracaksın.

    gelir testi yaptırır ve gelirin olmadığını ıspatlarsan bedavaya sigortalı olursun ıspatlayamazzsan gelirine göre para ödicen devlete .

    gelir testi yaptırmazzsan her ay en düşük sigortalı primi (350-400tl civarı olması lazım) üzerinde borçlandırıyor devlet seni .

     

    ben gelir testi yaptırdım 60-70 tl aylık ödeme çıktı

    ama ödemiyorum kimse benden zorla bişey alamaz diyorum 

    diyorumda ilerde zike zike alırlar bu paraları bizden :D


    Minimalist Değilim Tembelim
Toplam Hit: 2258 Toplam Mesaj: 23