folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Site İşi Aldım Ancak Tereddütlerim Var (Online Satışla Alakalı)

Site İşi Aldım Ancak Tereddütlerim Var (Online Satışla Alakalı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar şu anda aktif olan bi sistem var bir site php li

Site sahibi eniştemin arkadaşı siteyi yenileyeceklermiş.

Sitede şu an itibari ile aktif olarak kredi kart ile satış felan yapılabilmekde doğalgaz malzemeleri satan bir firma aynı zamanda....

Adam büyük ihtimal tasarımları beğenmiyor.... Aynı zamanda seo istiyor... O da şu anki sitede tek korkum şu

Aktif olarak satış yapan bir bir site yani online kredi kartı bilgileri felan şu anda var sitede ve bulunuyor.

Daha önce böyle bir site yapmadığım için o online satış bölümünü (yani alınan ürün sepete atılıyor ya

işte al dediğinde ) bilgiler çıkıyor karşısına adamın işte o bölüm sonra büyük ihtimal para gönderen alan bi

siteye yönleniyor  firmanın hesabına geçiyor. 

İşte o bölüm tam olarakda anlatamadım ki anlayanlar vardır umarım

sitenin her şeyini yapabilirim ama gel gör o para aktarma olayı beni ayar ediyor ..

Bilgili arkadaşlar mantığı yazarsa sevinirim.. Daha önce sitede verildi biliyorum  :) yazacaklar için ama cevap alamadım...

Örnek sistem şöle çalışıyo :

Alan alıyo sepete atıyo bu firmanın sitesinde olan bi ayar..

Sepete attı al dedi bilgileri yazdı kredi kartı bilgileri tabi sonra işlemi tamamla butonuna bastıkdan sonra

ortada bi java çıkıyo bi şeyler oluyo anlamıyom sonra işte tekrar bana bi şey geliyo oldu kredi kartı bilgileri doğru gibi bişeyler şimdi

adamlar siteyi yenileyecekleri için bu sistemi yeni yapacağım siteye entegre edebilirmiyim yapan varmı

bu işle ilgilenen bideçç

Böyle bir sistem kaç paraya yapılır ayrıca .... fiyatları ne olur

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

o dediğin zamazingo postur hocam. bankalarla anlaşmalı yapılan bi olay.

zaten aktif olarak kullanıldığına göre anlaşma yapılmıştır ve kodlarını büyük ihtimalle görüyorsundur.

o kodları kullanarakta yapabilirsin sanırım. bilmiyosan hiç bulaşma.

biliyosanda ucuza bırakma. en iyi fiyata itelemeye bak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Abizittin bunu yazdı:
    -----------------------------

o dediğin zamazingo postur hocam. bankalarla anlaşmalı yapılan bi olay.

zaten aktif olarak kullanıldığına göre anlaşma yapılmıştır ve kodlarını büyük ihtimalle görüyorsundur.

o kodları kullanarakta yapabilirsin sanırım. bilmiyosan hiç bulaşma.

biliyosanda ucuza bırakma. en iyi fiyata itelemeye bak.

daha işi konuşmadım eniştem konuştu görüşelim demiş başka bi web firması ile görüşülmüş çok istediler diye onlara yaptırmadılar ...

Bakalım bizimki nasıl olur ne yaparız bilmiyorum ....

kaç paraya yapılır böyle bir site yapan yokmu...

Doğru diyon kodları görürüm dimi :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

Bu işi sağlam web tasarım firmları minumum 1000 dolara yapıyor daha amatörler ise 700-800 yapar sen al bi 500 sadece tasarım host isterse veya istemezse hostun daha iyisini alalım de birazda ordan para al çıkar yövmiyeyi.

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Abizittinin de dediği gibi o olay Sanal Postur. Bir bankayla anlaşıyorsun sitene bakıyorlar ve eğer site yeteri düzeyde güvenliyse sana kodladığın dile göre sitene eklemen için sanal pos scriptini veriyorlar. Sen de entegre ediyorsun.

