Sizce Bu Gerçek Mi ?
-
Böyle birşey olsa abd israil anında ölen vurulan asker yada insanlarını diriltmeye çalışır ama ilerde belki bir süre daha yaşatmaya çare bulurlar eskiden köylerde deseler bazi hastalıklardan ölen insanlara çare yok diye düşünürlerdi şimdi cogu hastaligin tedavisi var hiç yoktan ömrü uzatan tedaviler var
-
bu konu daha önce açıldı tartışıldı zaten.
-
coLin bunu yazdı
bu konu daha önce açıldı tartışıldı zaten.
link varmı?
-
BeyinAdam bunu yazdıGusFring bunu yazdı
Yani insanlarda ruh olduğunu gerçek kabul etmişsen bunlarıda çok sorgulamamak lazım.
Boş yorum yapma arkadaşım.
Bence boş değil :)
Bu konuyu tartışmadan önce ölüm hakkında konuşmak gerekir. İnsan neden ölür? Ne olduğunda canlıyı ölü kabul ederiz?
Ölen durup dururken ölmüyor, mutlaka bir sebebi var. Zombilerin filmlerdeki gibi mezardan çıkması, onlarca kurşun yediği halde ölmemesi vs. gibi konuların saçmalık olmasının güzel bir sebebi var. Lise biyolojisi :) Canlı hücrelerden oluşur, hücreler dolaşıma ihtiyaç duyar. Beynin çalışmasa bile taptaze, bol oksijenli kan damarlarında dolaştığı sürece hücreler yaşamaya devam edecektir.
-
Detaylı bilimsel açıklaması yapılmış makaleler var hacılar aramanın gücüne inanın. Aramıştım zamanında bu olayı detaylıca. Aklımdaki soru işaretleri giderilmişti. Ruh var yok o sizin inancınıza bağlı bir durum arkadaşlar lütfen saçma yorumlar yapmayın. Ozaman Iron Man filmi olduğuna göre Tony Stark gerçekten var gibi bir önerme sunmuşsunuz. Ölüm gerçekleştikten sonra tekrardan yaşam sağlanabilir ancak beyin hücrelerinin yenilenmeme özelliği olduğundan ciddi beyin hasarları olabiliyor. Yarım saat morgda kaldıktan sonra kontrole gelen doktorun çabalarıyla hayata dönen sürüsüne insan var dünyada. Yok montaj yok şu falan diyipte bilmediğiniz konularda konuşmayın.
-
Bahsedilen şeyler ve ruhu kesin olarak reddedebilmesi için bilimin bi bin yılı var bence. Şuanda lisede bile evrimin ana hatlarında ruhun veya canın veya yaşam gücünün ya da herne ise o şeyin varlığını görüyorum ben.
Ama bazı cahilce yorumlar da aklımda geçmiyo değil: madem tüm bunlar yapılıyo nierde len ölüler ölen gidiyor geri gelmeyor ben hiç görmedim.
-
ruhu falan ne karşıtırıyorsunuz.
adamlar dirilmeye çalışmıyor canlının bir bölümünün yapay çalıştırabilirmi ona bakıyorlar.
birbirinden çok farklı şeyler.
organ naklinde olduğu gibi. kol yada yüz nakli gibi birşey işte
-
futurist bunu yazdı
ruhu falan ne karşıtırıyorsunuz.
adamlar dirilmeye çalışmıyor canlının bir bölümünün yapay çalıştırabilirmi ona bakıyorlar.
birbirinden çok farklı şeyler.
organ naklinde olduğu gibi. kol yada yüz nakli gibi birşey işte
İlk videoda tüm bölümlerini diriltiyorlar.
Benim merak ettiğim konu şuydu:
Bu köpek dünyaya sadece beyniyle mi bakıyor ? Duyguları, kişiliği falan sadece beyniyle mi yaşıyor ruh yok mu ?
Video gerçek ise ruh yok diyebiliriz.
İnançları bir kenara bırakırsak, köpek veya başka bir canlı da olsa organların dışında, kan dışında "başka bir enerji"nin olması mantıklı geliyor bana, ama video öyle demiyor işte kafamı karıştıran kısım o...
-
İp vardır orda ip :D
-
Bu dünyada insanın kaderi, "Allah 'nın Eli" denen insan aklının alamayacağı bir varlık ya da yasanın elindedir, En azından, insanlar bilirler ki... kendi istekleri üzerinde bile bir hakimiyetleri yoktur, kaldıki başka bir canlının olsun,