Sistemi Bilmeden Sızamazsın/Önemli Bir Soru
-
başlık süper ama di mi : D tv de filmde gördüdüm meraktan soruom burası yeri değil ama ;
hamile kadınlar neden adet geçirmez : D (çok ciddiyim)
-
sistemi bilsem kardeş aydınlatıcam ama sistemi bilmiom harbiden bende merak ettim neden acaba?
-
Adet yumurta üretimidir , yumurta döllenince yumurta üretimi durur dolayısı ilede adet durur. Şeye benzet , erkekler hamile kalsaydı sperm üretme gibi bir ihtiyacı olmayacaktı
-
@decameron
adam paso index çakıyo tabi sistemi bilmese nasıl çakacak :)
-
antioksidan benim şu kral sloganı bile mahfettin ya helal olsun :D
-
yok lan bence süper bi başlık oldu : D kadını tanıcan ki sızabilcen : P
(sisteme sızmaktan kastım kadın motorlarından (genelevle) kadın indirmek değil : P ) nokta atışı : D
-
DecaMeroN sağol harbiden güzel bir soru ileride karşılaşırsak cevaplarız tak diye
-
kısaca sebebi progesteron hormonu :)
birde uzunca yazmaya çalışayım:) unutmadıysam.
adet peryodunun ortasında yumurtanın olgunlasması için fsh salgısı artar. bu hormon ovaryumdaki folikulu olgunlastırır.
bu sırada fshnın etkisiyle ostrojen salgılanır. bu ateşlenme:) belirtilerinin ortaya cıkmasını saglar. akıntı neyin olur :)
daha sonra LH denen hormon devreye ghirip folikulun yırtılmasını, dolayısıyla yumurtanın serbest kalmasını saglar.bunla beraber ostrjen salgısı durur...
folikulun yırtılmasıyla folikulun yırtılan yerinde corpus luteum denen bi yapı olusur. ve bu yapıdan progesteron salgılanır.
progesteron hormonuda uterusta zigotun yasaması icin gerekli ortamı saglar ve yumurtlama oncesi ve anında salgınan hormonların salgılanmasını engeller. böylelikle adet kanaması denen şey, yumurta atımı vs gibi olaylar gebelik boyunca olusmaz. (ilk adet gecikmesinde kadınların günüm gecti dedikleri olay. )gebelik olmazsa diger adet peryodu sonunda kanama olmaz.
ilk cümlemi tekrarlıyım. progesteron hormonu :)
-
adet suyu karında doluyodur heralde çocuk yüzüyodur
-
sistemi bilmeden sızılmaz diyorsun bu sloganı söyledim anlamını biliyorsun.
O zaman hamile kadınımı mikicen ?Sistemi öğrendin ya
-
hp32 bunu yazdı:
----------------------------- adet suyu karında doluyodur heralde çocuk yüzüyodur -----------------------------eğitim şart