folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Şimdi De Amazon Türkiye'ye Giriş Yaptım, Engin Bilgilerinizi Alayım !

Şimdi De Amazon Türkiye'ye Giriş Yaptım, Engin Bilgilerinizi Alayım !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Amazon'un sorunu arayüzü. Dünya devi bir siteye yakışmayan tasarımı var. Amazon'a girince kendimi Erdal Bakkal'a girmiş gibi hissediyorum. Bizim Hepsiburada bile daha iyi arayüze sahip. Ne ararsan elinin altında. Sol taraftan aradığın ürünün her şeyini seçebiliyorsun. Mesala telefon mu alacaksın ? Tek tıkla LCD ekranlı telefonları filtreleyebiliyorsun.

https://www.hepsiburada.com/android-telefonlar-c-60005201

Aynen ya, sadece bana  mı ters geliyor diye düşünüyordum demek ki değilmiş. Geçenlerde ürünü hangi satıcı satıyormuş diye bir orasına bir burasına baktım zor görebildim. Sayfa yapısını ezberlemeden amazon kullanamak zorluyor, dediğin gibi amazon önce sayfa yapısını değiştirmeli. Muhtemelen dünyanın her yerinde aynı temayı kullandıklarından bozmak istemiyorlardır.

Amazon'un sayfa yapısı bana da hep karışık gelmiştir. Kullanışlı değil gibi duruyor ama bir şekilde ürün önerilerinden falan seni tavlıyor.

Adamların ne kadar büyük olduğunu düşünmeye gerek yok sanırım dünyanın en büyük şirketi. Demek ki bu tasarım işlerine geliyor.

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Amazon'un kendisine has bir stili var. Logo görülmese de Amazon olduğu anlaşılıyor. Bu şekilde işleri yoluna koymuşlar. Sağ tarafa da tek tıkla ödeme butonu atmışlar, ışık hızıyla parayı çekiyor. Amazon, Türkiye'ye kötü bir zamanda geldi. Dolar'ın 1, 2 TL olduğu alışveriş çılgınlığının yaşandığı dönemde gelseydi işler daha farklı olabilirdi. Ürün çeşitliliğinin çok da geniş olmayışı henüz piyasayı kokladıklarını gösteriyor. Dolar yükselmeye devam ederse Çin Pazarı dışındakilerin şansı yok. Ama Bezos'ta çare tükenmez. AmazonBaba adıyla ucuz ve çakma ürünlerle hizmet verebilir.

anonim6918524 tarafından 13/Eki/20 19:19 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    EricNorthman bunu yazdı
    userneyime bunu yazdı

Kiyafet isi yapiyorum instagramda. Trendyol %25 komisyon istedigi icin girmedim. Girmelimiydim ?

ayakkabi isi mantikli amazonda tutabilir komisyonda azmis.

Şuan Trendyol'da komisyon 16.10 sabit, 14 gün vadeli. 

Şöyle yaparsan işine yarar, kampanyalara dahil oluyorsun, öne çıkırılıyorsun. 7 gün önceden yüksek fiyat girişi yapıyorsun, kampyaya girdiğinde son 7 gün fiyatından daha düşük fiyat vermeni istiyor. Böyle yaptığında gene satış dengini yakalıyorsun. 8 günde hiç bir reklam hiç bir şey vermeden, 3 ürünü kendi kendine sattı mağazam, daha bu işin öne çıkarılmışı, kampanyalara katılma, promosyonlarda olma, marka olma vsvsv var. 

Açıkçası az buz üründe kazanamazsın, seri üründe kazanırsın bunu fark ettim. Çatır çatır kargolama yapacak noktaya geldiğinde sürümden fazlaca kazanıyorsun. Ve asla alıcısı olmaz dediğim ürünlere hiç beklemediğim şekilde talipler çıktı şaşırdım. Kitle büyük satış ihtimali artıyor. 

o ne la. kıyafette son 7 günü mü baz alıyor? Ben gıdadayım son 21 günü baz alıyor. 

Birde son 7 gün yüksek fiyat girip akabinde kampanya ile düşük fiyat verme olayını sadece kendi sattığın üründe yakalarsın. seninle aynı ürünü satan ve aynı buybox'ta olan kişi o ürünü senden ucuza satıyorsa son 7 gün fiyatı olarak onu baz alıyor senin fiyatını değil. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek
    coLin bunu yazdı
    EricNorthman bunu yazdı
    userneyime bunu yazdı

Kiyafet isi yapiyorum instagramda. Trendyol %25 komisyon istedigi icin girmedim. Girmelimiydim ?

ayakkabi isi mantikli amazonda tutabilir komisyonda azmis.

Şuan Trendyol'da komisyon 16.10 sabit, 14 gün vadeli. 

Şöyle yaparsan işine yarar, kampanyalara dahil oluyorsun, öne çıkırılıyorsun. 7 gün önceden yüksek fiyat girişi yapıyorsun, kampyaya girdiğinde son 7 gün fiyatından daha düşük fiyat vermeni istiyor. Böyle yaptığında gene satış dengini yakalıyorsun. 8 günde hiç bir reklam hiç bir şey vermeden, 3 ürünü kendi kendine sattı mağazam, daha bu işin öne çıkarılmışı, kampanyalara katılma, promosyonlarda olma, marka olma vsvsv var. 

