folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Şofben Bağlantısında Kafama Takılan 2 Soru (Elektrik Bağlantısı)

Şofben Bağlantısında Kafama Takılan 2 Soru (Elektrik Bağlantısı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

iyi akşamlar hacı abiler tekrardan. 

şimdi yarın bi matkap ayarlayıp şofben kurulumu yapacam daha önce kullandığım şofben o yüzden iç düzeneği ve dış kabloları takılı sadece montalama işi diyebilirim ama cihazı açınca aklıma 2 soru takıldı sormadan hareket etmiyeyim dedim ne olur ne olmaz. elektronik ile şansım pek uyuşmadığı için her zaman yeteri kadar suyu kovalara doldurur bağlantıyı keser sonra yıkanırım yine aynı devam bu yönteme ama aklımdaki 2 soruyu fotolarla anlatmaya çalışayım.

not: evde topraklama var mı bilmiyorum ama boş odada çıkık bi priz var orada 3 kablo geliyor duvardan biri sarı. bu var demek sanırım.

şimdi cihazı açınca boşta bi bağlantı buldum sanırım topraklama kablosu. buradan çıkıyor

buraya geliyor

kontrol ettim oradan kopmuş yada çıkmış değil bayağı o vida sıkılmamış ilk kurulumu elektrikçi yapmıştı bunu bilerek mi yaptı bilemedim bilerek yaptıysa niye yaptı acaba çünkü dışarı çıkan kablolarda hep kullanmış sarıyı. en son neredeyse 1.5 yıl önce kullandım cihazı prize giren kablo ısınıyordu acaba bundan mı kaynaklı ? ayrıca o zamanlar elektrik düşük geliyordu 160 civarı şu an regülatör var sorunsuz 200 üstü alabiliyorum. bunu takıp sıkayım mı vidayı yoksa elemanın bi bildiği mi vardı bi öyle yaptı ?

2. sorum ise prize uzanan macera. şöyle 3 foto ile yolu göstereyim. 

cihazdan böyle kablo çıkıyor üzerinde 3*2.5 yazıyor netten baktım bu öneriliyormuş zaten. bu kablo devam edip 

32lik şaltere giriyor. oradan ise başka bi kablo ile prize bağlamak için kablo devam ediyor şöyle.

bu prize giren kablo üzerinde yazı yok ama beyaza göre 1 tık daha ince dokunduğunda hissediyorsun bu sıkıntı yaratır mı ? elektrik prizi ile takacağım mesafe uzak derseniz şalteri direk prizden kablo çıkarıp bağla beceremem ve dediğim gibi elektrik/elektronik ile şansım pek iyi değil o yüzden prize kabloya bulaşmak istemiyorum. bu son çıkışı 3lüye takıp elektriği verecem cihaza. burada bi sıkıntı olur mu ? böyle kullandım bayağı ters bişey olmadı.

özetle durum böyle yorumlara göre yarın hareket edip bitirecem işi. elektrikçi çağır diyenler olabilir ilçede 1 tane tek var kendisi eksik olmasın akrabam. çağırdım 2-3 hafta önce tamam filan dedi yolda görüp görmezlikten gelip hızlı hızlı kaçıyor sikik sanki gibi yalvaracam. ona minnet edene kadar böyle olmaz derseniz mevcut durumla idare ederim en kötü ketil ile ısıtırım yinede sikik herifle uğraşmam :F

Kreyzi tarafından 25/Ara/18 23:11 tarihinde düzenlenmiştir

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

ss ler sorunlu 

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

ss ler sorunlu 

fark ettim ya ayarlıyorum şeyh sağolsun çalışan tek yer gitti :/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

32lik şantele giriyor. oradan ise başka bi kablo ile prize bağlamak için kablo devam ediyor şöyle.

Santeel bir numara en buyuuk :P

Fotolar gozukmuyor hocam bi el atsana

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    Metanet bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

32lik şantele giriyor. oradan ise başka bi kablo ile prize bağlamak için kablo devam ediyor şöyle.

Santeel bir numara en buyuuk :P

Fotolar gozukmuyor hocam bi el atsana

şantel diye biliyorum ismini tüm memleket yanlış biliyor olabilir bizde :D

fotoları ayarladım oldu umarım bu sefer.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Evde topraklama var mı?

şalter

gokcan tarafından 25/Ara/18 23:08 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Evde topraklama var mı?

şalter

not: evde topraklama var mı bilmiyorum ama boş odada çıkık bi priz var orada 3 kablo geliyor duvardan biri sarı. bu var demek sanırım. ekledim ilk mesaja.

ayrıca eyv düzelttim şalter ^^

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

O sonradan giden beyaz kablo 3*1.5luktur hocam istersen degistir. Boyle daha once kullaniyoduysan tak kullan direk bisey olmaz. En fazla sigorta atar.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

Elektrikciyle bi husumetin var mi :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

Elektrikte sarı-yeşil kablo topraklamadır.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pizot
    pizot's avatar
    Erkek

bağlantılar doğru hocam eğer 3 kablo geliyorsa topraklama vardır ve genelde sarı yeşil olur şohbende C20 32 amper sigorta(şalter)  kullanılır bunun dışında prize veya buata gidecek kablonun 3*2.5 olması yararına olur bide sigortayı kaidesiyle yani kutusuyla takarsan herhangi bir çarpılmadan kurtarırsın kendini kolay gelsin dikkati elden bırakma :) Takarken kaçak akım rolesini kapatmayı unutma :)

Veleye...