folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Sizce İnternetin En Büyük Problemi Nedir ?

Sizce İnternetin En Büyük Problemi Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hız, teknik alt yapı,ücret gibi konular değil !.Bana göre internetin en büyük problemi kolay olmamasıdır.Belki nasıl ya ? google'a girip aradığımız herşeye ulaşıyoruz, facebooktan arkadaşlarımızı bulup , normalde hiç görmeyeceğimiz resim albümlerine ve bilgilerine ulaşabiliyoruz ; yada twitter'dan milyonlara sesimizi duyrabiliyoruz diyorsunuzdur.FAkat benim için yeterli değil.

Bence problem internetin eğlencelik olmasıdır.İnternet genelde eğlencelidir.Herkes için.OYun oynamak isteyen 7 yaşındaki çocuk içinde ; araştırmalarına yardım için başka tezleri inceleyen profesör içinde.

Fakat herkes için yararlı değildir.İsteyen için yararlı, isteyen için öğretici, isteyen için zaman öldürücüdür.Ama hepsi eğlenceli olma altında toplanır.

En basitinden, şehrimizdeki en iyi elektrikçiyi internette bulabiliyor muyuz ? hayır.Site açması, facebook sayfası kurması gerek.Kulaktan kulağa yayılırsa belki biliriz.Fakat internet gibi bir nimet içinde bile bulamıyoruz.Bana göre en büyük problem budur.

Bu problemi çözmek için yola çıktım.FAkat beyin fırtınası için yardımcı olmanızı istiyorum.Sizce internet nasıl daha güzel bir hale getirilebilir ? Eksikleri nedir ?

7 den 77 ye herkes için (Evet torunlardan dedelere) nasıl yararlı bir hale getirilebilir ? hepsi için sorunlar nasıl çözülür ??

fikirlerinizi almak istedim.

---

tbtye özel not :

Bu arada beni takip edenler zumsuk sürekli proje yapıyorsun ama boşa çıkıyor, ilgilenmiyorsun sıkılıyorsun gibib irşeyler diyebilir.

Haklılarda 2005 yılından beri konularıma bakabilirler.ASlında çok daha fazlaydıda ismi lazım olmayan bir arkadaş bütün konu ve mesajlarımı sildiği için belli kayıttan öncekiler mevcut değil.

NEyse kısacası ;

bu proje bütün o başlayıp bıraktığım projelerin toplamı.Diğerlerinde sadece proje aklıma geliyordu başlıyordum devamı yok.FAkat bunu 4-5 sene içinde tarcanbot'u geliştirip bu projeye entegreis ve evler içind evamı var.Yani uzun soluklu birşey düşünüyorum.

Öğrendiğim herşey, deneyipte tecrübe edindiğim herşey bunun içinde.Ciddi, kararlı ve güzel bir şekilde devam etmek istiyorum.Bu yüzden fikirlerinizi almak istedim.

-

Aranızdan bazıları aklında proje yokta bize mi soruyorsun diye merak edebilri : öncelikle açık kaynaklı bir konu gibi olacak :) yani burdaki sorunları alıp dileyen çözmek için uğraşabilir.

Diğer yandan : zaten aklımda proje mevcut ve ufak bir halini yukarda paylaştım.Sizden sorunun çözümünü değil , problemin kendisini istiyorum.Birde : 1-2 kişinin görüşündense sizlere güveniyorum.Yani benim göremediğim yanları görebileceğinize eminim.

Bu konum, açtığım 738 konu ve 6607 mesajdan çok daha ciddidir.Geleceğim için uğraştığım birşeydir.Bu yüzden bu konunun, amacından sapmaması dileğiyle hepinize ihtiyacım var.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

üni sitelerin dandik tasarımları

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

yazını okumadım ama ücretli olması büyük problem

All is well
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Mx0TBT bunu yazdı:
    -----------------------------

üni sitelerin dandik tasarımları

sorma abi, 

http://emu.edu.tr/defaulttr.asp

http://stdportal.emu.edu.tr/

ayrıca devlet siteleride bir o kadar berbat.

kıbrıstan baızları işlemlere izin vermiyor ; bir kısmı explorer harici izin vermiyor.Hasta ruhlu insanlar diyorum.

--

Kısca genelleme yaparsak tasarımların iğrençliği.

Steve jobs : tasarım görünüş değil, işlevinin şeklidir diyor.

