folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Sigarayı Bıraktım/Bırakıyorum (İmdat :)



Sigarayı Bıraktım/Bırakıyorum (İmdat :)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    noname bunu yazdı
    Keyr00t bunu yazdı

    2 ayı geçti bıraktım spor yapıyorum mutlaka spora başla en kötü yürüyüş yap bi motivasyon lazım yoksa tekrar başlıyorsun. 

    Nasıl gidiyor?

    her gün yürüyorum ben de. ( çaktırmayın pide almaya gidiyorum =)

    1 ayı devirdim. iyi gidiyor.

    2 kere içtim; biri manitayla görüştük uzun bi aradan sonra birlikte 1paket mentollü bitirdik. keyifli bir akşamdı. gerçi sigarayı öyle bir aradan sonra çekince fena etti beni çarpıntı yapar gibi oldu :D

    ikinicisi ise sınav haftasının son günü son sınavdan çıkınca bi keyif sigarası içtim.

    ilk zamanlar, özellikle akşam yemeğinden sonra ne yapacağımı şaşardım.

    artık aklıma gelmiyor eskisi kadar. yemekten sonra ufak bi yoklar gibi olup gidiyor sadece.

    finallerden sonra da bi tane yakarım kafasını yaşarım

    güzel böyle :)

     

    bir de şey farkettim, özellikle közlenmiş ama her türlü patlıcana hastaydım ben. çok severdim. sanki sigarayı bıraktığımdan beridir o kadar vazgeçilmez gelmiyor patlıcan da :D

    40 gun birakip geri baslamistim. bence tek tuk de icmemek lazim. ben oyle geri baslamistim..


    black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Ben bı ara bırakmıstı kocaelıde okurken mentollu sıgaraya gecıp oradan devam etmıstım ..bırakıp  ıctıgımde oksurdum ıcememeıstım.

    snra mentollu sigara yasaklananan kadar ıctım . Snra uzun tekel2000 ıctım sevmemeye basladım ıyıce. Bırde ben kahve cay bıra alkolle ıerım asla kuru ıcmem sıgarayı da .

    Ac karnına ıcemem ıgrenırdım. Keyıf bırazda benımkısı 3 gun ıcmem bır gecede 3 paket ıcebılırdım.Neyse bır suredır kentswıtch kıbrıstan alıyordum bu kısıtlama ıle bırlıkte komple bıraktım. İçmeyı dusunmuyorum pek . Arada tek tük içmenin anlamı yok .Hem ofiste hem evde kitaplıkta duruyor kentswitchler canm istemiyor .

    Kafada bitirmek lazım


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ejderoglu-G
    ejderoglu-G's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2021
    Erkek

    ekşisözlükte nikotin bandı ile ilgili nasıl ilerliyor diye editleme yapmıştım. boşa gitmesin belki birisinin ilgisini çeker ve denemek ister. daha editlemek istemiyorum çünkü üstünden epey bir zaman geçti. günler haftaları haftaları ayları kovaladı. 1 dal sigara "game over" mantığını hiç aklımdan çıkarmadım. yemekten sonra 1 dal içsem ne olacak ya gibisinden bahanelerinizi artık bir kenara bırakın. ben bahanelerimi o kadar çok ittim ki en son bir kaç gün önce giresunspor süperlige çıkınca o eğlencenin ortasında yakayayım ya bir tane dedim. komikti çünkü bahanelerimden o kadar uzaklaştım ki ancak böyle büyük bir bahaneyi bahane olarak sundum kendime fakat ne yaptım içmedim. zaten 30 saniye sürdü o kriz. ne olursa olsun kendinize bahane üretmeyin. 1 dal deyip geçmeyin. zaman zaman yükselmeleriniz olacak zaman zaman krizleriniz, sigarasız bir hayata alışma zamanlarınız olacak vs vs ama.... zaman o kadar hızlı geçiyor ki bir bakmışsınız içmeyen biri olmuşsunuz. emin olun çizginin bu tarafı çok daha renkli ve güzel.

    1.gün sağ üst kola taktım. gün içinde ağrı ve yanma yanı sıra iştahsızlı oldu. 25 mg olduğu için sanırım gün içinde sigara aklıma gelmedi. nikotin sakızı, çeşitli haplar, 171 alo sigara bırakma hattı gibi deneyimlerimden sonra sigarayı en basit bıraktırabilecek yan ürünü bu bandı ilan ettim tabii bu kendim için.

    2.gün sol üst kola taktım. gün içinde sadece on dakika yanma hissettim ve iştahsızlık devam etti. beynimde dalgalanma ve git gel oluyor tabii fakat bu normal sigarayı bırakmaya göre çok çok hafif ilerliyor. sigara krizi bu 2. günde maksimum 2 kez 1 dakika şeklinde vurdu. krizleri çok çabuk atlatabiliyorsunuz.

    3.gün sol üst omzuma taktım. her gün farklı yerlere takmak lazım. balgam gelmeye başladı. beyinde kulak çınlaması oluyor git gellerden dolayı. ağrı ve yanma hiç olmadı vücut alıştı galiba. gece uyurken rüya görüyoruz diyenler olmuş görüyorum fakat net hatırlamıyorum. iyi veya kötü yönde büyük bir şekilde etkilendiğim rüya olmadı. not: bandı internetten ve ihtiyacınıza göre sipariş edin hem daha ucuz hemde yoksunluk çekmeyin. 3 aylık tedavi sürecini harfiyen uygulayacağım.