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

mamii bunu yazdı:

Abizittinin de dediği gibi o olay Sanal Postur. Bir bankayla anlaşıyorsun sitene bakıyorlar ve eğer site yeteri düzeyde güvenliyse sana kodladığın dile göre sitene eklemen için sanal pos scriptini veriyorlar. Sen de entegre ediyorsun.

peki kardeş onu anladım ayrıca bilgin için çok teşşekkür ederim...

bi şey soracağım adamlar şimdi o scripte göre kodlayıp mı veriyorlar .. ben yeni bi script kodlayacam diyelim tekrar bakacaklarmı ?

Güvenlik olayı sorun değil benim için sessionlar la yapıyorum ve sql ile doğrulatıyorum ekstra ekstra kendi korumalarımda var ayrıyetten...

O kodun bi temsili varmı elinizde yada o script o sisteme sokulmuş ise ordan söküp kendime entegre ettiğimde bi sorun ile karşılaşırmıyım ..

sisteme sokulmamışta işte sayfalar klasörü altında sanalpost klasörünün altına mı atılıyo ayrıca yoksa kodcuklar var onları gerekli yerleremi entegre ediyorsun...

Şimdi şunu var sayın ben profesyonel anlamda php kodlayabiliyorum yada profesyonele yakın .... O kodları entegre edebilirmiyim

Bulunabilirmi keşke bi örnek site olsada ftp ye bağlansam baksam ... ama bu ilk olacak yapacam her halde bakalım

bu arada 600 milyon istemeyi düşünüyorum çok mu ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Zxone bunu yazdı:

mamii bunu yazdı:

peki kardeş onu anladım ayrıca bilgin için çok teşşekkür ederim...

bi şey soracağım adamlar şimdi o scripte göre kodlayıp mı veriyorlar .. ben yeni bi script kodlayacam diyelim tekrar bakacaklarmı ?

Güvenlik olayı sorun değil benim için sessionlar la yapıyorum ve sql ile doğrulatıyorum ekstra ekstra kendi korumalarımda var ayrıyetten...

O kodun bi temsili varmı elinizde yada o script o sisteme sokulmuş ise ordan söküp kendime entegre ettiğimde bi sorun ile karşılaşırmıyım ..

sisteme sokulmamışta işte sayfalar klasörü altında sanalpost klasörünün altına mı atılıyo ayrıca yoksa kodcuklar var onları gerekli yerleremi entegre ediyorsun...

Şimdi şunu var sayın ben profesyonel anlamda php kodlayabiliyorum yada profesyonele yakın .... O kodları entegre edebilirmiyim

Bulunabilirmi keşke bi örnek site olsada ftp ye bağlansam baksam ... ama bu ilk olacak yapacam her halde bakalım

bu arada 600 milyon istemeyi düşünüyorum çok mu ?

Böyle bir iş için 600 lira çok az.

Scripti yeniden kodlamıyorlar. Zaten bütün dillerde kodlanmış scriptler zamanında, o scriptleri veriyorlar. Onlar da entegre ediyor olabilir orayı tam bilmiyorum.

Örnek konusuna gelince Akbank'tan zamanında almıştım Sanal Pos sisteminin kodlarını. Mailimde olacaktı, bulabilirsem eklerim...

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Bana gelen maili direk yapıştırıyorum...

Merhaba,

Test mağaza yardım ve ana sayfada döküman ve kod örnekleri mevcuttur, aşağıda test mağazasından kodları indirmeniz için size bilgilerini gönderiyoruz.

Saygılarımızla.

Firmaların sistemlerini hazırlarken ihtiyaç duyacaklı hertürlü bilgi ve testlerini yapabilmeleri için gerekli alt yapı detayları ekli bilgiler ile sağlanmaktadır.

3D Secure uygulamasını sisteminizde devreye almak için sanal pos yönetim ekranlarına giriş yaptıkdan sonra ana menu sayfasında bulunan 3D Secure Dökümanları içerisindeki size uygun olan modeli sisteminize entegre  edebilirsiniz.

