Siteye Girenlere Ctrl'ye Bastırmak Mümkünmüdür?
-
Merhaba beyler öncelikle bunu neden istediğimi açıklıyayım belki başka yolu vardır. Siteme bir sitenin bir bölümünü frameyle çekmeyi düşünüyorum. Ama siteye giren kişi framenin o bölümüne tıkladığında, frame kutusu içerisinde devam edecek. ben ayrı bir sayfada açsın istiyorum ve aklıma sadece bu geldi bi yardımcı olacak?
-
Hocam sorduğun şeyi doğru anlayıp anlamdığımdan emin değilim, ama şunu dener misin istediğin şey için
<ahref="#"target="_blank">Link</a>
-
manyaki bunu yazdı
Hocam sorduğun şeyi doğru anlayıp anlamdığımdan emin değilim, ama şunu dener misin istediğin şey için
<ahref="#"target="_blank">Link
dostum site şimdilik kafamda ve defterde olduğu için deneyemiyorum. daha açık anlatıyım.
Siteme başka bir sitede ufak bir alanı frame olarak çekicem
Siteme giren kullanıcı framedeki alana tıkladığında, frame kutusu içerisinden devam edecek
Benim istediğimse tıkladığında frame kutusunda değil yeni bir pençerede devam etsin.
-
Psikolog bunu yazdımanyaki bunu yazdı
<ahref="#"target="_blank">Link
dostum site şimdilik kafamda ve defterde olduğu için deneyemiyorum. daha açık anlatıyım.
Siteme başka bir sitede ufak bir alanı frame olarak çekicem
Siteme giren kullanıcı framedeki alana tıkladığında, frame kutusu içerisinden devam edecek
Benim istediğimse tıkladığında frame kutusunda değil yeni bir pençerede devam etsin.
frame içinde verilecek linke yukarda yazdığımı yazarsan olur sanırım hocam.
-
başka bir yöntem bilen var mı?
-
jquery ile çözebilirsin sanırım.
edit: az daha araştırdım da farklı sunuculardaki sitelerde yapabilmenin imkanı yokmuş. tek çözüm yolu iframe ile çekeceğin sayfayı komple (php ile curl, asp ile xmlhttp) kullanarak bir sayfana bastırman, o sayfanı frame ile çekmen ve jquery ile de otomatik target verdirmenle sorun çözülebilirmiş.
pesimistzombie tarafından 17/Haz/14 22:38 tarihinde düzenlenmiştir -
çekemezsin artık browserların hepsi farklı bi siteden çekilen frameleri engeliyor bunu aşmanın bi yolu vardır mutlaka da nasıl hiç işim olmadı ve araştırmadım...
-
bi yardım ediverin hacılar çok lazım
-
içerikten bahsetsen belki bişeyler çıkar, asp yada php ile sayfanın html ini çekip linkleri alabilirsin. İframe e de gerek kalmaz ?
-
EnableTurk bunu yazdı
içerikten bahsetsen belki bişeyler çıkar, asp yada php ile sayfanın html ini çekip linkleri alabilirsin. İframe e de gerek kalmaz ?
yapmak istedigim tam olarak şu
mynetin 1.sıradaki manşetini güncel olarak siteme almak istiyorum.
kişi frameye tıklayınca ise frame içerisinden degil yeni sekmede devam etmesini istiyorum.
-
target blank ile arkadaşın dediği olmaz çünkü başka bi siteden çekeceği için örnek olarak mynet manşeti vermiş mynetin blank kodunu kullanması lazım arkadaşın sitesinin tam olarak çalışması için.
Arkadaşım senin istediğine gelince, sadece mantık yürütüyorum html ile olmaz kesin ve net bir şekilde söyleyeyim ama php ile olur ama nasıl olur bilmiyorum çünkü php kodlama bilgim yok olsa şu şekilde yaparsın derdim. Ama php ile yapamayacağın şey yoktur. Girişleri kontrol edersin giren ziyaretçinin klavyesinde ctrl tuşuna belirli bir saniye basılı tutturabilirsin atıyorum 5 dk kadar.
FAKATTT, gel gelelim ki bunu yaptığını farzedersek bile yine sıkıntı var çünkü browser içerisinde adamın ctrl tuşuna basılı tutturuyorsun bu adam senin siten açık iken atıyorum facebook a gitti facebookta bi linke tıkladı o da yeni sekmede açılacak sürekli. Bu da senin ziyaretçi kaybetmene neden olacaktır. iframe ile çekmek yerine kontrol edip günlük olarak elinle girersen haberleri hem google tarafından çabuk sevilirsin hem adsense ye başvurur reklam alır hemde kazanırsın.
Umarım yanlış bilgi vermemişimdir.