Sitem Hacklendi
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------Claros bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk bunu yazdı:
bende geçmişte buldumu acımazdım.
Site kuruyorsan ya bu işi bilenlere yaptıracaksın yada böyle hacklenme, deface durumlarında birşey demeyeceksin.
-----------------------------Bende verme taraftariydim birgun matematik hocasi bana dava acildigini ogrenince acan kisiye salak dedi neden dedim egerki dedi bir site kurmussan ve sen yapiyorsan hic acik birakma hacklemesinler isi dogru yap egerki kolay hackleniyorsa acik birakmissindir senin sucundur kimseyi mahkemeye verme demisti simdi hak vermeye basladim adama :)
Hocan Saçmalamış açık var diye hacklemek zorunda mı hackleyen kişi açık bıraktıysa onun suçuymuş etrafta bir sürü katil dolaşıyor ve ben çelik yelekle dolaşmıyorum ne yani o adam beni öldürürse çelik yelek takmadım diye benim suçum mu? öldürülmek
-----------------------------evet.
nasilki, sirf oyle tadimlik bi site yapmak kafirlik, gunahsa...
sirf dolasmak icin disarda olmakda utanc verici bir suc.
tez zamanda kellesi kesile!
-
kimin öğrencisisin belli oldu :D bu sözlerini yadırgamadım açıkçası
-
SeRDaR bunu yazdı:
Claros bunu yazdı:
Hocan Saçmalamış açık var diye hacklemek zorunda mı hackleyen kişi açık bıraktıysa onun suçuymuş etrafta bir sürü katil dolaşıyor ve ben çelik yelekle dolaşmıyorum ne yani o adam beni öldürürse çelik yelek takmadım diye benim suçum mu? öldürülmek
-----------------------------Dikkat edersen real hayattan bahsetmiyoruz verdigin ornekler ayni gibi gozukup absurd bir dusunce yapisi olur.Nasilki sen bazi seyleri goze alip site kurmaya karar vermissin bunlarida gozune almak zorundasin yoksa hic bulasma neden mi sonradan pisman olmamak icin . Soyle dusun sen ne kadar karsi cikarsan cik B partisine yine oy veren olur ve sen o B partisinden bir kisiyi cezalandirip mahkemeye verirsen 2. sahis ortaya cikar bunun guzel birsey oldugunu dusunenlerde ortaya cikar . Yani sen ne kadar karsi cikarsan cik bu tur insanlar oldugu surece acik biraktiginda sen suclu olursun istersen mahkemeye ver yine birsey degistiremezsin birini hapse soktun diyelim 2. kisi gelir yine basar gider . Katil olarakta dusunursek egerki o seni oldurmeyi dusunuyorsa celik yelek giysende yine gelir kafana sikar yapicagin hicbirsey yok egerki olduruleceksen o oldurmezse gelir baskasi oldurur + Son zamanlardaki hack olaylari tadmin icindir dogru durust birsey ugruna hack yapanlarin sayisi oldukca cok az . Bu arada senin benzetmen su ben sitemde acigi biraksamda kimse gelip basmasa cok yanlis dusunuyorsun o kafa yapisinda olan insanlar oldukca fazla oldugu icin elbet bir tanesi gelir basar .]
