Sınav Depresyonu
-
Arkadaşlar bu sene sınava giricem, her şey çok güzel gidiyor du günlük çalışmalarım dersane okul vs.. Ama gel gelelim son 2 haftadır bi depresyondur aldı gidiyo başını,
Kitaplar önümde duruyor sanki magazin dergisi karıştırıyomuşum gibi ceviriyorum 1-2 soru çözüorum hop başka konuya dalıyorum oda sarmıyor başkasına, sanki çözülcek bişi yokmuş gibi bakıyorum öyle kitaplara..Duruyom şöyle ne çözsem diye düşünüyom, ileriyi çalışsam olmuyor geriye dönsem geri konuyu çalışıp niye zaman kaybediyim diyorum valla öyle bombok bişiyin içindeyim..
Aramızda sınav psikolojisini atlatmış Rehberlik okuyon abilerim olabilir diye açtım konuyu yardımlarını düşüncelerinizi taktiklerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum...
-
interneti kaldir 1 ay sonra gel buraya durumu anlat hala sorunun kalmissa
-
neti kapatmıştım agustosun 2sinde falan eylülün 8inde tekrar açtırdım sanmıyorum bu yüzden olacagını :S
-
müzik dinle yanında iyi gelir örnek : ben :D
-
Öncelikle kendine bir hedef belirlemelisin. Yapmak isteyeceğin birşey, tutunacağın bir dal olmalı.
Bu hedef bir üniversite, asgari bir puan veya "elimden gelenin en iyisi" olabilir.
Sonrasında bir çalışma programın olmalı, bu program tipik bir rehberlikçinin hazırladığı saat saat yapılacaklar programı değildir.
Senin kendi yapına göre belirleyeceğin programdır.
Örneğin ben bugün bu konuyu bitireceğim diyip, o konuyu herşeyiyle çalışıp, o konuyu parçalayıp atabilirsin.
Veya bunları bunları çalışayım, bu konularda ilerleyeyim diyebilirsin.
Ama bunları önceden belirlemen ve bitirmeden bırakmaman önemli.
Ve sonuca odaklan biraz, çok çalışman gerekecek, çalışıp sınavı hallettikten sonra ne olacak, üniversitede daha çok çalışacaksın.
Amaa eğleneceksinde...
-
husnuweb bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle kendine bir hedef belirlemelisin. Yapmak isteyeceğin birşey, tutunacağın bir dal olmalı.
Bu hedef bir üniversite, asgari bir puan veya "elimden gelenin en iyisi" olabilir.
Sonrasında bir çalışma programın olmalı, bu program tipik bir rehberlikçinin hazırladığı saat saat yapılacaklar programı değildir.
Senin kendi yapına göre belirleyeceğin programdır.
Örneğin ben bugün bu konuyu bitireceğim diyip, o konuyu herşeyiyle çalışıp, o konuyu parçalayıp atabilirsin.
Veya bunları bunları çalışayım, bu konularda ilerleyeyim diyebilirsin.
Ama bunları önceden belirlemen ve bitirmeden bırakmaman önemli.
Ve sonuca odaklan biraz, çok çalışman gerekecek, çalışıp sınavı hallettikten sonra ne olacak, üniversitede daha çok çalışacaksın.
Amaa eğleneceksinde...
-----------------------------Dediklerinin %80i tamam ama nerede eksiklik var bi türlü bulamıyorum kimi zaman kendimi çok iyi kaptırıorum derse kimi zaman hiç olmuyo
-
Her şey yalan üniversite ortamını ve ilerde sağlam bi işin olduğunu düşün dersleri severek yapmaya başlarsın :D
-
up
-
HuznunHikayesi bunu yazdı:
-----------------------------
müzik dinle yanında iyi gelir örnek : ben :D
-----------------------------benım birader oyle yapıyo suan odada ders calsıyo yanında muzık anlamıs degılım :D
-
bende bu sene sınava girenlerdenim ama acayip raatım
keşke depressyonda olsamda biraz sınav stresine girebilsem
-
aradığın abi benim :)
Sınav kaygısından bahsediyorsun. planlı çalışmak işe yarayabilir (neye ne zaman çalışman gerekiğini bilmiyorsan) onun dışında hedeflerin belirgin olmalı. hedeflerini ara hedeflere bölmelisin. yani senesonundaki hedefini tturmak için dönemlik,aylık hatta haftalık hedeflerin olmalı. Öyleki anlık hedefler bile kurabilmelisin ki seni motive etsin. Mesela matematikten fonksiyon çalıştın. Konu sonunda testler olur. 20 soruluk bir konu testi gördün. O anda yanlış yapabilme hakkı belirle. "5 yanlıştan fazla yaparsam tekrar test çözecem." anlık hedefin o olacak. Bu hedefi tutrana kadar ister 40 soru çöz ister 100. Yalnız çalışma planını aksatacak kadar uzun sürerse veya hedefine çok yaklamışsan (6 yanlış gibi) bırakbilirsin. Ben öğrencilerime bu tekniği öneriyorum. Kaç tane soru çözmem lazım? Günde kaç konu bitirmeliyim? Sorularına aynen bu cevabı veriyorum. Yani "Gerektiği kadar" ;)