Skoda Fabia

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda bir karara vardım ve borca girmeden elimdeki parayla (18-20) skoda fabia almaya karar verdim.

şimdi motoru hp si ve paketi konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var .

seçeneklerim 1.4 ve 1.2

yaptığım araştırmalar sonucunda 1.4 101 beygirler kafama yattı ancak bu araçlar 2000 2006 modeller  ve fiyatları paketine göre 16 20 arası. Ne yaktığı konusunda da henüz pek bilgi sahibi değilim. 

Ama 2001 model 1.4 68 beygir kullanan bir arkadaşım 101 alma çok yakar gibi bir şeyler söyledi kendisi aracını benzinli olarak kullanıyor tüp taktırmamış.

1.2 lerde de şöyle bir durum var 15 20 bine yeni kasalardan 2007 2008 modelleri var ancak onda da 1.2 motor çok küçük gibi geldi bana 

siz ne dersiniz bu konuda?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

kullanmadım ama 1.2 yi bence sil at 1.3 araba kullandım peşinden 1.5 dizel 110 beygir bir araç kullandığımda yaşadığım hazzın tarifi yok az yakar 1.2 olsun olayını unut onun dışında skoda hakkında pek fikrim yok 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

1.2 alma hocam hele 2. el hiç alma, hayır gelmez o araçtan çekişi filan berbat olur.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

Hocam 1.2 leri bilmem bende 2008 model 1.4 dizel 75 hp var, okulum 25 km 13 liraya gidip geliyorum. Adam gibi kullanırsan 4.9 u geçmiyor yakıt tüketimi. Basarsan kaçıyor da. Gerek yakıt tüketimi olsun gerek performans olsun Fabia'dan memnunum. O paralara alınabilecek iyi arabalardan.

Fdumanli tarafından 04/Nis/14 22:34 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek

1.3 turbo dizel 2008 astra var, gayet iyi, arabada öle gaza basınca aniden sana cvp verecek diye yırtınmıyorsan 1.2 al derim onun motoruda turbodur. km de 18-20 krş yakıyor bende ki araba. hızlanmasıda gayet iyi 0-100 en çok 15-18 sn.ye  olur diye tahmin ediyorum. yola oturdum mu 180 km yi gördüğüm oluyor.

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeZzZ
    DeZzZ's avatar
    Erkek

şöyle diyim kullanmadan bilemezsin kimi 1.2 motorlar kuvvetlidir. ondan dolayı test sürüşüne git skoda bayisine dene ve gör derim kafanda soru işareti kalmaz. 1.4 benzinli çok yakar ama

düşündüğümüz her şeyin olabilitesi vardır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Draenei
    Draenei's avatar
    Erkek
    DeZzZ bunu yazdı

şöyle diyim kullanmadan bilemezsin kimi 1.2 motorlar kuvvetlidir. ondan dolayı test sürüşüne git skoda bayisine dene ve gör derim kafanda soru işareti kalmaz. 1.4 benzinli çok yakar ama

aynen kullanmadan bilemezsin. 

Her kim ki, göz perdesini bu dünyada sadece kendi çapı kadar aralayabilir ⚡ 🌑
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

hoca farketmez fabia mabia da hangisini alırsan alda en az 1600cc olsun

artık kantarın topuzu kaçtı 50 kuruştan aşağı yakan araba yok hatta şöyle biraz zevk almak istiyorsan 2000cc birşey al

ha ecoboost gibi yeni teknoloji kullanan 0 araba alacaksan yakıtta tasarruf olur

ama eski model bakıon tasarruf devri bitti artık az yakan araba yok

benzinde tüpte dizelde şehir içinde dur kalk dur kalk aynı yakıo

uzun yoda hepsi az yakıo fark yok anlıcağın

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

arkadaşlar dediğim gibi bir abimde 1.4  66 beygir benzinli var 30 kuruş civarı bir şey yakıyor lpg ye ihtiyaç duymadı ama benim baktıklarım 101 beygir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bastırayım, kaçırayım, uçurayım diyorsan (ki fabiayla ve benzeri türlerle çok mümkün değildir), 1,2 motordan uzak dur.

Mantıken şöyle düşün. 1,2 motorlu bir araç mı yoksa 1,6 motor bir ara. mı 160 ile giderken daha çok enerji/yakıt harcar?

Sakin bir sürücüyüm diyorsan 1,2 motor hacmi iyidir. Şehiriçi kullanacaksan daha da iyidir.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    sertacgs bunu yazdı

arkadaşlar dediğim gibi bir abimde 1.4  66 beygir benzinli var 30 kuruş civarı bir şey yakıyor lpg ye ihtiyaç duymadı ama benim baktıklarım 101 beygir.

hoca o şehir dışındadır 1.4 getz bile benzinde şehir içi 35-40 kuruş yakıo var sen yap hesabı anca 80-90 ı geçmicende böyle yakacak, köklesen dahada fazla yakar

tasarruf devri bitti sen kafada 50 kuruş yakacak diye düşün arabayada ona göre adımını atarsın )))))

Toplam Hit: 2814 Toplam Mesaj: 24