Site Satış Fiyatı Nasıl Hesaplanır ?
-
Elimde bi x-art sitem var. Günlük 20 TL falan kazanıyor mobil reklamlardan.
Ortalama 20k tekili var.
45adet Fotoğraf galerisi mevcut içerisinde.
Domain de Türkçe ve sağlam bir domain :)
Aylık neredeyse bi asgari ücret kazanan siteye ne kadar fiyat koyacağıma karar veremedim.
Tekliflere açığım :D
( Bahsi geçen siteye 1-2 ayda 1 post eklerim. Bu halde kazanıyor bu parayı. )
Sizce nekadar eder ?
-
adres isterik
edit. bu arada temel mantık aylık reklam geliri x 6-8-10 civarı.
6-8-10
sitenin, hiti, alexa, link çıkışı, legalliği! ki bu çok önemli gibi değerlere bağlı değişir.
FOXXLY tarafından 21/May/14 11:31 tarihinde düzenlenmiştir -
aylık kazanç x6 veya x8 yap hocam üstüne domain yaşı,hit,alexa,pagerank değerleri host süresinin fiyatını vs eklet.Net birşeyler çıkacaktır.PM atarmısın merak ettim linkini.
-
aylık gelirin 5 ya da 6 ile çarpılmasıyla satış fiyatı ortaya çıkar ama domain falan sağlamsa bu durumları değiştirebilir.
-
3 günde 80 TL kazandıysa,
80/3 = 26
26*30 = 780
780*7 = 5460
5000 liraya satarım o zaman
PM'ler gönderildi.
İSTATİSTİKLER
20 ekim 2013 den itibaren yayında,
Ekim 163k
Kasım 380k
Aralık 860k
Ocak 962k
Şubat 530k
Mart 450k
Bu arada jetpack gidince hiti almamış ayda 1 baktığım için geçenlerde farkedip kurdum bugün 13:26 ya kadar 12 bin olmuş. Ki gece iş yapan bi site.
13:26 itibariyle rek.mob kazancı 12.28 TL
1 Milyona vurmuş lan site ocak'da :O
pm pm nereye kadar :D alın kendi kendimi ifşa ediyorum :D
-
siteyi versen de incelesek bi
-
pm isterüz
-
Kaç zamandır site yayında? En az 6 ayın günlük hiti ve günlük gelirini gösterir misin? Site adresini pm alayım?
-
Alan kisi kazanca bakar ama ben satacak olsam verdigim emege bakarim.
Misal pazar.org fazla bir sey kazandirmaz ama aklima geldikce guncelleme yaparim, ugrasirim . Tum bunlarin uzerine alan adinin jenerikligini, yasini vs. ekleyince 10.000 den asagiya satmam.
Diger bir ornek,
anonim.org icin fazla ugrasmadim hazir script kurdum, sadece plugin kismini cozmek biraz zamanimi aldi. O yuzden onun icin de 1.000 tl isterim.
Ya da bot'la calisan bir site kurduysam , fazla emek vermediysem kazanci iyiyse satmam. Satacak olsamda x6 ya da x8 fiyat istemem.
Tabi piyasa boyle olunca dusuk fiyat istersende adamlar bir sorun mu var diye dusunur.
Sen bir fiyat belirle alicisi varsa cikar zaten hocam.
Merak ettim siteyi, ozel mesajla gonderir misin? -
hacım yolla siteyi ben sana fiyat çıkarayım
-
Banada pm atsana kardesim sana zahmet