Siz Olsanız Deneysel Araştırmalara Katılırmıydınız?(Kobaylık)
-
bir çok insan bundan para kazanıyor bir çok insan daha adını bile duymadı ama türkiyede yaygın bi şekilde çalışan deneysel araştırma klinik merkezleri her gün yüzlerce ilacı insanlar üzerinde deniyorlar bu çalışmaların birisine bende katıldım.
ilk önce size ilaç hakkında bilgiler veriliyor yan etkileri olumsuz yönleri anlatılıyor.
sonra check-up yapılıyor
ardından ilaç gününün bir öncesinde sizi merkeze çagırıyorlar 12 saat boyunca sigara alkol yemek yasak bol bol uyuyorsun.
sabah ilacın durumuna göre kahvaltı yoksa yok zaten
sonrasında kan yolu açıyorlar katerdar takılıyor ve ilk kan alınıyor
sonrasında ilaç içiliyor 2 saat boyunca su içmek lavaboya çıkmak yasak.
ilk önce 10 dk sonrasında 15 sonrasında 30 sonrasında 60 sonrasında 120 dk aralıklarla gün toplamında 20 defa kan alıyorlar.
yeme içme yatma dinlenme her şey var ama dışarı çıkmak yasak laptop tlf müzik digitürk her bişe var. e oda mı olmasın a.q kanımızı sömürüyorlar.
24 saat bitince taburcu sonunda eve gidiyorsunuz ve ertesi sabah yeniden bir defa kan veriyorsunuz ertesi gün bir daha veriyorsunuz.
bir hafta sonra aynı işlem tekrar yapılıyor son kanı aldıktan sonra ücret nakit çek ile ödeniyor 2 ay tekrar katılımcı olamıyorsunuz.
bir çok ögrenci memur işçi amele herkes katılıyor ilaçların yan etkisi olanıda var olmayanıda gidip ilaç özelliklerini okumak ögrenmek serbest katılma zorunlulugu yok yarıda bırakmak serbest.
TURKIYE’DEKI DENEY MERKEZLERI
ADANA, Cukurova Universitesi Tibbi Bilimler Deneysel Arastirma ve Uygulama Merkezi (TIBDAM)
ANKARA, Bilkent Universitesi Genetik ve Biyoteknoloji rastirma ve Uygulama Merkezi (BILGEN)
ANKARA, Gulhane Askeri Tip Akademisi Deney Hayvanlari Birimi
ANKARA, Gazi Universitesi Tip Fakultesi Deney Hayvanlari Unitesi
ANTALYA, Akdeniz Universitesi Tip Fakultesi Deney Hayvanlari Unitesi
BURSA, Uludag Universitesi Deney Hayvanlari Yetistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi
DIYARBAKIR, Dicle Universitesi Saglik Bilimleri Uygulama ve Arastirma Merkezi (DUSAM)
ERZURUM, Ataturk Universitesi Tibbi Deneysel Uygulama ve Arastirma Merkezi
ELAZIG, T.C.Tarim ve Koyisleri Bakanligi Elazig Veteriner Kontrol ve Arastirma Enstitusu
ISTANBUL, Marmara Universitesi Tip Fakultesi Deneysel Arastirma ve Hayvan Laboratuvari, Haydarpasa
ISTANBUL, Istanbul Universitesi Deneysel Tip Arastirma Enstitusu (DETAE), Capa
ISTANBUL, Istanbul Universitesi Cerrahpasa Tip Fakultesi Deney Hayvani Uretim ve Arastirma Laboratuari
KAYSERI, Erciyes Universitesi Tip Fakultesi Hakan Cetinsaya Deneysel ve Klinik Arastirma Merkezi
KOCAELI, Tubitak Gen Muhendisligi ve Biyoteknoloji Arastirma Enstitusu (GMBAE)
KONYA, Selcuk Universitesi Deneysel Tip Arastirma ve Uygulama Merkezi
VAN, Yuzuncu Yil Universitesi Deneysel Tip Uygulama ve Arastirma Merkezi -
babuş izmir yokmu :D :D :D :D :D
bizde kobay faresi olak :D :d
-
kaç para veriolar hocam.
