Sigara Beyni....
-
sigara beyni köreltiyo.
Amerikalı araştırmacılar, sigaranın beyinde, uyuşturucununkine benzer uzun süreli değişikliğe yol açtığını saptadılar.
Sigara Beyni Köreltiyor Amerikalı araştırmacılar, sigaranın beyinde, uyuşturucununkine benzer uzun süreli değişikliğe yol açtığını saptadılar.
Ulusal Uyuşturucu Enstitüsü'nden bir ekibin yaptığı araştırmada, sigara içmeyen ve içen ölmüş insanların beyinlerinin karşılaştırılması sonucunda, sigarayı yıllar önce bırakmış olsalar dahi, içicilerin beyin dokularında değişiklikler olduğu görüldü.
Bruce Hope başkanlığındaki ekip, beyin hücrelerindeki 2 enzimin seviyelerini incelediler.
Araştırmacılar, sigara içenlerin ve sigarayı bırakmış olanların beyinlerinde bu enzimlerin yüksek seviyede bulunduğunu saptadılar.
Hope, hayvanlara eroin ve kokain verilerek yapılan önceki araştırmalarda da enzim seviyesinin yüksek olduğunun görüldüğünü hatırlatarak, sigara ve uyuşturucunun benzer zarara yol açtığının anlaşıldığını söyledi.merak ettimde forumda kaç kişi sigara içiyor ve bir paket sigara 10 ytl olsa bırakırmıydınız?
-
türkiye eğitim sisteminde,
1 saat ders çalışmak beyne en az 4 sigaranın vereceği zararı verio.
mal gençliğimizin hergün 3 saat çalıştığını düşünürsek,
ders çalışmak yerine benim gibi günde 12 sigara içer rahatınıza bakarsınız..
-
ders calısmak için kola - kahve içmekten beynim sulanmıstı bi ara biside anllamıyorm kendimi ya sınıfta kalırsam nabarım die dusunurken buluyom stres bitirdi beni
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------türkiye eğitim sisteminde,
1 saat ders çalışmak beyne en az 4 sigaranın vereceği zararı verio.
mal gençliğimizin hergün 3 saat çalıştığını düşünürsek,
ders çalışmak yerine benim gibi günde 12 sigara içer rahatınıza bakarsınız..
-----------------------------
okulu bırakıp sigaraya başlıyorum... -
Sigarayı 10 lira da yapsan 20 lira da yapsan tiryaki olan yine içer. Ama bi aralar penguen dergisi sigaraların üzerindeki uyarılara farklı bi boyut kazandırmıştı :)
* Sigara içme pipin düşer
* Paketlemeden önce zikimize daşşağımıza sürdük
* İçme içme... lan içtin mi!? içme içme.. lan?!!...
Üzerinde bu uyarıların yazılı olduğu sticker falan dağıtıyordu ne güzel :)
Ahanda bi tane de karikatür verelim tam olsun:
http://www.penguen.com/content/home/20060201.jpg
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------* Paketlemeden önce zikimize daşşağımıza sürdük
http://www.penguen.com/content/home/20060201.jpg
-----------------------------puhahahhaa. bitiyom su PENGUEN ailesine
-
Bu Konu Beyni Olanları İlgilendirir...
Beyni Olan Konuşssun.... -
1 senedir palıament içiyom 5 ytl a.q cok pis giriyo parası ama sigarayı deil içmek yiyesim geliyo yakmadan a.q deil 10 20 ytl bile olsa alır içerim a.q :D:D
sonuna kadar ne de olsa ölcez :D
-
-
Tahribatın en çok sigara içen şahsiyeti konumundayım. Ne kadar da ayıp birşey dimi :|
-
benim anlamadığım sigara içenlerle niye bu kadar çok uğraşılıyor vatandaşla uğraşmak basit tabii onu yapma zararlı bunu yapma çükün düşer ne lan bu götü yiyen varsa gitsin sigara fabriklarını kapatsın onlarda rahat etsin bizde zaten tütünün kalitesi düştü canım sıkkın