Hash hesaplaması için gerekli olan işyeri anahtarını  100104 mağazası için 12345678 olarak tanımlıdır.

3D Secure sorgulaması için sunucu adresı olarak https://ccpos.garanti.com.tr/servlet/gar3Dgate  kullanmalısınız.

Yönetim ekranı: https://ccpos.garanti.com.tr/servlet/ccReports

Mağaza kodu (store ID): 100104

Arayüze login olarak işlem yapabileceğiniz "business" kullanıcısı:

Yönetim kullanıcı adı : businessuser

Yönetim şifre         : userbusiness

İşlem göndermek için kullanmanız gereken "payment" kullanıcısı:

Payment kullanıcı adı : paymentuser

Payment şifre         : userpayment

Lütfen bu Sanal POS hesabının gerçekten işlem yaptığını unutmayınız. Tüm işlemlerinizi iade/iptal etmenizi tavsiye ederiz.

M.Emre ZANBAK | E-Ticaret Destek 4440339 - 7 

http://eticaret.garanti.com.tr

http://www.garantialisveris.com

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam adamlar bu işi yapıyolarsa zaten fazla bi değişiklik yapmayacaksın..

Öncelikli olarak sayfanın ssl sertifikası olan subdomainde olması lazım (ssl sertifikaları vardır büyük ihtimal zaten) buna dikkat et..

Verileri bildiğim kadarı ile xml ile gönderiyosun ordan gelen cevaba göre de işlem yapıyosun, belli kodları var işte, bakiye yetersiz, işlem tamamlandı, kart numarası yanlış vs vs.. Bu arada 600 lira dersen adamlar sana yaptırmaktan vazgeçerler haberin olsun :D

1000-1500 arası birşey iste, tabi siteyi baştan kodlayacaksan..

Kodlamayıp sadece tasarımı da değiştirebilirsin aslında (:

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:

Hocam adamlar bu işi yapıyolarsa zaten fazla bi değişiklik yapmayacaksın..

Öncelikli olarak sayfanın ssl sertifikası olan subdomainde olması lazım (ssl sertifikaları vardır büyük ihtimal zaten) buna dikkat et..

Verileri bildiğim kadarı ile xml ile gönderiyosun ordan gelen cevaba göre de işlem yapıyosun, belli kodları var işte, bakiye yetersiz, işlem tamamlandı, kart numarası yanlış vs vs.. Bu arada 600 lira dersen adamlar sana yaptırmaktan vazgeçerler haberin olsun :D

1000-1500 arası birşey iste, tabi siteyi baştan kodlayacaksan..

Kodlamayıp sadece tasarımı da değiştirebilirsin aslında (:

Aynen öyle, 600 tl ye yapılmaz bu iş. Ayrıca 600 tlye yaptırsalar bile diğer webmasterları düşünüp yapmaman lazım. Piyasasını düşürme işin :)

Verdiğim adresten seni ilgilendiren kodları indir ve uğraş. Zaten her satırın altında ne işe yaradığı yazıyor. Her hatanın özel bir kodu var, diyelim bakiye yetersiz kodu: 177, bankadan gelen cevaba göre mesaj gösterteceksin. 177 geldiyse "Bakiyeniz yetersiz" mesajı yazdıracaksın gibi...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

eyvallah mami özellikle verdiğin bilgi için ayrıca teşekkürler

bu sendeki sanal pos olayı varya sanalkart değil dimi :)

direk alış veriş için neyse wireless iyice uçtu kaçak giriyom ya inceleyecem yarın yine kapını çalarsam kızmak yok :)

bu arada fiyatları bilmediğim için 600 dedim öğrenciyim fiyat düşürmek gibi bi amacım hiç olmadı ne koparsam banda kar :) aynı fikirdeyiz yani :)

Piyasayı bilsem ona göre fiyat kırarım ama bilmediğimden ihtiyacım olanı istiyorum olay budur :)

çok sağolun ...

Toplam Hit: 2227 Toplam Mesaj: 12