Sıkça Karşılaşıp Çözemediğim Tek Donanım Sorunu
-
ben altına tahta koyuyorum artık titreşimi mi alıyo napıyosa
ses titreme yok
-
Hocam fanların yağlanması gerekiyor o tip durumlarda.. Bi de eğer kasada çok fazla fan varsa bi kontrolcü ile de çözebilirsin o sorunu. Bazı fanlar kafasına göre devri yükseltebiliyor.
-
1. hdd green power özellikli olursa o sesin çıkması azalmış olur.
2.fanları yağlaman birşey değiştirmez çünkü döne döne haşat olmuşlar ve vibrasyon yapmaya devam edecekler.
3. gerçek görünümlü çakma fanların içinde rulman bulunmaz manyak titreşim ve ses yapar. gerçek fanların içinde rulmanlar bulunur çıt ses yapmaz.
4. kasanın üstünde sürekli bir ağırlık bulunsun. (roman kitap defter buffer gibi şeyler.)
5. kasanın ayaklarına lastikli bant gibi şeyler yapıştır. yada kalı parçası gibi birşeyin üstünde çalıştır hayatta ses yapmaz.
6. anakartı monte eden eleman vidaları gevşek bıraktıysa anakart cızırtı yapar.
7.bildiğim kadarı ile birden fazla hdd kullanıyorsun. 5 tane hdd var desek zaten pc titreşim manyağı olur.
onları kasanın içine vidasız koyup aralarınla mouse pad koy ses yapmazlar.
8.laptop al hddleri usbden bağla.
-
Hocam bu fan seslerine bi ara ben de fena taktım. Baktım kurtulamıyorum, fansız bilgisayar aldım.
Fansız bilgisayarla internet, 1080p video, ofis işlerimi görüyorum. Oyun veya geliştirme için fanlı makineyi açıyorum.
Alet 7 watt harcıyor ve sıfır ses, sıfır mekanik parça
-
hocam ilk önce masaüstü pcde ses yapan fanı sök arkasında etiket vardır onu kaldır tam ortada bir kapak var o kapağı aç oraya makine yağı sık biraz
sonra fanı biraz elinle çevir tak ses sorunu hallolur bazı fanlarda o kapak kapalıdır o fana yandan sık ama 5 10 dk çevir fanı kuruduğuna emin ol tak sonra
-
fanları yağlayınca düzelir fakat.. bazı notebook fanlarında yağlanabilecek birşey mevcut değil o zaman ne yapmam lazım ?
-
-
yunusdogan bunu yazdı
fanları yağlayınca düzelir fakat.. bazı notebook fanlarında yağlanabilecek birşey mevcut değil o zaman ne yapmam lazım ?
notebooku ac fanı sök alemin sogutucu levhadan 3 tane vida yada tutkaclarından fanı ayır fanı hafif cek eline gelicek motorun içine konsak spreyi sık sorun çözülmüştür. bu arada herkez fan demişte power suppley ve hdd dende ses gelebilir sadece işlemci fanı olarak düşünme holy hoca olayı ama sonuc olarak ya hdd yada fandır cünk baska ses yapacak bir sey yok zaten buzdolabı haricinde her türlü sogutma sisteminin periyodik bakımı vardır pclerde buna dahildir her 6 ayda 1 kere desktop notebook fark etmez bakım yapılmalıdır ki ne kadar duman o kadar randuman...
-
the_behulder bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
notebooku ac fanı sök alemin sogutucu levhadan 3 tane vida yada tutkaclarından fanı ayır fanı hafif cek eline gelicek motorun içine konsak spreyi sık sorun çözülmüştür. bu arada herkez fan demişte power suppley ve hdd dende ses gelebilir sadece işlemci fanı olarak düşünme holy hoca olayı ama sonuc olarak ya hdd yada fandır cünk baska ses yapacak bir sey yok zaten buzdolabı haricinde her türlü sogutma sisteminin periyodik bakımı vardır pclerde buna dahildir her 6 ayda 1 kere desktop notebook fark etmez bakım yapılmalıdır ki ne kadar duman o kadar randuman...
powerin icindeki fan degil mi ? :)
-
etiketi kaldırın, altındaki plastik tıkacı da kaldırın. bir damla yağ damlatın. geri kapatın.
Büyük ölçüde düzelir.
3 ay sonra tekrar...