Sizce Moda?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

moda kendine yakıştırdığını giymekmi yoksa

herkesin bir anda giymeye başladığı tirendy takip etmek mi?

bu sorunun cevabı bazen çok kolay verilir

hani deriz ya bu bana çok yakıştı.

işte bu yakıştırdığımızı acaba ne kadar doğru yakıştırdık.

yani sizmi yakıştırdınız yoksa size yakıştığını söyleyen samimi dostlarınız oldumu

neye dayanarak yakıştı diyebiliyorsunuz?

ben kendimce bir öernek vericem sizdende bekliyorum arkadaşlar

bi gün arkadaşla alışverişe gittik bunun bildiği bi yer yok dedim güzel bi mağazaya götüreyim baksın

mfı ya götürdüm arkadaşı

ben seçtim aldım dar kesim gömlek kot aldım birde spor ayakkabı

çekildim kenara

oda bi kumaş pantolon bi gömlek bide kundura aldı

sonra çıktık mağazadan

evlerimize gitmek için ayrıldık

ertesi gün buluştuk yeni kıyafetlerimizi giymişiz avcılar sahilde kız tavlicaz:) derken

arkadaş elbiseme dedi ya sen nasıl dar düşükbel kıyafetler giyiyorsun dedi

dedim sen giymezmisin

giyemem ben dedi

peki dedim konuyu uzatmadım gezmeye devam

arkadaşı aran bir ay geçmeden baktım açılmış saçılmış

düşük bel dar kesim kot pantolon swift ler falan gözlük curcuna etmiş etrafı

ulan dedim millet kendine neyi yakıştırıyorsa onu giyiyor moda hikaye

birilerine özenerek bazen bişeyler yapıyoruz giyim olsun başka bişey olsun

sizinde böyle hikayeleriniz varsa dinliyelim arkadaşlar :)

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Erkek

hiphop rap tarzı giyinen bi arkdaşıma birgün dedim,

bugün benim giydiklerimden giyiceksin ve gezmeye gidicez seninle ,

çocukta saolsun kırmadı beni giydi benim dar paça dar kesim pantolon t-shirtlerimi :)

daha da çıkarmadı zaten, ohh be dünya varmış , giyimin önemini anladım diyo (: 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    vallahi abicim 18i doldurduk dolduracaz. okul da bitti. eskiden bol kesim pantolonlar, tişörtler ya da uzun kollular giyerdim. pijamalarım bile bol kesimdi. hiphop'çı mısın dediklerinde "yok abi tampon büyük belli olmasın diye bol giyiyorum" derdim. hakaten de hiphopçı filan olduğumdan değil çok daha rahat ve mutlu hissettiğim için giyerdim. ama artık iş-güç ortamına girdiğim için cicili bicili olmayan gömlekler, kumaş pantolonlar ve ceketler giyiyorum. altıma da çekiyorum siyah kunduramı. yaşıtlar her ne kadar "adam mı oldun lan" diye taşak geçselerde bu gün kendimi böyle mutlu hissediyorum. ama bakıyorum 25 yaşında ki adama elli tane renk giyiyor üstüne dolaşıyor çarşıda. bu arada swift mıvift filan hiç bi giyim teriminden de çakmıyor olmam ayrı bi cahillik :P

kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bunun bencesi sencesi yok ki. Moda dediğin kavram herhangi bir kültürde o an populer olan stillere denir. Bolbol giyim-kuşamda kullanılır ama moda sadece bununla sınırlı değildir. Sabit değildir sürekli değişir.

Benim görüşüme gelirsek, bence gereksiz, saçma bir şeydir. Sokaktaki bütün insanların birbirine benzemesini sağlayan etkenlerdendir, insanlardan iyice soğumama neden olmuştur.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

