Sivas Kangalı
-
Compü hocam Gel sana Bull Terrier alalım :) şaka maka harika köpektir , acaip oyuncul,sadık ve güçlüdür , çevikliği belki pitbull dahil hiçbi köpekte yoktur , iyi bi koruyucudur , apartman hayatına uygundur , çocuklarla iyi anlaşır , ve portatiftir :)) , 15 20 kiloyu geçmez herhalde :) bi düşün derim..
-
sivaslı arkadasların varsa gıt sor belese bbulursun :)
-
Compu golden retriwerda bende var,çok güzel köpek havlamıyor bişey yapmıyor eğitimi süper, çocukla çocuk oluyor oyuncu makaracı bir köpek eğitimi güzel zevkli, ama şimdi rotweilerimde var süper söz dinlemesi kızgınlığı eğittiğin zaman manyak oluyorlar evdeysen eğer golden evde deilsen bahçeli alansa rotweiler öneririm, bu arada sivas kangallarıda muhteşem g.tum yemiyor yerse alırım ama yemiyor işte :D
-
biri kangal mi dedi :)
aga bana sorsana
para ile satin almak istersen cok pahali
sivasda karne ile veriliyor ve fiyatlar 1000 dolar civarlarindadir.
beslemesi ve buyutmesi kolaydir. ne verirseniz yer masrafsiz diyebiliriz.
sadik hayvanlardir. dunya da kurt ile basa cikabilen tek hayvandir
kurdu oldurme sekli daha gariptir, kurdu yakalar ve gogsu ile kurdun sirt bolgesine vurarak kurdu hareketsiz birakir vs vs
zaten anadoluda kitlik oldugu zamanlarda buldugu ile yetinebildigi icin bu gune kadar gelebilmistir.
taklitleri coktur. gecen hafta sivasa gittigimde otobusten indim yazihaneye girdim ciktigimda bi tane yavru kopek ayagima dolandi sevimli mi sevimli kangal a cok benziyordu ama kangal degildi
getirmeyi cok istedim ama otobusculerin hicbiri almadi
otobusculeri tanidigim halde
-
under hoca dediğin gibi kurdun sırtına vurup yere yatırır sonra tekrar kalkarak kalbine doğru vurup kurdun kalbini durdurur :)
-
Köpeklerden hiç anlamasamda hastayım bu köpeklere.
-
en iisi Heskey mi böle mi yazılıo nese anladınız siz onu onnar abi çok tatlı haywanlar yaw
-
Golden Retriever cinsi 1-2aylik yavru kesin alacagim ,yerini bile planladim :) ,yalniz pedere dedim iyi iyi al dedi.Kopegin tipini gosterdim ,olm bu bahcede falan pek duracak,bekci kopegine benzemiyor dedi.Bende zaten bahcede durmayacak evin icinde olacak dedim.Hassiktir cekti :) karsi cikti.Simdi pedere alacam falan desem sittin sene izin vermez ki zaten birseyler yapmak icin pederden izin alma aliskanligim olmadigi icin Golden'i kapip gelecegim :)
Sagolsun Bokee ve Stifler cok yardimci oldu. Ayrica amele_2 ipnesinin ve Vega pustunun icimdeki kopek sevincini bastirma girisimleri,kopek almaktan beni vazgecirmek istemeleri yuzunden kiniyorum :)
Abi acayip bir duygu icimdeki heyecani simdiden hissediyorum.
Ayrica neden kopek sahiplendigim konusundada birseyler yazmak istiyorum
1-Uzun sure makine basinda oldugum icin a-sosyal bir sekilde yasiyorum :) - Kopegin ihtiyaclari icin gunde birkac defa disari cikip gezdirecegim icin hic degilse biraz sosyallesirim :)
2-En onemli nedenlerden biriside saglik sorunlarim,surekli hareketsiz sekilde oturmam ciddi sorun dogurabilir kalbim acisindan,onun icin kopek olursa sabah-aksam pc basinda hareketsiz kalmam,oynarim hoplarim ziplarim ,disarda gezerim falan :)
3-Kisilik olarak icine kapanik birisi oldugum icin,sorunlarimi insanlarla paylasmaktan cekinirim,bu ozelligimi yenmek icin cok ugrastim ama olmuyor :) cocuklukta yatan etkenler yuzunden icimdeki insanlardan kacma dusuncesini atamiyorum,bunun icin bir kopek benim icin iyi bir dost olabilir.Soyle diyim mesela benimle msn'de falan yazisan arkadaslar gercek hayatta karsilasinca daha duragan oldugumu fark ederler,bunun nedeni insan iliskilerimin zayifligindan,korkudan ve cekingenlikten :) Yani en ileri iliski kurdugum kisiler bizim muridler iste :)
4-Heyecan yaptim yazacaklarimi unuttum :)
Bu arada underzero abi Sivas Kangaliyla yasadigim guzel bir anim var :) hatirladikca agzim,gozum,yuzum,burnum salyali gibi oluyor niyeyse :) ...ama en saygin kopeklerdendir sivas kangali.En onemli ozelliklerden birisi gercekten karsidaki insanin niyetini seziyor resmen,surunun icini girip kos istersen niyetin kotu degilse kopek seni tinlamiyor ama 1km otede dur niyeti kotuyse sivas kangalinin cekim alanina girdinmi musalla tasini hatirla :) -
compü golden ii köpekte tüy döker çok evin içine heryer kıl olur tüy olur.ama köpek olayı harbi çok başka 2000 senesinde büyükbabam ve babannem trafik kazasında rahmetli oldular ev birden sesizleşti babam dedi bi köpek alalım evde apartman dairesi aldık çok güzel siyah kahverengi tonları taşıyan bi kurt köpeği tam ne kurdu oldunu bilmiyom.şimdi 7 yaşına basacak daha ilk günkü gibi annem gider yanına konuşur ağlar o harbi anlıyomuş gibi sadece bakar elimde tasmayı görünce sevinçten havalara zıplar eğitim almamış olsa bile çok akıllı ilk geldiğinde aksas deniz üssünden gelip istediler sonrada polis istedi vermedik çok ii huylu bi köpek gerçi bi kaç defa altına birilerini aldı zor kurtardık adamları sen evde bakacasan daha minyatür bişeyler düşün derim yoksa oturacak koltuk kalmaz...
-
Husky (Sibirya Kurdu) besledim şekil itibariyle gerçekten muhteşemler
FAKAT sadık bir dost değildir çünki başına buyruk ve özgürlüğüne düşkündür. Elin yedikat yabancısı gece kopeginizi çalabilir çünkü husky buna itiraz etmez, ısırmaz güle oynaya gider. Enerjiktir paso gezdirmek ister. Tavsiyem Root veya yukarda bi arkadasın önerdiği gibi Bull Terrier dir.
Toplam Hit: 10798 Toplam Mesaj: 54