-
kimse sitesinde açık var diye hacklenemez hacklenmeyi haketmiyor ne olursa olsun ne ahlaki yönden ne hukuki yönden bu doğru değildir şunu unutma hiç bir konuda hiç kimse profesyonel değildir bugün google hackleniyor en profesyonel bilişim mühendislerinin olduğu bir şirket en büyük önemler alınan bir şirket bu real hayatta olsa siber hayatta olsa suç suçtur farketmez burada hacklenen kişi asla suçlu olamaz kimse sitesinde açık var diye kimsenin emeklerini hakkını zayi edemez benbu açıklamarının hiç tutar yanını göremedim claros yarın öbür gün senin başına bu durum geldiğinde benim suçum önlem almadım mı diyeceksin bu söylemlerin bu tip suçların her zaman artmasına neden olur çünkü sen böyle dersen bu adamlar daha çok rahatlıyor illegalitenin çıtasını dahda yükseltmiş olursun
ben sadece genel ahlak ve genel hukuk açısından değerlendirdim değerlendirmememin hiç de yanlış olduğunu düşünmüyorum -
SeRDaR bunu yazdı:
kimse sitesinde açık var diye hacklenemez hacklenmeyi haketmiyor ne olursa olsun ne ahlaki yönden ne hukuki yönden bu doğru değildir şunu unutma hiç bir konuda hiç kimse profesyonel değildir bugün google hackleniyor en profesyonel bilişim mühendislerinin olduğu bir şirket en büyük önemler alınan bir şirket bu real hayatta olsa siber hayatta olsa suç suçtur farketmez burada hacklenen kişi asla suçlu olamaz kimse sitesinde açık var diye kimsenin emeklerini hakkını zayi edemez benbu açıklamarının hiç tutar yanını göremedim claros yarın öbür gün senin başına bu durum geldiğinde benim suçum önlem almadım mı diyeceksin bu söylemlerin bu tip suçların her zaman artmasına neden olur çünkü sen böyle dersen bu adamlar daha çok rahatlıyor illegalitenin çıtasını dahda yükseltmiş olursun
ben sadece genel ahlak ve genel hukuk açısından değerlendirdim değerlendirmememin hiç de yanlış olduğunu düşünmüyorum
-----------------------------:) Sende bir yerde haklisin hak veriyorum fakat ;
Bu tur insanlar oldugu surece diyorum bunu napsaniz durduramazsiniz sadece bir tanesini durdurursunuz geri kalan %99.9 ?
Sorun su ;
Ben hacklenmeyi " hakediyor " diye birsey soylemedim soylemem .
Bu olay benim basimada geldi bende hackledim vs vs ... Ama burda sucluyu tartisirsak bu adamlar real'den dislanip kendilerini sanalda afedersin bir b*k zannediyor.
Bu cocuklarin cogu alienation denilen yabancilasma duygusuna kapilip yapiyor bu adamlara hak vermiyor fakat sucladigimda yok . Nasil ki manevi hayattan dislanan bir kisi kendini baska seylere yonlendirir bunlarda oyle . Cunku zamaninda bende yasamistim ayni seyi .
Sizden istedigim sadece empati kurmaniz boylelikle tamamen anlamanizi istemiyorum fakat azcikta olsa anlayin .
Simdi birde soyle dusunelim bu hack dedigimiz kavramlar olmasaydi butun siteler kardes olsaydi bla bla bla ;
Hangi webmaster daha cok sitesinde vakit gecirirdi sitem hacklenmesin diye hangi webmaster sitesini gelistirebilirdi bu uzar gider ve ampirizm dedigimiz kavrama sanalda ulasamazdik . Kusura bakma simdi zamanim olmadigindan fazla yazamiyorum .
-
cezalarda bir nevi insaları ıslah etmek için vardır bu bakımdanda düşünelim tabi ki suçun önüne geçilemez bu hayatın bir döngüsü adeta insanlığın varoluşundan beri vardır hayat böyle dönüyor diyede suçluyu ıslah etmemek olmaz :)
hakim bey doğanın kanunu böyle dünyanın döngüsü böyle hoş görün diyemessin suç da dediğin gibi insların bir dürtüsüdür önemli olan bunu minimize etmek ;) -
bazı arkadaşlar demiş adam bana sıktı yelek giymedim ölmek benim suçum mu diye.Saçma br örnek uç noktada bir örnek.Senin vurulma riskin nedir ?? Sitenin hacklenme riski nedir ??
---
şöyle bak ;
Evin var.Evinde kapın yok, kitlemiyorsun dahası anahtar bırakıyorsun.Evini koruyan birşey yok.İşte hırsızda gelir girer.Senin suçun mu ? Evet.Yargı önünde suçlu kim değil.
Bu dünyada böyle adamlar varmı var !!
O zaman bir zahmet bırakta işini bilen adamlar bunu yapsın.Siteni kursunlar güvenliğini sağlasınlar.Yok ben yapacağım diyorsan, yani kapının üstünde anahtar bırakıp 2-3 günlüğüne şehir dışına çıkıcam diyorsan kalkıp hırsıza suç bulma.