moda toplumda yer alan suru psikolojisinin dısa vurumlarından biridir buna ek olarak bir çok sosyolog insanın kalabalık içinde davranıslarının ve karar mekanizmalarının  o kalabalıga uydugunu söyler yani ucurumdan atlayan koyununun arkasından atlayanlan digerlerinin mantıgı insalarda farklıda olsa temelde aynı işler bu o surunun dogru yahut yanlıs karar vericegi anlamınada gelmez.Tv ve ceşitli yazılı basın dergi gazete vb yayınlar  ile insan birebir etkileşim halinde oldugu için psikolojik olarak kendine hitap edilmiş hissine kapılır bu film izlerken aglamak gibi bir örnekle acıklanabilir.Beynimiz filmin gercek olmadıgını bilir fakat bilinc altımız o anlık onu yasadıgını hissederek bizi duygulandırı yada aglatır.Bu yüzden moda haberleri yazıları ile insan eline gazete vb dergi turu yayınları aldıgında okudugunda yada tv de seytettiginde onu sanki karsında biri ona anlatıyormus hissi verir bu konu ile alakalı oldugu için söyluyorum aslında bu hersey için gecerli spor olsun gundem olsun farketmez.Bu hitap suru psikolojisine zemin hazırlar içine para girdimi birde bu hitap toplumda begeni olusruracak nitelikte hazırlanır bunu bir kişi digeri ve digeri ilezincirin halkaları olustumu herkes fabrikasyon urunler gibi gezer emo tikky vs vs vs son asama kalıptır bu artık modadan cıkar populer kulture girer aslında modada birer populer kulturdur fakat modanın içine para girdigi vakit degişim istegi olur ve uzun surmez bir yenisi gelir bu yuzden tam olarak popular kultur olmaz.

Sonuc olarak suruye katılan koyun her zaman biraz daha aptaldır cunku bası cekenler digerlerini istedikleri gibi yönlendirir 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

moda toplumda yer alan suru psikolojisinin dısa vurumlarından biridir buna ek olarak bir çok sosyolog insanın kalabalık içinde davranıslarının ve karar mekanizmalarının o kalabalıga uydugunu söyler yani ucurumdan atlayan koyununun arkasından atlayanlan digerlerinin mantıgı insalarda farklıda olsa temelde aynı işler bu o surunun dogru yahut yanlıs karar vericegi anlamınada gelmez.Tv ve ceşitli yazılı basın dergi gazete vb yayınlar ile insan birebir etkileşim halinde oldugu için psikolojik olarak kendine hitap edilmiş hissine kapılır bu film izlerken aglamak gibi bir örnekle acıklanabilir.Beynimiz filmin gercek olmadıgını bilir fakat bilinc altımız o anlık onu yasadıgını hissederek bizi duygulandırı yada aglatır.Bu yüzden moda haberleri yazıları ile insan eline gazete vb dergi turu yayınları aldıgında okudugunda yada tv de seytettiginde onu sanki karsında biri ona anlatıyormus hissi verir bu konu ile alakalı oldugu için söyluyorum aslında bu hersey için gecerli spor olsun gundem olsun farketmez.Bu hitap suru psikolojisine zemin hazırlar içine para girdimi birde bu hitap toplumda begeni olusruracak nitelikte hazırlanır bunu bir kişi digeri ve digeri ilezincirin halkaları olustumu herkes fabrikasyon urunler gibi gezer emo tikky vs vs vs son asama kalıptır bu artık modadan cıkar populer kulture girer aslında modada birer populer kulturdur fakat modanın içine para girdigi vakit degişim istegi olur ve uzun surmez bir yenisi gelir bu yuzden tam olarak popular kultur olmaz.

Sonuc olarak suruye katılan koyun her zaman biraz daha aptaldır cunku bası cekenler digerlerini istedikleri gibi yönlendirir

Güzel yazı, ayrıca buna ek olarak bence toplumdaki farklı düşünceleri olan, daha özgün olan bireyler üzerinde baskıya da sebep oluyor. Bütün o, arkadaşın tabiriyle, fabrikasyon ürünü insanların, fikirleriyle, kıyafetleriyle, müzikleriye vs. farklı olan bireyleri nasıl dışladıklarına, uzaylıymış gibi baktıklarına şahit oluyoruz.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    KrypT bunu yazdı:
    BAAL bunu yazdı:

moda toplumda yer alan suru psikolojisinin dısa vurumlarından biridir buna ek olarak bir çok sosyolog insanın kalabalık içinde davranıslarının ve karar mekanizmalarının o kalabalıga uydugunu söyler yani ucurumdan atlayan koyununun arkasından atlayanlan digerlerinin mantıgı insalarda farklıda olsa temelde aynı işler bu o surunun dogru yahut yanlıs karar vericegi anlamınada gelmez.Tv ve ceşitli yazılı basın dergi gazete vb yayınlar ile insan birebir etkileşim halinde oldugu için psikolojik olarak kendine hitap edilmiş hissine kapılır bu film izlerken aglamak gibi bir örnekle acıklanabilir.Beynimiz filmin gercek olmadıgını bilir fakat bilinc altımız o anlık onu yasadıgını hissederek bizi duygulandırı yada aglatır.Bu yüzden moda haberleri yazıları ile insan eline gazete vb dergi turu yayınları aldıgında okudugunda yada tv de seytettiginde onu sanki karsında biri ona anlatıyormus hissi verir bu konu ile alakalı oldugu için söyluyorum aslında bu hersey için gecerli spor olsun gundem olsun farketmez.Bu hitap suru psikolojisine zemin hazırlar içine para girdimi birde bu hitap toplumda begeni olusruracak nitelikte hazırlanır bunu bir kişi digeri ve digeri ilezincirin halkaları olustumu herkes fabrikasyon urunler gibi gezer emo tikky vs vs vs son asama kalıptır bu artık modadan cıkar populer kulture girer aslında modada birer populer kulturdur fakat modanın içine para girdigi vakit degişim istegi olur ve uzun surmez bir yenisi gelir bu yuzden tam olarak popular kultur olmaz.

