Siteme Nasıl Favicon Koyabilirim?
-
Başlık zaten açık sanırım. Hazırladığım faviconu ftp deki hangi dizine koyarsam adres çubuğunda görülür? bilgisi olan varmı arkadaşlar? mesela googleninki burda http://www.google.com/favicon.ico bende direk bu isimle ana dizine atarsam görüntülenirmi ziyaretciler tarafından.?
-
<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">
Bu kodu index'e koycaksın.Yukardaki /favicon.ico da icon dosyasının dizindeki adresini belirtiyor.
-
kodu index e koyarım o kolay ama tahribatta mesela actıgın her sayfada var ? bu kodu bütün sayfalaramı eklememiz gerekiyor o zaman eger gerekmiyorsa kod olayı mantıksız geldi?
şöleki kodu index e koydugumu varsayıyorum elemanın biri direk googleden benimsitem.com/haber.asp ye geldi mesela göremez bu durumda iconu yanlışmıyım? indexi atlayıp direk haber.asp ye giriyor ve haber aspde o kod yok buna ragmen görüyorsa iconu neye dayanarak görüyor.
-
tbtdede her sayfada var
<link rel="icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon">
-
yani uzun lafın kısası index e koymakla bitmiyor ben bunu manuel bütün sayfalara koyarsam işim bitti demektir. 2 gün sabahlarım header.asp ye cakayım geceyim bakalım ne olacak
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
-----------------------------tbtdede her sayfada var
-----------------------------Evet zaten metalarla birlikte olması gerekiyor.Eğer tek homepageden girilebilecekse indexe koyması yeterli.Çünkü browser bi kere o sitede favicon gorurse diğer sayfalar açıldıgında otomatik algılar.
-
Arkadaşlar çözdüm yardımcı olan herkeze teşekkürler. asp tabanlı bi site kodu direk header.asp ye koydum header zaten bütün sayfalarda include oldugu için şu an hangi sayfayı acarsam acayım faviconum gözüküyor. )) gece gece mutlu oldum spaciel thanks ZaYGo : Ppp
-
bende böle bişey kullanıcam ama logomu ne bu boyuta indirebilirim neden .ico dosyası yapabilirim. Tasarımcımız askere gitti yardım etmek isteyen varmı ???
edit : msn'im cem.net@hotmail.com
-
favicon.ico dosyasını sitenini bulunduğu klasore koy yeter www.adres.com/favicon.ico ekstradan kod eklemene gerek yok. ve o ico çıkmaya başlıyor. ama nedense hep 1 gün sonra çıkıyor.
-
"header" dosyasına favicon kodunu ekledinmi her sayfada görünür.
-
o işlemi anladım ben ama .ico yapımında yardıma ihtiyacım var benim. Tasarım 0 bende o bakımdan