folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Sıfır Araç Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler.



Sıfır Araç Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Geçen yıl bu zamanlarda bir konum ve bir kaç farklı konularda post um olmuştu. Sıfır araç düşünüyoruz elimizde şukadar para var ne yapalım diye , herkez kendi doğrusuna göre tavsiyelerde bulundu 

    bende oan bana en mantıklı geçen aracı parama göre ve vadeye göre seçerek 1.2 polo tsi 2015 almıştım. 

    şimdi yazacaklarım marka ile alakalı değil çünki pejo dan bentleye kadar insanlar farklı markaların kendilerine göre haklı fanıdır herkeze göre bir iyi vardır oyüzden sıfır araç alacak kişileri kendi yaptığım doğru ve hatalara göre bilgilendirmek istiyorum. 

    1. dönem dönem değişse de aracınızı peşin almayacaksanız alacağınız aracın sıfır km fiyatının en az %25 ine sahip olmalısınız. Tabiki bu %25 i yine kredi şeklinde başka yerlerden de temin edebilirsiniz ancak sağlıklı bir alışveriş olması için mutlaka %25 lik bir birikime sahip olmanızı tavsiye ediyorum.

    2. yine aracınızı peşin almayacaksanız aynı marka da olsa farklı bayilerin farklı oranlar verdiğini bilmeniz lazım , izmirdeki toyota ile muğladaki toyota farklı bayi fiyatı ve farklı faiz oranları sunabilir , aradaki fark bir kaç bini geçtiği anda kâra geçmiş olursunuz , bir abimin sözüdür arabayı satarken değil alırken kâr edebilirsin diye.  Yine farklı markaların birbirine göre çok çok farklı faiz koşulu uyguladıgını bilin ben aracımı alırken birbirine çok yakın tutarlardaki araç kredisi için reno 0.90 gibi bir faiz oranı verirken vw 1.10 a yakın bir tutar verdi bu düşük bir rakam değil kredi faiz masrafını iyi ayarlamaz iseniz 60 bin liralık arabayı 85 e bile alabilirsiniz. 

    3. diyelim ki markayı modeli seçtiniz herşey tamam vw gibi bazı markalar kaskoyu krediye dahil edip sattıgı zaman hayat sigortası yaparsa size ( 1 yıllık ) banka faiz oranını düşürebiliyor ve bende bunu yaptılar.

    4. alacağınız araç abi dizel alayım az yaksın diye değilde ben yılda kaç km gidiyorum ? dizelin bakımı ne kadardır versigi ne kadardır diye hesap kitap yapmanız gerekiyor yılda 18 bin KM yapıyorum ve aynı modelin dizelinden daha ucuza geliyor nasıl mı ? daha düşük peşinat , daha düşük vergi daha ucuz bakım masrafı tabiki 20 bin KM üstüne çıktıgınız anda işler yavaş yavaş değişmeye başlıyor.

    5. aracınızı alırken yada bmw vw gibi markalarda siparişini verirken bazı şeyleri sonradan yaptıramadığınızı unutmayın , buna fabrika çıkışı geri görüş kamerası multimedya sistemi park sensörleri hız sabitleme dahil , 3 bin daha ucuz olsun diye boş araba aldıgınız zaman o istediğiniz aksesuarları abicim onları alırken isteyecektin sonradan taktıramazsın cevabını alıp kendinizi mutsuz etmeyin , ha derseniz ki sanayi ne güne duruyor ? sanayide kanki yapmak aracın orjinalliğini bozmak belki size uygun olabilir ancak unutmayın ki herşeyin orjinali makbüldür ve daha sağlamdır satarken de işinize yarar.