Güzel yazı, ayrıca buna ek olarak bence toplumdaki farklı düşünceleri olan, daha özgün olan bireyler üzerinde baskıya da sebep oluyor. Bütün o, arkadaşın tabiriyle, fabrikasyon ürünü insanların, fikirleriyle, kıyafetleriyle, müzikleriye vs. farklı olan bireyleri nasıl dışladıklarına, uzaylıymış gibi baktıklarına şahit oluyoruz.

evt hocam yazı çok güzel ve anlamlı

ama krypt kardeş biraz daha açmış konuyu

bir kişilik bi insan bi ortamda giyim kıyafetine uymuyorsa hocam

gerçektende dünya dışı yaratık mahluk muş gibi gözle bakılıyor

günümüzde bu tür olayları görmek mümkün herkes birbirinin giyimiyle uğraşıp duruyor

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ßy_c4sh bunu yazdı:

çocukta saolsun kırmadı beni giydi benim dar paça dar kesim pantolon t-shirtlerimi :)

ne yani arkadaşın bol pantolonda deilde dar pantolondamı rahat ettiğini sölüo?:S 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Erkek
    nickimyok bunu yazdı:
    ßy_c4sh bunu yazdı:

ne yani arkadaşın bol pantolonda deilde dar pantolondamı rahat ettiğini sölüo?:S

rahat ettiğini söylemiyo ama , insanların bana bakışları değişti , iyikide değiştirmişim giyim tarzımı diyor sadece. Bence haklıda (:

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Giyim tarzıyla bakış açısı değişcekse ben onu hiç almıyım.Moda benim ruh halimle alakalı bişey mesela.Sinirlysem  hafif eskimiş bi kod üstüne siyah tişört çekerim veya NAhoş bi kafam varsa keten pantalonumu üsütünede polar veya hırka alı çıkaırm:D
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek
    CaNNi bunu yazdı:

moda kendine yakıştırdığını giymekmi yoksa

herkesin bir anda giymeye başladığı tirendy takip etmek mi?

bu sorunun cevabı bazen çok kolay verilir

hani deriz ya bu bana çok yakıştı.

işte bu yakıştırdığımızı acaba ne kadar doğru yakıştırdık.

yani sizmi yakıştırdınız yoksa size yakıştığını söyleyen samimi dostlarınız oldumu

neye dayanarak yakıştı diyebiliyorsunuz?

ben kendimce bir öernek vericem sizdende bekliyorum arkadaşlar

bi gün arkadaşla alışverişe gittik bunun bildiği bi yer yok dedim güzel bi mağazaya götüreyim baksın

mfı ya götürdüm arkadaşı

ben seçtim aldım dar kesim gömlek kot aldım birde spor ayakkabı

çekildim kenara

oda bi kumaş pantolon bi gömlek bide kundura aldı

sonra çıktık mağazadan

evlerimize gitmek için ayrıldık

ertesi gün buluştuk yeni kıyafetlerimizi giymişiz avcılar sahilde kız tavlicaz:) derken

arkadaş elbiseme dedi ya sen nasıl dar düşükbel kıyafetler giyiyorsun dedi

dedim sen giymezmisin

giyemem ben dedi

peki dedim konuyu uzatmadım gezmeye devam

arkadaşı aran bir ay geçmeden baktım açılmış saçılmış

düşük bel dar kesim kot pantolon swift ler falan gözlük curcuna etmiş etrafı

ulan dedim millet kendine neyi yakıştırıyorsa onu giyiyor moda hikaye

birilerine özenerek bazen bişeyler yapıyoruz giyim olsun başka bişey olsun

sizinde böyle hikayeleriniz varsa dinliyelim arkadaşlar :)

esenyurtta oturdugunu bilmem icin kahin olmama gerek varmi???

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
Toplam Hit: 1743 Toplam Mesaj: 18