-
Çok tehlikeli bi iş..
Sadece aldığın anda değil ilerdede ne olucağı belli olmayan bişi..
Merak ettim verdikleri ücreti ama değmez ne olursa olsun hayatın sonuçta..
-
Kayseride okuyan arkadaşlardan, devlet yurdunda olanlardan tanıdıklarım vardı ilac alan...
Basit bi ağrı kesici için 200 liradan başlıyor komplike ilaclarda 600 700 liraya kadar cıkıyordu o zaman söylediğine göre...
Söylediğine göre aşırı derecede katılım olduğundan eleman adam gerektiğinde geceden yatıyordu binanın kapısında kabul edilebilmek için...
Kişisel fikrim, anan baban senelerce 200 liraya bilmediğin belki kanser edecek, belki hayatını karartacak, belki karaciğerinin ömrünü 10 sene kısaltacak ilaçları kullan diyemi büyüttü seni amk...
Düşünmek bile kabahat, faremisin sen :|
600 liraya ilaç alıp 35 yaşında kanser olup milyarları ortaya dökmek zorunda kalırsan yada bi organında geri dönüşsüz bir hata meydana gelirse ne olacak? Nası sacma bir kar-zarar hesabı bu :|
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Kayseride okuyan arkadaşlardan, devlet yurdunda olanlardan tanıdıklarım vardı ilac alan...
Basit bi ağrı kesici için 200 liradan başlıyor komplike ilaclarda 600 700 liraya kadar cıkıyordu o zaman söylediğine göre...
Söylediğine göre aşırı derecede katılım olduğundan eleman adam gerektiğinde geceden yatıyordu binanın kapısında kabul edilebilmek için...
Kişisel fikrim, anan baban senelerce 200 liraya bilmediğin belki kanser edecek, belki hayatını karartacak, belki karaciğerinin ömrünü 10 sene kısaltacak ilaçları kullan diyemi büyüttü seni amk...
600 liraya ilaç alıp 35 yaşında kanser olup milyarları ortaya dökmek zorunda kalırsan yada bi organında geri dönüşsüz bir hata meydana gelirse ne olacak? Nası sacma bir kar-zarar hesabı bu :|
-----------------------------Mantıklı bi insan böyle düşünmeli zaten
Aksini düşünenin kablolarda bi temazsızlık var demektir :|
-
-----------------------------3. bi testis çıkması bile mümkün sanırsam :) ups gibi :D
-
-----------------------------çok güzel yorumlamış :)
-
Abi bırakın ya ben korkudan domuz gribi aşısı oldum bin pişman oldum sonra. Kıçımda sivilce çıksa domuz gribi aşısına bağlıyorum paranoyak oldum iyice yakında check up yaptırcam :(.
-
intihara giderdim ne sik olduğu belli olmayan ilaçlarla :|
-
vukuat bunu yazdı:
bir çok insan bundan para kazanıyor bir çok insan daha adını bile duymadı ama türkiyede yaygın bi şekilde çalışan deneysel araştırma klinik merkezleri her gün yüzlerce ilacı insanlar üzerinde deniyorlar bu çalışmaların birisine bende katıldım.
ilk önce size ilaç hakkında bilgiler veriliyor yan etkileri olumsuz yönleri anlatılıyor.
sonra check-up yapılıyor
-----------------------------yemişim anlattıkları yan etkileri ? maden yan etkileri biliniyor neden kobay arıyorlar ? direk salsınlar piyasaya. yan etkisi bilinen sey daha önceden test edılmıstır demek.
bilinmeyen bir dolu yan etkisi olabilir. hemen belli olmaz ama 1 sene sonra çıkar. evlenip çocuk sahıbı olunca cıkar. ozaman kafanı vurucak duvar ararsın.