Site Kurulumu(Lütfen Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar merhaba

Geçen günlerde bir site açmaya karar verdim.Site kurma hakkımda bir bilgim yok bildiğinm kadarını ben yazayım siz bana doğru veya yanlış diyerek ekleme yapın.

1)Öncelikle bir domain ismi alıyoruz.Bize ait.

2)Hosting alıyoruz.

Soru:Hostingi aldığımız sitedenmi ftp ayarları yapıcaz.Yani ftp dosyalarımızı hostingi aldığımız sitedenmi aktif edicez,üye olarak girerek?

Soru:Mesela joomla kurmak istiyorum sürümünü indirdim diyelim.Kurulumunu ne şekilde yapıcaz.Resimli olarak anlatırsanız sevinirim.

Host alımı ve joomla kurulumları ile ilgili videolara baktım.Ama ftp dosyalarını biyerden aktif ediyo, ama aldığı hosting sitesindenmi bilmiyorum.Daha sonra joomla daki alan adı gibi yerleri nereye göre dolduracağız.

Açıkçası domain aldıktan sonraki, ayrıntılı işlemleri bilmiyorum nolur bana yardım edin.

https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

msne gir hocam hallederiz.. daha geçen gün açtım bi site

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebelpirate
    rebelpirate's avatar
    Erkek

bende bir film ve oyun sitesi yapmayı düşünüyorum. hatta ileride sunucu kiralayıp vip üyelik sistemi açmayı falan düşünüyorum. ama site yapımı ile ilgili sağlam bir kaynak bulmam lazım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yardım edebilecek olan geniş bir zamanında ayrıntılı bilgi verebilirmi?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

joomla ile kurulum yapıyosan cmsturk gibi sitelerden yardım almalısın aradığın herşeyin cevabı oralarda var bi gözden geçir kaparsın olayı zaten

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

domain hostu aynı yerden alırsan sana ayar yapmadan direk dosyaları atıp mysql ayarı yapdığında siten kurulmuş oluyor zaten.

https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------

Soru:Hostingi aldığımız sitedenmi ftp ayarları yapıcaz.Yani ftp dosyalarımızı hostingi aldığımız sitedenmi aktif edicez,üye olarak girerek?

Soru:Mesela joomla kurmak istiyorum sürümünü indirdim diyelim.Kurulumunu ne şekilde yapıcaz.Resimli olarak anlatırsanız sevinirim.

hosting aldığın yerden ns ayarlarını öğren,domain ayarlarından ns server yazan yerler bunları yaz(ör:ns1.tahribat.com,ns2.tahribat.com)

daha sonra siteismi.com:2082 yaz tarayıcıya cpanel  ekranı gelecektir host kullanıcı adını ve şifreni gir, panele giriceksin buradan mysql e gel yeni bir kullanıcı adı ve yeni bir veritabanı oluştur.temel bilgiler bu kadar devamını joomla kurulumundan öğrenebilirsin.

DOM..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

johnd 2082 ve ns1.tahribat.com neden yazıyorum?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

joomlanın kurulumu basit ama ayarlamaları falan baya bi zor en azından ben zorlandım. bunun için jomlla üzerine destek veren sitelerde baya dolaşman laızm. hazırları varken burada birilerinin resimli anlatım yapmasını beklememelisin bence. çünkü hazır cms lerde işini iyi bilmiyorsan sürekli bir yerlerde sorun çıkacaktır bence sadece bu tip siteler için hizmet veren forumları gözden geçir.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Esconda bunu yazdı:

johnd 2082 ve ns1.tahribat.com neden yazıyorum?

siteismi.com:2082 -->cpanel e girebilmek için

ns1.tahribat.com yaz demiyorum eğer alan adını host hesabına yönlendirmediysen host aldığın kişiden ns numalarını iste onları gir.

DOM..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

simdi esconda oncelikle gidiyorsun www.bluehost.com sitesine ucretsiz uye oluyorsun. daha sonra bu uyeligin ile kredi karti kullanarak yillik 96 $ gibi bir ucrete limitsiz host bantgelisligi ot bok aliyorsun ve sana bir adet hediye domain veriyoruz adi ne olsun diye soruyorlar. bu islemler bittikten sonra www.bluehost.com sitesine girip cpaneline baglaniyorsun fantastico yazan yere giriyorsun ve oradan joomla yi seciyorsun otomatik olarak senin sitene joomla yukleniyor daha sonra herhangin bir joomla egitimi sitesinden joomla turkce eklentisini buluyorsun ve bluehost.com un cpanelinde gordugun file manager bolumunden indirdigin turkce yamayi kendi sitene yukluyorsun www.site.com/administrator adresine girip fantastico nun senin sitene kurdugu joomla yonetici sifresi ile sitenini yonetim paneline girip languages ayarlarindan sitenin dilini turkce yapiyorsun.
    zamanla gerisi geliyor.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 1899 Toplam Mesaj: 14