folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Siteye Girenlere Ctrl'ye Bastırmak Mümkünmüdür?

Siteye Girenlere Ctrl'ye Bastırmak Mümkünmüdür?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Merhaba beyler öncelikle bunu neden istediğimi açıklıyayım belki başka yolu vardır. Siteme bir sitenin bir bölümünü frameyle çekmeyi düşünüyorum. Ama siteye giren kişi framenin o bölümüne tıkladığında, frame kutusu içerisinde devam edecek. ben ayrı bir sayfada açsın istiyorum ve aklıma sadece bu geldi bi yardımcı olacak?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam sorduğun şeyi doğru anlayıp anlamdığımdan emin değilim, ama şunu dener misin istediğin şey için

<ahref="#"target="_blank">Link</a>

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı

Hocam sorduğun şeyi doğru anlayıp anlamdığımdan emin değilim, ama şunu dener misin istediğin şey için

<ahref="#"target="_blank">Link

dostum site şimdilik kafamda ve defterde olduğu için deneyemiyorum. daha açık anlatıyım. 

Siteme başka bir sitede ufak bir alanı frame olarak çekicem

Siteme giren kullanıcı framedeki alana tıkladığında, frame kutusu içerisinden devam edecek

Benim istediğimse tıkladığında frame kutusunda değil yeni bir pençerede devam etsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    Psikolog bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

<ahref="#"target="_blank">Link

dostum site şimdilik kafamda ve defterde olduğu için deneyemiyorum. daha açık anlatıyım. 

Siteme başka bir sitede ufak bir alanı frame olarak çekicem

Siteme giren kullanıcı framedeki alana tıkladığında, frame kutusu içerisinden devam edecek

Benim istediğimse tıkladığında frame kutusunda değil yeni bir pençerede devam etsin.

frame içinde verilecek linke yukarda yazdığımı yazarsan olur sanırım hocam.

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

başka bir yöntem bilen var mı?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

jquery ile çözebilirsin sanırım.

http://stackoverflow.com/questions/8890699/get-all-links-inside-iframe-and-add-blank-target-attribute 

edit: az daha araştırdım da farklı sunuculardaki sitelerde yapabilmenin imkanı yokmuş. tek çözüm yolu iframe ile çekeceğin sayfayı komple (php ile curl, asp ile xmlhttp) kullanarak bir sayfana bastırman, o sayfanı frame ile çekmen ve jquery ile de otomatik target verdirmenle sorun çözülebilirmiş.

pesimistzombie tarafından 17/Haz/14 22:38 tarihinde düzenlenmiştir

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

çekemezsin artık browserların hepsi farklı bi siteden çekilen frameleri engeliyor bunu aşmanın bi yolu vardır mutlaka da nasıl hiç işim olmadı ve araştırmadım...

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

bi yardım ediverin hacılar çok lazım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

içerikten bahsetsen belki bişeyler çıkar, asp yada php ile sayfanın html ini çekip linkleri alabilirsin. İframe e de gerek kalmaz ?

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı

içerikten bahsetsen belki bişeyler çıkar, asp yada php ile sayfanın html ini çekip linkleri alabilirsin. İframe e de gerek kalmaz ?

yapmak istedigim tam olarak şu

mynetin 1.sıradaki manşetini güncel olarak siteme almak istiyorum.

kişi frameye tıklayınca ise frame içerisinden degil yeni sekmede devam etmesini istiyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

target blank ile arkadaşın dediği olmaz çünkü başka bi siteden çekeceği için örnek olarak mynet manşeti vermiş mynetin blank kodunu kullanması lazım arkadaşın sitesinin tam olarak çalışması için.

Arkadaşım senin istediğine gelince, sadece mantık yürütüyorum html ile olmaz kesin ve net bir şekilde söyleyeyim ama php ile olur ama nasıl olur bilmiyorum çünkü php kodlama bilgim yok olsa şu şekilde yaparsın derdim. Ama php ile yapamayacağın şey yoktur. Girişleri kontrol edersin giren ziyaretçinin klavyesinde ctrl tuşuna belirli bir saniye basılı tutturabilirsin atıyorum 5 dk kadar.

FAKATTT, gel gelelim ki bunu yaptığını farzedersek bile yine sıkıntı var çünkü  browser içerisinde adamın ctrl tuşuna basılı tutturuyorsun bu adam senin siten açık iken atıyorum facebook a gitti facebookta bi linke tıkladı o da yeni sekmede açılacak sürekli. Bu da senin ziyaretçi kaybetmene neden olacaktır. iframe ile çekmek yerine kontrol edip günlük olarak elinle girersen haberleri hem google tarafından çabuk sevilirsin hem adsense ye başvurur reklam alır hemde kazanırsın.

Umarım yanlış bilgi vermemişimdir.

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
Toplam Hit: 1579 Toplam Mesaj: 12