    4.gün yanma veya ağrı hissi kalmadı. mide bulantısı ve iştahsızlık hat safhada. sigara isteği gün içinde neredeyse hiç yok. akşam saat 9-10 arası bandı çıkarttıktan sonra ufak bir kriz geliyor fakat yönetilebilir.

    5.gün aldığımız nikotinden midir nedir sigarayı normal yoldan bıraktığınızda ki etki yok. mesela sabah uyanırken yine bir baskı var. tat ve koku alma hala aynı. enerji zaman zaman artıyor. bunların da zamanla düzeleceğini biliyorum. sigarasız hayatın güzellikleri kendini hissettiriyor. aktif bir insan oluyorsunuz. insanların bi oturmaya ne kadar fazla sigara içtiğine şaşırıyorsunuz. sigara gece rüyalarıma girmeye başladı. agresiflik normal derecede.

    5. günden sonra gün gün yazmayı bıraktım çünkü günler gerçekten çok hızlı ve verimli geçmeye başladı. iki haftayı devirdik arkadaşlar. enerji yerine geldi. iştah az da olsa açıldı. sabahları çok güzel uyanmaya başladım. ara ara öksürük başladı. sigara baskıları aşırı derece de azaldı. sigaranın varlığını bile çoğu zaman hatırlamıyorum. bastırdığı anlarda yenmek çok daha basitleşti.

    en önemlisi sigara ile yaptığınız etkinlikleri sürekli ve uzun yapmamanız. bilgisayar da oyun oynarken çok mu içiyorsunuz oyun sürenizi kısaltın. arkadaşlar işe sohbet ederken bi zaman sonra uzaklaşın. anlık öfkeler de sigara aklınıza gelirse onu içmenin hiç bir şeye faydası olmayacağını unutmayın. güzel kokun. bilinciniz daha açık daha parlak, düşünceleriniz daha olumlu oluyor. nikotin bantı talimatlarını harfiyen uygulayın. şimdilik bu kadar ara ara editleyeceğim arkadaşlar .

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    ben de 3 aydır içmiyorum. Kimisinde bağımlılık olmuyor ara sıra içip sonra içmeyebiliyor ama ben öyle değildim bir tane bile içsem hep tekrar başladım. Muhtemelen sende öylesin kendine ara sıra içebileceğin yalanını söyleme bizim gibi adamların ağzına hiç sürmemesi gerekiyor bu kafayla ilk defa 3 ay kadar uzun bir süre içmedim daha da içmeyi düşünmüyorum.

     

    Sigara hep aklında kalıyor vs meselesine takılma sosyal hayatından sigaralı ortamları çıkar yerine spor vs yap sigarayı gerçekten unutuyorsun. Geçen rüyamda bi sigara içtim o da canım çekmediği halde ve kendime epey sövdüm sonra uyanınca çok rahatladım içmediğim için

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    Tam gaz devam hocam :) Benimde bugün 1 yıl 4 ay olmuş. Bir kaç başarısız deneme sonucu günde 2.5 paket içen birisi olarak mucizevi ilaç champix ile bıraktım. İlginç bir şekilde bırakmama yardımcı oldu. İlk zamanlar psikolojik olarak aşırı derecede zor ve saatlerce süren krizlerle geçiyor fakat geçiyor :) 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    Gençler sigaraya bir kere başladıysanız.Ömür boyu bağımlısınız.Bıraksanız bile sürekli irade göstermeniz gerekir tekrar başlamamak için.Olabilecek en kötü sigarayı alın.Çok içesiniz gelince yakın.Zaten içesiniz gelmiyecek.Ama kötü sigaradan başka içmek yok.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PersonalJesus
    PersonalJesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2021
    Erkek

    2020 Kasım 17'de bıraktım. Hiçbir şey kullanmadım sadece irade ile karar verip bıraktım. Bıraktıktan sonra 1 ay kadar ağız içi yaralar oluşmaya başladı. Yemek bile yiyemiyordum sadece çorba ve yumuşak gıdalar tüketebiliyordum zamanla geçtiler.

    Şu an canım hiçbir şekilde istemiyor. Eskiden sigara olmadan çay içemezdim. Çay sigarayı hatırlatırdı bana o da artık olmuyor. Pek çok sinir stress durumu yaşadım bu süreçte ama biran bile yakmayı düşünmedim.

    Kararlılık ve irade gerisi boş. İradesi olmayan biri nikotin bandı da taksa sakızı da çiğnese nikotini damardan da alsa sigaraya geri döner.


    Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2007
    Erkek

    Bırakalı Galiba Yaklaşık 50 gün oldu tam saymadım şuanda iyi  fakat sigara değilde canım nargile istiyor 


    Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    O birayı içmeye devam edersen tekrar tuzağa düşersin.


    enjoy i'm vaccinated
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    23 yıl paket taşıyarak o zıkkımı içtim, 5 yıl önce 1 günde şakk diye bıraktım. 

    Bu konuda en büyük desteği "içmezsem ölmezsin" diyerek kendim verdim.

    İlk başlarda gelen sigara krizinin "10-15 dakika" olduğunu farkettim, günde 4 5 kere geliyordu. O krizleri atlattım, 1 hafta falan sürdü. O 10-15 dakikalık krizlerden kurtulursan senden iyisi yok. Sadece senin için demiyorum bırakmak isteyen mürideler için de geçerli.

    Ayrıca 5 yıl önce sigarayla birlikte normal insan için hiç bir faydası olmayan futbol ve siyaset tartışmasını da bıraktım :)) 

     

     

    yanak tarafından 14/May/21 09:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
Toplam Hit: 6898 Toplam Mesaj: 68
sigara kamu spotu temiz ciğerler