Açıkçası az buz üründe kazanamazsın, seri üründe kazanırsın bunu fark ettim. Çatır çatır kargolama yapacak noktaya geldiğinde sürümden fazlaca kazanıyorsun. Ve asla alıcısı olmaz dediğim ürünlere hiç beklemediğim şekilde talipler çıktı şaşırdım. Kitle büyük satış ihtimali artıyor. 

o ne la. kıyafette son 7 günü mü baz alıyor? Ben gıdadayım son 21 günü baz alıyor. 

Birde son 7 gün yüksek fiyat girip akabinde kampanya ile düşük fiyat verme olayını sadece kendi sattığın üründe yakalarsın. seninle aynı ürünü satan ve aynı buybox'ta olan kişi o ürünü senden ucuza satıyorsa son 7 gün fiyatı olarak onu baz alıyor senin fiyatını değil. 

1. Kıyafet değil ayakkabı üzerinden örnek verdim. 
    2. Kampanya son 21 gün bazında açıyor, fiyatlandırmayı onaylamaya verdiğinde, son 7 günlük fiyatlandırmandan daha düşük olmasına dair bildirim yapıyor ve ret ediyor. 
    3. Buybox'ta değilim, ürünlerim benzersiz isimlendirme ve benzersiz barkodlamaya tabi, aynı ürünü satan kişiyle onun faiş fiyatıyla uğraşmaktansa, kendi piyasamı ve kitlemi oluşturdum bu daha cazip geliyor. 

Bana göre, aynı ürünü birinden daha düşük fiyata göre koyarak karından kısıp, sırf rant yakalamak için zarara girmek mantıksız. 
    Farklı bir yol izledim ilk 1 hafta da reklamsız hiç bir ön çabaya uğraşmadan, bir nevi arama terimlerinde ki istatistikleri yaklayarak katagorime göre isimlendirme ve seçkin ürünleri koyarak, 
    Haftalık katogori satıcı listesinde 1150 satıcı içerisinde ilk 50'nin içine girdim.

EricNorthman tarafından 14/Eki/20 01:23 tarihinde düzenlenmiştir

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek

2 tane kitap istedim. Toplam 30 lira. Kargo ücreti yok. Adamlar karton kutuda paketlemiş. İki günde gönderdiler. Tertemiz gelmiş. Daha önce D&R ve Kitapseç'ten siparişlerim olmuştu. Hem çok geç geldiler hem bok gibi paketlenmiş ezilmiştiler. D&R  zaten kitabın en eski baskısını saman kağıt ile göndermişti. Amazon mutluluktur. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    MATH bunu yazdı

2 tane kitap istedim. Toplam 30 lira. Kargo ücreti yok. Adamlar karton kutuda paketlemiş. İki günde gönderdiler. Tertemiz gelmiş. Daha önce D&R ve Kitapseç'ten siparişlerim olmuştu. Hem çok geç geldiler hem bok gibi paketlenmiş ezilmiştiler. D&R  zaten kitabın en eski baskısını saman kağıt ile göndermişti. Amazon mutluluktur. 

Pandora'dan aldığım kitabın ortasında 4-5 adet eksik sayfa vardı adamları aradım onlar da şaşırmıştı nasıl yaa diye. Yenisini göndermediler ama o kısımlara gelince internetten PDF bulup okumuştum aq. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Amazon, Türkiye piyasasına yeni ısınıyor. Misal kitap iade ettiğinizde belirli bir tutarın altında "Geri göndermenize gerek yok" deyip kitabı sizde bırakıp ücreti iade ediyorlarmış. Bunu yapan adamlar henüz Donanımhaber ile tanışmamış demektir.

anonim6918524 tarafından 14/Eki/20 11:42 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı

Amazon, Türkiye piyasasına yeni ısınıyor. Misal kitap iade ettiğinizde belirli bir tutarın altında "Geri göndermenize gerek yok" deyip kitabı sizde bırakıp ücreti iade ediyorlarmış. Bunu yapan adamlar henüz Donanımhaber ile tanışmamış demektir.

https://eksisozluk.com/amazonun-donanimhabere-dava-acmasi--5418171

hehe sen kaçırmışsın :)

türlü türlü s.ktiler amazonu

linklerden para kazanmalar, ekran kartı alıp bozuk deyip para iadesi alıp kartı göndermemeler

daha o zaman amazon tr de yoktu

satısı kapattılar bi ara tr ye gibi seyler olmustu yanlıs hatırlamıosam :D

destination@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek

Hahah şu donanımhaber ölücüleri hakkında birkaç şey de duymuştum. Adamların aldığı oksijen israf ya.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kiokhan
    kiokhan's avatar
    Erkek

bence arayüz alışılagelmiş sitelerden kaynaklı ben prime üyesi oldum olası alıştım arayüze kullanışlı geliyor artık :)

Türk
Toplam Hit: 2709 Toplam Mesaj: 21
amazon alışveriş