    6. benzin meselesi şehir efsanesi değildir ilçelere göre her benzinciden aldıgınız benzine göre arabanızın performansı gerçekten hissedilir manada değişiyor özellikle her gün benim gibi işe gidip geliyorsanız aynı markanın farklı bayilerinde bile benzinin aracınıza olan büyük etkisini anlayacaksınız favori benzinliklerinizi ayarlayın uygun promosyonları kaçırmayın 

    7. eğer alacağınız aracın bir kaç yıllık birden bakım paketi varsa onları da krediye ekletin örnek olarak bmw de bu çok güzel bir şekilde sunularak 3 yıllık bakım satın aldıgınızda yıllık bakımı bir opel veya vw den daha ucuza geliyor yani 100 bin tl lilk aracın bakımı 50 bin 70 bin tl lk araclardan daha ucuza gelebiliyor amaaan demeyin ilk bakımdan sonra fiyatı görünce anlarsınız.

    8. http://www.arabalar.com.tr/  gibi sitelerden beğendiğiniz modelleri sürekli kıyaslayın her zaman verdiğim bir örnekvardı ki bence toyota için bir utanç  1.2 polo 1.33 auris ve corolla dan daha düşük benzin tüketimine daha düşük vergiye sahipken daha yüksek beygire ve daha yüksek tork a sahip. şimdi o araçları kötülediğimi düşünmeyin diğer araçlarda sınıflarında iyi fiyatlara sahip C sınıfı araçlar ancak opel in benzinli modellerinin çok yüksek benzin yakması gibi bunlarında böyle bir eksisi var veya honda nın en sağlam otomatik şanzımana sahipken diğer otomatikler arasında en tasarrufsuz olması gibi.

     

    biliyorum tbt de benden çok daha tecrübeli insanlar var araç konusunda ancak yeni arac almış bu işe yeni girişmiş birinin gözlemi de biraz farklı olur diye düşünüyorum. en büyük şansım arabayı ailemi zorlayarak erken alabildim ve seçimden günümüze kadar uzayan dolar euro patlamsı yüzünden oluşan araç fiyatlarındaki zamlardan etkienmeden alabildim. 1 yıllık araç şuan yaklaşık 8 bin tl daha pahalı.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    En önemli husus aracı kendini şoför sanan özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan denyolardan korumak..

    Güzelim arabaların öyle salakça kazalarına şahit oldum ki alakam olmamasına rağmen benim içim gidiyor.. 


    Kendine İyi Bak ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    hocam bende hangı ayda ındırım var nasıl daha ucuza alırız felan dıyeceksın sandım :) ama genede faydalı bılgıler saolasın


    - Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    h2run bunu yazdı

    hocam bende hangı ayda ındırım var nasıl daha ucuza alırız felan dıyeceksın sandım :) ama genede faydalı bılgıler saolasın

    hocam indirim olayı değişmiyor yıl sonuna doğru firma eğer elindeki 2014 ( yılı atıyorum ) araçları bitirmediyse onları satmaya çalısıyor. 2015 polo alana kadar full + full clio alabilirdim arabadaki aksesuarları saysam dolu dolu ancak içime sinmemişti , yine duster ve focus dada indirim vardı genelde ya fiyatı düşürüyorlar yada aksesuarı arttırıyorlar, hatta duster ı ayırtmaz isem yarın 3 bin liralık daha aksesuar takacağız demişlerdi çünki onlar da biliyor bir sonraki yılın modelleri fiyatları daha da yüksek olacak ve onlara yer açmak için eldekini satmaları lazım.

    ayrıca peşin almayacaksan bankaların faiz oranları çok çok etkiliyor. birde ne yap ne et seçimlere dikkat et :) 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2008
    Erkek

    Polo 1.2 TSI 2015 araci kac liraya aldin ve donanim paketin de ne var ?

     

    Jubei tarafından 14/Oca/16 03:42 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

    Pola 1.2 TSI 2015 araci kac liraya aldin ve donanim paketin de ne var ?

    43 bine aldım 1.2 TSI comfortline şubat ayında an itibari ile  2016 ocak ayı ortasındayız  2015 modelin fiyatı Polo 1.2 TSI BMT 90 PS Comfortline 50.600 TL 

    https://binekarac.vw.com.tr/binek-arac-fiyat-listesi.aspx

    http://www.arabalar.com.tr/volkswagen/polo/2015/1-2-tsi-comfortline

    yine burdan fiyat endeksine bakarsan 1 yılda fiyatın 

    screenshot_1.png (850×366)

    aynı dönem içersinde golf 1.2 TSI fiyatı da 57.500 den 65 bine çıkmış

    toyota da aralık indirimlerini saymazsak 

    corolla 50,750 den  57,500 e   auris 47,750 den 54,800 e 

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Hocam araban hayırlı olsun öncelikle.

