SMS Gateway

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

Boyle bi seyin ismini yeni ogrendim, bide umarim konuyu dogru yere acmisimdir nereye acacagimi bilemedim.

SMS Gateway almayi dusunuyorum ama tam olarak bu isin nasil gitigini hic bilmiyorum, fiyatlar orneyin sms numarasina gore mi satiliyor yoksa zamana gore mi. Boyle bi olaydan guzel seyler cikar kendi sitenizin uye guvenligi (facebookun yaptigi gibi), sizin sitenizin guvenligi en azindan uyelerin telefon numaralari olucak ve bide programlama biliyorsaniz gercekten super projeler cikar orneyin haber sitesinde cok az bi para verenler telefondan takip edebilme imkani sms ile, yada ne biliyim emaili takip etmek yada aklimda boyle baya guzel fikirler var, simdi niye google girip arastirmadin diyebilirsiniz ama luften demeyin buraya yazdim cunku aranizda birilerinin sms gateway satin almismi merak ediyorum almisalar da en azindan tecrubelidirler daha ayritilariyla anlatirlar, yardimlariniza ihtiyacim var simdiden tesekurler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hocam benim yaptığım işte,

Sana numaraları vermiyoruz, kendin bulmak zorundasın,

Web servis ile (sunucumuza XML göndererek) SMS gönderimini yapabiliyorsun,

Gönderen kısmında İsmin veya firma ismin görünebilir (web sitenin ismi,vs de olur ismin sana ait olduğunu kanıtlaman lazım),

Ücretlendirme atılan SMS başı yapılır, Yıllık yada aylık Milyonlarca gönderim taahhüt edersen birim fiyat düşer,

Üyelik için bir sürü resmi evrak isteniyor ve gönderilen SMS'ler TIB'e kopyalanıyor. Yasadışı birşey yapamazsın.

Blue Screen of Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

MaviEkran bunu yazdı:
    -----------------------------

Gönderen kısmında İsmin veya firma ismin görünebilir (web sitenin ismi,vs de olur ismin sana ait olduğunu kanıtlaman lazım),

Ücretlendirme atılan SMS başı yapılır, Yıllık yada aylık Milyonlarca gönderim taahhüt edersen birim fiyat düşer,

Üyelik için bir sürü resmi evrak isteniyor ve gönderilen SMS'ler TIB'e kopyalanıyor. Yasadışı birşey yapamazsın.

hocam tam olarak fiyati yazabilirmisin orneyin sms basi ne kadar bide sarmi kopyalanmasi sonucta orneyin eger ben bi program yazarsam insanlarin emailerini parse edip her yeni gelen emaili okuyup malum kisiye sms olarak gonderen eger bu kopyalanirsa burda gizlilik soz konusu olmaz ve bu proje gerceklesmez bide zaten bana numara lazim degil insanlar numaralarini yazicak para vericek ve o sistemden yararlanacak orneyin bi haber sitesinden her yeni haber icin sms alacak tabi ayda bi ucret odeyerek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

geniuss bunu yazdı:

MaviEkran bunu yazdı:

hocam tam olarak fiyati yazabilirmisin orneyin sms basi ne kadar bide sarmi kopyalanmasi sonucta orneyin eger ben bi program yazarsam insanlarin emailerini parse edip her yeni gelen emaili okuyup malum kisiye sms olarak gonderen eger bu kopyalanirsa burda gizlilik soz konusu olmaz ve bu proje gerceklesmez bide zaten bana numara lazim degil insanlar numaralarini yazicak para vericek ve o sistemden yararlanacak orneyin bi haber sitesinden her yeni haber icin sms alacak tabi ayda bi ucret odeyerek yani amac reklam yapmak degil

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Ayda 750 SMS'ten az atarsan teki 11 kuruşa geliyor.

10.000 civarı SMS atarsan da teki 8 kuruş

5 milyon atarsan da teki 4 kuruş.

TIB'e kopyalanması sorun değil, yasal sorumluluk zaten, bunun yapılması gerekiyor.

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

MaviEkran bunu yazdı:

TIB'e kopyalanması sorun değil, yasal sorumluluk zaten, bunun yapılması gerekiyor.

Calistigin Firmanin adini bana ilete bilirmisin. Ben bir firma ile demo asamasinda calisiyorumda sizinkinide inceliyim. Muritlerimizden biri ile calismayi tercih ederim.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

rakkoc bunu yazdı:

MaviEkran bunu yazdı:

Calistigin Firmanin adini bana ilete bilirmisin. Ben bir firma ile demo asamasinda calisiyorumda sizinkinide inceliyim. Muritlerimizden biri ile calismayi tercih ederim.

Türk Telekom :) Aracı yok

Blue Screen of Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

ben turkcelle çalışıyom arada bide aracı var teki 11 kuruştan

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Aracı olsa da fiyat değişmiyor. Aracı olmamasının avantajı, arada başka firmanın teknik ekipmanı olmaması sebebiyle 3. kısım firmalardan kaynaklı sorun yaşama olasılığını yok etmek.

Blue Screen of Death
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

çok, çok pahalı 11KR:

lazımsa API sağlayabilirim.

Twitter: @CanKirca
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

CanKirca bunu yazdı:

çok, çok pahalı 11KR:

lazımsa API sağlayabilirim.

Merakımdan soruyorum, daha ucuz yerlerin linklerini paylaşabilir misin?

Yurtdışı kaynaklılarsa BTK bu konuya kısıtlama getiriyor, yurtdışından gelen bu tür SMS'ler engellenecek.

Blue Screen of Death
Toplam Hit: 2130 Toplam Mesaj: 15