Sizce Matematik Nedir..?
-
Sizce matematik nedir arkadaşlar ?
Matematik; dil, ırk, din ve ülke tanımadan uygarlıklara zenginleşerek geçen sağlam, kullanışlı evrensel bir dil, bir ekindir. Birey için, toplum için, bilim için, teknoloji için vazgeçilmez değerdedir.
Yayılma alanına ve derinliğine sınır konamayan bir bilimdir, bir sanattır. Doğru ve açıklayıcı bir söz aslında...
Sadece matematiğe belirli bir sayıları çözüm yoluna sokma Sonuca ulaşma ve sadece bundan ibaret olduğunu hissetmeyin Tam aksine Bir hayat biçimi olarak görün
Bazı arkadaşlarımızın matematiği sevmediğini ve nefret ettiklerini gördüm Ve buda beni açıkcası biraz üzdü aslında .
Gerçi kiminin aklı ; pijliğe,kimininkide daha başka yönlere...
Sizce matematik nedir arkadaşlar kendi cümlelerinizi söylerseniz banada bazı yönlerde yardımcı olursunuz :)
Ayrıca bir sorum olacak Kendimi matematik alanında geliştirmek istiyorum yani öğretmenlik değilde bazı kuruluşlar altında çalışmalar yapmak istiyorum nasıl bir önerme yaparsınız? -
ulan clk bide cahit arfın torunuuyum diye dolaşıyon ortalıklarda :D
şimdi her ne kadar matematik konusunda "bilgisiz" olsamda bakın bilgisiz diyorum yeteneksiz demiyorum, ara sıra mantık yürüterek çözdüğüm sorular çok olmuştur. çarpım tablosunu dahi ezberleyememiş biri olarak küçüklüğümden beri matematiğe antipatim varrdı çünki izlediğim bir filmde çocuğun tekini çarpım tablosunu ezberlemedi diye hocası dövmüştü. çok ciddiyim. çocuk istemeyince bende bilinçaltında kötü bişey olarak kaldı. 7. sınıfa kadar öyle ot gibi geçti. yeni konular zevkli felans evdim ama temel sıfır :D matematik; olaylara ve problemlere farklı açılardan bakabilmedir benim kanımca. clknın tafsiyeleri sayesinde bu yaz başlıyorum işallah matematik örenimine :D
bu arada clk o kurumlarda çalışman için matematik bölümüne felan mı ne gitcen üni de ama kaliteli bi üni olması şart. bırak pc müh. felan olma mat. da çok iyisin sen. iyi yerlere gelirsin bence. ama söliim bizim hocanın anlattığına göre o bölümlere gidenler kendini kaptırınca böyle hafiften sıyırmaya başlıyolar :D -
Okullarda bize oğretilenlere matematik mi diyorsunuz ? siktir edin gitsin. O matematik değildir, ezberciliktir, insanı sıkar bunaltır soğutur. Bir şeyleri araştırıp oğreniyorsak, oğrendiğimizi uygulayıp sorgulayıp " haa şu boyle olunca bu böyle oluyor " diyebiliyorsak bu matematiktir. yani aslında hayat matematiktir. Bize matematik diye oğretilen koca bir 0 (sıfır) dır.
-
her zaman kaldıgım derslerden biri hayatım boyunca sevemedim ama matematiksiz bi dünya olamaz herşeyin bi matemetiksel degeri vardır kısaca matematik herşeydir...
-
Bence matematik ii büşedir yani kötü, kaka kimse demez, nefret eden bile demez ama 8. sınıftan sonra öğrendiğiniz matematik işinize yaramaz! ya avrupada adamlar direkt kendi branşlarına yönlendirirken öğrenciyi bizde herkes aynı matematiği görüyor. Niye ben merdivenli işlem yapayım ki(ya da ismi öle bişe) niye yani. Hiç işime yaramıyacağını düşündüğüm bir olay hayaım boyunca hiç öyle bir problemle karşılaşıcağımı sanmıyorum ki bu 7. sınıf konusu. Bence milli eğitimde sorun. Matematikten nefret edilmesinin kökü bu bence. Nese bence matamatik günlük hayatımızda az kullandığımız bişedir(para hesaplamayı falan geçiyorum, onları bilmeyen yok zaten öle temel şeleri matematikten saymam ben :P )
-
matematik = DİKKAT
-
Başımın belası + öğrenmem gereken şey.
-
matematik aslında gayet zevkli ve doğanın çoğu sırrını bulmada mükemmel bir bilim dalı, hatta bazı kesimlere göre matematik sadece bizim bildiğimiz işlemlerden ibaret değil, bir müzik aleti çalarken de matematik zekası kullanılıyor, yani matematik sadece işlemler hesaplar değil, hayatın içindeki bir muhakeme, bir zeka sistemi diyebiliriz..
matematiğe bu açıdan bakınca harika ötesi birşey, hayatın anlamı..
ama bizim s*kk eğitim sistemimizde herşey bozuk olur da hiç bu iş düzgün olur mu ? tabikide hayır.. insanların beynine, bu adamın matematiğe yeteneği var mı yok mu diye sorulmadan bindirilince doğal olarak çoğu insan nefret ediyor..
halbuki ayırsalar adam gibi yeteneklere göre şu öğrencileri, matematik delileri bir arada harıl harıl matematik okusa, matematiğe ilgisi ve yeteneği olmayanlar ilgi ve yeteneği olduğu alanlarda eğitim görse, bakın ne dahalar çıkacak tüm bu alanlarda ama bunu istiyen kim ki.. -
20 ile 15 arası notlarım olduğu bir 45 bile alamadağım zevkli ama bi o kadarda uyus ders.
-
öğrencilere ipnelik olsun die icat edilmiş
günlük hayatta ihtiyac duyduğumuz
harfsel ve rakamsal verilerden oluşan bişe :P -
insanların kafasını karıştırmak için ortalığa serpiştirilen teori
Toplam Hit: 6499 Toplam Mesaj: 22