---
kimse kusura bakmasın bu ülkede yüzlerce hacker, lamer yada ne demek istiyorsanız onu deyin , site hacklemek için uğraşan adamlar var.Bunu bile bile "ben iyiyim ben onum güvenlikçilere bu işi yaptırmam" diyorsanız bazı sorumlulukları almanız gerekiyor.
http://tarcan.tur0.org/blog/
blog sıfırdan bana aittir.Burada verilen her türlü zarardan ben sorumluyum.Zarar veren kişiyede en ufak bir küfür, hakaret etmem, dava açmam o adamı suçlamam.Sorumluluk bana aittir.
Ya güvenlikçilere devredin bu işi yada olacaklara haykırmayın.Suçlu siz değilsiniz ama sorumluluk size aittir.
-
örnek çok mantıklı anlayana ve anlamak siteyene yanlız hiç bir farkta yok suça karşı önlemi örnek veriyorsak burada
sitenin istediğin kadar güvenlikçelere devredilmesi hacklenmeyeceği anlamına gelmiyor google gibi bir sitede hackleniyor örneğinide verdim güvenlikçilere devredildiyse hacklenmesi yanlış, güvenliğini sağlanmadan hacklenirse doğru gibi bir mantık daha saçma geliyor bana ikiside yanlıştır kimseye hackleme konusunu meşru göstermez
sorumluluk bende olsa ne olur bende olmasa ne olur sonuçta ortada suç var ikisindende zarar görmüşsün güvenlikçiye bıraksanda hackleniyorsun bırakmasan da suç suçtur ikisindende zarar gördükten sonra ne anlamı kaldı :) -
Peki sen süper programcısın phpde acık cıktı?Linuxta windowsta çıktı hacklendin suc yine senin mi?
-
SeRDaR bunu yazdı:
cezalarda bir nevi insaları ıslah etmek için vardır bu bakımdanda düşünelim tabi ki suçun önüne geçilemez bu hayatın bir döngüsü adeta insanlığın varoluşundan beri vardır hayat böyle dönüyor diyede suçluyu ıslah etmemek olmaz :)
hakim bey doğanın kanunu böyle dünyanın döngüsü böyle hoş görün diyemessin suç da dediğin gibi insların bir dürtüsüdür önemli olan bunu minimize etmek ;)
-----------------------------hoca hırsızda suçludur bu evin güvenliğini almayacağımız anlamına gelmez.
Kızdğım nokta
"yaw kardeşim pkk sitesimi buda saldırı yaptın"
demiş.Hacklemenin pkksı şusu busu olur mu açık varsa hacklenirsin.Yok hacklendiğine kızıyorsan ne yani bunun suçlusu hacker da sorumlusu ??
İnsanlar olarak hatayı hep başkasında arıyoruz.Sevgilimizle ilgilenmiyoruz bir şey olduğunda terk etti diye o suçlu.Derslerde dinlemiyoruz, çalışmıyoruz ama dersler zor diye hocaları suçluyoruz.
En basit örneği trafikte..Herkes bir birini suçluyor haklı olsada haksız olsada.Hatta hataya kızıp aynı hatayı kendileri yapıyoruz
----
burda önemli olan suçlunun kim olduğu kadar sorumluluğunda kimde olduğunu bulmak.Tamam açıksız sistem yok;
facebook, google, youtube ....Bu tarz sitelerinde bu mantıkla hacklenmesi lazım ??
Site güvenliğini adam gibi aldığınızda sitenin hacklenme riskini en aza indirirsiniz.Eğer bu güvenliği alamıyorsanız (ki sitede her türlü güvenliği aldım adam çok zor bir yerden hacklemiş gibi bir şey kabul etmem) bunun sorumlusu sizsiniz.
Bir site hackleniyorsa dikkatli izleyin.Bir yerde birşey yanlış yapılmıştır.Mutlaka birşey gözden kaçmıştır yoksa kolay kolay hacklenemez.
---
Teoride açık vardır.Fakat pratikte şimdiye kadar öyle birşey olmayabilir.