Tasarım berbat, o yüzden işlevlerde berbat.

basit, anlaşılır ve yararlı tasarımlar gerek.

ki kendi adıma bunu çözeceğimi düşünüyorum :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jon6
    jon6's avatar
    Erkek
    internetin en büyük problemi yavaş yavaş aldığımız nefese kadar loglanması, durum oraya gidiyor.Ayrıca boktan sosyal ağların çoğalmasına da uyuz oluyorum, twitter vb.gibi hep çöp yığın, internet ondan yavaş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

Nasıl yapılacak bilmiyorum ama interneti sektörlere ayırmak lazım. İş eglence Egitim şeklinde. 

Birbirine karışmayacak şekilde muhazafa edilmelli. Son zamanlarda zaten iş yerleri için websitesi zorunlu oldu diye duymuştum.

İnterneti sektörlere ayırmalıyız bence. Birbirine karışmamalı işler daha ciddi olmalı. 

Dur be kadınnnn....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

god bunu yazdı:

yazını okumadım ama ücretli olması büyük problem

keşke okusaymışsın, ilk cümlem hız, tenik alt yapı vs.. ilgili olmamasını söylüyordu.

"

---

tbtye özel not :

"

kısmına kadar konunu özünü yazmıştım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Hepsini geçiniz tek sorun kesinlikle hız hız hız,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

A_REX bunu yazdı:

Nasıl yapılacak bilmiyorum ama interneti sektörlere ayırmak lazım. İş eglence Egitim şeklinde. 

Birbirine karışmayacak şekilde muhazafa edilmelli. Son zamanlarda zaten iş yerleri için websitesi zorunlu oldu diye duymuştum.

İnterneti sektörlere ayırmalıyız bence. Birbirine karışmamalı işler daha ciddi olmalı. 

basitleştirmek ! budur hocam.Basit olması lazım, anlaşılır olması gerke.

Dedeme, internet'i öğretebilmek için canım çıkıyor.Sırf bundan bi ton proje çıkar.

50 yaş üstü insanlar için basitleştirilmiş arayüzler.Aslında 50 si 30 u yok.

--

arama motorlarından önce dizinler vardı.Bence onlar şimdiki halinden çok daha yararlıydı.

Temiz bir internet için modern dizini olabilir.FAkat devletle falna çalışmak gerek.

Mesela Türkiye de en çok kullanılan 10.000 site dizin haline getirilebilir.

İş / eğlence falan dersin.Sorna eğlence den oyunlar.Yada haber kısmından gazete şu bu falna filan.Dizin yapısı mantıklı fakat tüm internete göre dğeil.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diCk
    diCk's avatar
    Erkek

Yalan yanlış bilgiler bence en büyük sorun bu herşey hakkında olabildiğinde asılsız saçma supan deli saçması bilgiler var

devlet eliyle değil ama çünkü işlerine gelmediği bilgiyi sansürleyebilirler google`nin site banlaması gibi bir arama motoruyla 

sitelerin güvenilirlik derecesi koymalı ve asılsız bilgileri arama kayıdında çıkartmamalı.

İnternetin çok çok yavaş olması sürekli kopması dowloand hızının yavaş olması aşırı derece faiş fiyata en kalitesiz interneti kullanıyor olmamız.

Bütün internetin belli bir grup tekelin elinde olması.

FuCk yOu System..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

diCk bunu yazdı:

Yalan yanlış bilgiler bence en büyük sorun bu herşey hakkında olabildiğinde asılsız saçma supan deli saçması bilgiler var

devlet eliyle değil ama çünkü işlerine gelmediği bilgiyi sansürleyebilirler google`nin site banlaması gibi bir arama motoruyla 

sitelerin güvenilirlik derecesi koymalı ve asılsız bilgileri arama kayıdında çıkartmamalı.

İnternetin çok çok yavaş olması sürekli kopması dowloand hızının yavaş olması aşırı derece faiş fiyata en kalitesiz interneti kullanıyor olmamız.

Bütün internetin belli bir grup tekelin elinde olması.

ilk yazdıkların dogru fakat bir arama motoru şeklinde yine internet tek elde oluyor. 
    Web siteleri için standartlar olmalı.Ama bagımsız bir kuruluş tarafından verilmeli. Şaibe karışmamalı
    Kaliteli siteler içerik ve döman olarak kendi bölümünde ön plana çıkar. 

Dur be kadınnnn....
Toplam Hit: 3651 Toplam Mesaj: 27