SGK Sağlık Sigortası Primi Hk.
-
Meraba müritler geçen hafta sgk tan şu kağıdı postalamışlar bana büyük ihtimalle geçen ay okuldan mezun olduğum için sağlık sigortasından öğrenci olarak yararlanma hakkım bitti herangi bir işte çalışmıyorum şuan bu güne kadar sigorta girişim bile olmadı hatta, ne yapmam gerekiyor yaş 23 bilenler aydınlatsın hele,
-
sgk'ya gideceksin gelir testi yapacaklar ona göre devlete aylık CÜZİ miktarda para ödeyeceksin.Öğrenciyim bana 600 tl yazmışlar yakın bir zamanda sgk'ya gidip öğrenci belgemi verip sildirteceğim.
rapidhacker550 tarafından 03/Kas/14 15:37 tarihinde düzenlenmiştir -
rapidhacker550 bunu yazdı
sgk'ya gideceksin gelir testi yapacaklar ona göre devlete aylık CÜZİ miktarda para ödeyeceksin.Öğrenciyim bana 600 tl yazmışlar yakın bir zamanda sgk'ya gidip öğrenci belgemi verip sildirteceğim.
gelir testini sgk yapmıyor sanırım valilik bünyesine bağlı sosyal yardımlarşmaya gidecesin onlar gelir testi yapacak ona göre g1 çıkarsa aylık 50-90 tl arası (tabi hane halkının gelir düzeyine göre değişir bu durum) ödeme çıkacak yada hiç bir gelirin yoksa g0 çıkıcak yeşil kartlı olacaksın
-
costantin bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
gelir testini sgk yapmıyor sanırım valilik bünyesine bağlı sosyal yardımlarşmaya gidecesin onlar gelir testi yapacak ona göre g1 çıkarsa aylık 50-90 tl arası (tabi hane halkının gelir düzeyine göre değişir bu durum) ödeme çıkacak yada hiç bir gelirin yoksa g0 çıkıcak yeşil kartlı olacaksın
bizim burada sgk'da yapıldığı için demiştim ama şehir sizin farklı olduğu için farklı bir uygulamaya tabi olabilirsiniz doğrudur.
-
"kayıtlı ikametinizin bulunduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına"
yani? neresi oluyor bu?
-
Kaymakamlıklardaki Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfına gidiyorsun.
Gelir testi yaptırmak istediğini söylüyorsun. Gelir tespitin 15 gün içinde yapılıyor.
Daha sonra tekrar kaymakamlığa gidip belgelerini imzalayıp SGK ya gidiyorsun ve GSS 'ni aktifleştiriyorsun.
-
Zodiac bunu yazdı
yani? neresi oluyor bu?
İkahmetgah adresin neresiyse oranın Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı oluyor. Kaymakamlıklarda genellikle. İstersen ikahmetgah adresini ver sana google mapsden pinleyip yollayalım adresi ve telefonları.
DrKill tarafından 03/Kas/14 16:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Zodiac bunu yazdı
yani? neresi oluyor bu?
Al bana yolladığın ikahmetgah adresine bakan yer..
İLETİŞİM BİLGİLERİ
DrKill tarafından 03/Kas/14 16:27 tarihinde düzenlenmiştir
Adres: Bahar Mahallesi 2904 Sokak No:4-10 Bozyaka Karabağlar / İZMİR
Telefon: (232) 245 42 08 -
Devlet babanın halkından haraç topladığının yazılı kanıtı resmen.
-
Bu aralar bütün borçları 0 ladım da birde buna bakayım diyorum ama eve ne kağıt geldi nede başka birşey. Nereden öğreniyoruz borcumuz olup olmadığını bi link atıverin arkadaşlar. E-devlet şifremde var.
-
En kısa zamanda SGK'ya gidip gelir testi yaptırmak istiyorum de. Birkaç soru soracaklar, form vs dolduracaksın. Şu an yaşadığın haneye giren gelire oranla sana bir miktar prim belirlenecek ve her ay onu ödemen gerekecek. Ödemezsen borç birikir ve hastanede ilaç dahi yazdıramazsın. Test yaptırmayanlara en üst gelir düzeyinden borç kesildiği için pek çok kişi aldırış etmeyerek ayda 200 250 civarında borcu biriktire biriktire 5000-6000 lirayı bulanlar oldu.
Howl;
GSS borç sorgulama diye yazarsan SGK'nın kendi sitesinden bakabilirsin.
Austen tarafından 03/Kas/14 16:50 tarihinde düzenlenmiştir