Sizce İdam Gelmeli Mi?
-
sniperscope bunu yazdı
"Teror orgutu kuran ve yonetenler icin idam geri gelecek" Osman Pamukoglu
-
aslinda idam kesinlikle olmali ama türkiye'de pardon gibi filmler cok cekildiginden cok yaşandigindan kafalarina göre adam asip sonra pardon diye bir ülke oldugundan kısacasi ne yedugu belirsiz bir sistem oldugundan kesinlikle gelmemelidir.
Yaşama Hakkı Kutsaldir.
-
iyide üç arkadaş yolda yürürken polis sizi çevirip alsa terör örgütü olmakla suçlansanız ve idam edilseniz suçunuz olmadığı halde
veya bişeyleri protesto edelim dediniz tak yine terör örgütü damgası çakıldı ve idam bunu mu istiyosunuz
-
Sadece İnsanlık Suçu İşlemiş Olanlara Gelsin İsterim... Örnek: İzmirde 3 Kadını Çantasını Almak İçin Öldüren Hamdi AYRI Adındaki Cani, Örnek.: Bayram Şekeri Almak İçin Bayram Günü Kapısını Çalan Çocukları Banyoya Götürüp Boğan Cani Gibiler İçin.. Böyleleri İçin Gelsin İsterim..
Terör Örgütü Felan İçin Bunlar Boş Söylem, Çünkü Her An Sende Terörden Yargılanırken Bulabilirsin Kendini, Bu Ülkede O Kadar Çok Terör Türü Vardırki, Pkk Dan Gözünümüzü Kaldırıpta Onları Göremiyoruz...
-
Bireyin başvurabileceği son yargı merciinin, başkanı muhasebeci olan Anayasa Mahkemesi olduğu bir ülkede, hayır.
-
Doğuda PKK'dan korkan ve yardım eden çoğu kişinin düşüncesi şu: "Devlet en fazla hapse atar, PKK ise kafamıza sıkar". Bu nedenle devletin ceza sisteminde caydırıcılığın artırılması adına vatan hainliği yapana idam cezası getirilmesi taraftarıyım.
Ancak, madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak da şöyle bir tablo çıkıyor: Kaynağı belli olmayan bazı belgelerin bazı bilgisayarlara gönderilmesi neticesinde 3 sene boyunca içeride yatıp daha yeni tahliye olan insanlar var bu ülkede. Adalet haklıdan yana değil, güçlüden yana ne yazık ki. Söz gelimi, bir milletvekili oğlunun önünde polis memurlarının sıralanmasıdır bu ülkedeki adalet. "Sen benim kim olduğumu biliyor musun" lafından sonra gelenlerdir bu ülkedeki adalet. Yani iş idama gelene kadar önce ülkedeki adaleti düzeltmeleri gerekir. Bir ülkenin başbakanı, "sen de başbakan ol, istediğini as, istediğini kes" diyebiliyorsa, adaletten söz edilmesi biraz komik oluyor.
Adalet hiç mi yerini bulmuyor? Yerini bulan da çok. Ama kaybedilen zamanın telafisi olmuyor. Geç gelen adalet, adalet değildir.
Ülkedeki Adalet Sistemi bu halinde iken idam gelirse, asılanlar asılmayı hakedenler olmayacaktır görüşündeyim.
RaNGeR tarafından 06/Kas/12 12:38 tarihinde düzenlenmiştir -
İdam diye bir karar verilememeli.
Bence idam, müebbet mahkumlara opsiyonel olmalı.
Muebbet hapse girenler tüm mahkemeleri sonuçlandıktan ve karar kesinleştikten sonra isterlerse cezalarını idama çevirebilmeli.
Böylece hem bu adamlar boş yere işkence görmez hemde zaten kimseye faydası olmayan bu adamları beslemeyiz. iki tarafta kazanabilir
-
idam gelsin abi. 20-30 idam yapılıp bunlarda gezetelere tvlere manşet olunca suç oranında bir düşüş olacaktır. Suçu işleyenler yakalanmamaya özen gösterecek.
Tabi idam her suç için değil, terör, katliyam, canilik gibi suçlara gelmeli...
-
Tecavuzcuye de opsiyonel hadım uygulanabilir aslında, hadım edilmiş bir tecavuzcunun kimseye zararı olmayacağı için içeri girmesine de gerek yok hatta bence
-
HolyOne bunu yazdı
Tecavuzcuye de opsiyonel hadım uygulanabilir aslında, hadım edilmiş bir tecavuzcunun kimseye zararı olmayacağı için içeri girmesine de gerek yok hatta bence
abi öyle deme.. hani diyorlar şu karıyı bana bi gece versinler sonra isterlerse çükümü kessinler diye..
o olaya döner ortalık :D kim kime kayar sonunu alamazlar..