    Pek tecrübesiz olduğumdan -biraz konuyla alakasız olabilir belki ama- birşey sormak istiyorum.

    Şu Japon arabalarının servis/parça imkanları ne durumda ülkede? Bazen parça bulunamadığı için şu kadar ay bekledim diyenleri duyuyorum. Daha pahalı diye mi Toyota almadın?

    SkynetX tarafından 14/Oca/16 09:51 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

    Hocam araban hayırlı olsun öncelikle.

    Pek tecrübesiz olduğumdan -biraz konuyla alakasız olabilir belki ama- birşey sormak istiyorum.

    Şu Japon arabalarının servis/parça imkanları ne durumda ülkede? Bazen parça bulunamadığı için şu kadar ay bekledim diyenleri duyuyorum. Daha pahalı diye mi Toyota almadın?

    Hocam parçta sıkıntısını senden duydum :) bizim patronun corollası vardı hiç öyle parça sıkıntısı yoktu.Abi bide polo ile corolla karşılaştırmayın lütfen en başında farklı segment araçlar.


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Şubat/2012
    Erkek

    değerli bilgiler için teşekkürler..

    Bende 2004 civic var hiç parça sıkıntısı yok :) 

    Parça bulunmayan japon arabaları derken şunları kastediyor olabilir.

    Honda integra, delsol,

    Daihatsu, nissan eski modeller

    Suzuki vs. 


    ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

    Hocam araban hayırlı olsun öncelikle.

    Pek tecrübesiz olduğumdan -biraz konuyla alakasız olabilir belki ama- birşey sormak istiyorum.

    Şu Japon arabalarının servis/parça imkanları ne durumda ülkede? Bazen parça bulunamadığı için şu kadar ay bekledim diyenleri duyuyorum. Daha pahalı diye mi Toyota almadın?

    hocam almamamın birkaç sebebi var ilk olarak toyota markasını çok severim ancak yeni corolla kasaları efsane kasaya göre bence çok çirkin onun yerine auris alırdım tasarımsal olarak çok daha iyi ancak niye toyota yı elediğime gelirsek

    1. toyota plazası çok ilgisizdi telefonla ulaşmak istediğimde 50 defa aradım bir kaç bilgi almak için ulaşamadım gerçi reno da da hiç birşeyden anlamayan bir kız açıyor sordugum soruların hiç birine cevap veremiyordu birtek vw de beni doğru uzmana yönlendirdiler ve tüm sorularıma tam net cevap alabildim. 

    2. toyota nın motoru opel ve vw nin turbo motorlarına göre masraflı ve performanssız kalıyor ( giriş seviyesi 1,33 lük atmosferik motorları kastediyorum ) 

    3. toyota auris ve corolla C sınıfı araçlar  polo vs B sınıfı yani daha küçük ama şöyle birşey var C sınıfı toyota bildiğin boş 2015 arabada arka camlar manuel olur mu ? oluyormuş direk eledim.

    ha hayalim neydi ? ben tiguan  yeti  duster gibi SUV araçlar istiyorum belki sportage oyüzden de bir sonraki aracım C sınıfı değil yakıtı ekonomik motoru vergisi düşük olan bir SUV olacak  B sınıfı araca 5 kişi bindiğiniz zaman sıkıştığınızı hissediyorsunuz bu araçlar 4 kişilik bence. C sınıfında ise rahat edersiniz. 

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    Teşekkür ederim cevaplar için hocalar. Evo Lancer da sıkıntı olmasın yeter. :)

    @PanxeR;

    Aynen yeni Toyota kasalar çok çirkin. Tekrar hayırlı olsun.

     

    SkynetX tarafından 14/Oca/16 11:08 tarihinde düzenlenmiştir