Sitede Flash Kullanmanın Yarar Ve Zararları?
-
arkadaşlar sizce sitede çoğu yerin flash olmasının zararı ve yararları nedir?
-
Yararları :
- Görsellik
- Kulanıcıyla dost hatta sevişen bir arayüz :D,
- ASP, PHP, JSP gibi dilleri bir arada kullanabilmen
- 3D uygulamalar, oyunlar
- İddialı bir tasarımla, dünya çapında tanıncak dereceye gelebilmen
Zararları :
- Flash yüklü olmayan veye yüklenemeyen (Flash Player'ın hala 64-Bit desteği yok) bilgisayarlara ulaşamanan
- HTML5
- En önemli zararı, 0 SEO
- O kadar uğraşıp yaptığın site, her an çalınabilir
- Güvenlik Problemleri hala var
- Sunucu ve Client e aşırı yüklenir
şimdilik bu...
-
Seo olayına ben pek katılmıyorum.Yani tabiki seo yok da bazı flash ustaları flash animasyonların yazısını dışarı çıkartıyor boylelıkle google goruyor. Ama tabi animasyonlarda hoş durmuyo
-
Yararları
Sitede hızlıdır.Estetik acıdan daha güzel tasarımlar olur.Animasyonlar falan güzel akar.
Dezavatanjları
Yüklenmesi zaman alır.Dosya boyutu biraz daha büyük olur.Actionscript öğrenmeden cok prof. calısmalar yapamazsın.
Simdilik aklıma gelenler.Bide arkadas calınabilir demis o da en büyük dezavantajlarından biri.
-
en büyük dezavantajı bence hala flash yüklemesini bilmeyen kullanıcıların olması
-
arkadasların dediklerine katılıyorum, ayrıca diyebilirim ki..
flash = görsellik
tamamen görselliğe ihtiyac duydugun sitelerde sonuna kadar flash gidebilirsin. muhtemelen bu sitelerde seo yada ihtiyac duymacaksındır.
örneğin..
http://www.foxfromtheinside.com/ bu siteye bakarsan :) tamamen karizma amaçlı. seo olmamasını bi dezavantaj olarak görmemek gerek :)
bi gün kısmet olurda selimsonmez.com u yaparsam flash ile yapıcam, seo umrumda değil, bilen giricek zaten + flash playerida yüklü değilse makinasında hiç girmesin :d Ve sonrasında blogumu acarsam o zaman blogu flash ile yazmak yerine bi wp acmam cok daha doğru olur
seo ya aşırı ihtiyaç duydugun sitelerdede zaten, flash ile yapma ihtiyacı duymacaksındır muhtemelen. tbt yi kim neden flash ile yapmak istesin ki :))
amaca göre hareket ediyor olmak gerek diye düşünüyorum.
yok hem seo olsun hemde görsel olsun diyosan ( ki artık jquery lede deli şeyler yapılabilir.. :D ), sitenin navigasyonunu flash menü ile çözer, belki headera bi slider koydurup resimlerini artistik geçişlerle süslersin :)
amaca göre seçim yapmak gerek die düşünüyorum :)
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
Yararları :
- Görsellik
- Kulanıcıyla dost hatta sevişen bir arayüz :D,
- ASP, PHP, JSP gibi dilleri bir arada kullanabilmen
- 3D uygulamalar, oyunlar
- İddialı bir tasarımla, dünya çapında tanıncak dereceye gelebilmen
Zararları :
- Flash yüklü olmayan veye yüklenemeyen (Flash Player'ın hala 64-Bit desteği yok) bilgisayarlara ulaşamanan
- HTML5
- En önemli zararı, 0 SEO
- O kadar uğraşıp yaptığın site, her an çalınabilir
- Güvenlik Problemleri hala var
- Sunucu ve Client e aşırı yüklenir
şimdilik bu...
-----------------------------Seo konusunda hatalisin bence de. catir catir indexletiyorlar googlea
hatta site haritasinda o sayfalarida gosteriyorlar. yazilar linkler flashin icinde kalacak diye bir kaide yok ki
-
google indexlio hemde çatır çatır (:
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------static text alanlarını indexliyor, peki xml den gelen dynamic verileri ?
-
ThundeR bunu yazdı:
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------static text alanlarını indexliyor, peki xml den gelen dynamic verileri ?
-----------------------------onu bilmiyom wala kullanmadım hiç kullanmamda zaar
jquery varken flasha pek duyulmuyor artık
-
ThundeR bunu yazdı:
-----------------------------snnyk bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benimde anlatmak istediğim o :) Static textler ve ayrıca dışarı aktarma özelliği de var as3'ün fakat google etiketler, yazı kutuları nı geç nesnelerin name,id,class gibi parametrelerine kadar bakıyor.
Bir object, içine embed, belki parametrelere ve metaya birşey koyarsın, birde static text. Bu. Bir wp ile baş edemez hiç bir şekilde. Flash'ta seo olur tamam 0 olmaz ama 0,1 bir olur :)
Ben platform'un komple Flash olduğunu varsayıyorum.