Şofben Mi? Termosifon Mu?
-
Yeni bir eve taşınıyorum evde şofben için doğal gaz hattı var ve en az 4-5 sene kullanılmamış bir şofben var
Bunu açsam çalışır mı? servis mi çağırayım?
Hiç uğraşma şofbeni yenile mi dersiniz yoksa tertemiz bir termosifon tak mı?
Tarikat ustalarına soruyorum :) -
Ev neyle ısınacak?
İçinde su durduysa % 60 çalışmaz , boş duyduysa % 80 çalışır .
Evde doğalgaz var , vekullanmamak olmaz,
Abonelik 10.000 , sayaç yoksa 4000 , proje yoksa 5000 20.000 arası kim ne çakarsa .
samaccc tarafından 26/Şub/26 23:50 tarihinde düzenlenmiştir -
samaccc bunu yazdı
Ev neyle ısınacak?
İçinde su durduysa % 60 çalışmaz , boş duyduysa % 80 çalışır .
Evde doğalgaz var , vekullanmamak olmaz,
Abonelik 10.000 , sayaç yoksa 4000 , proje yoksa 5000 20.000 arası kim ne çakarsa .
ev merkezi sistem ısınıyor ya tek sıkıntım sıcak su :)
-
Doğalgaz daha verimli çalışır. Termosifonu siktiret. Hem lejyonella riski var. Şofben için bakım kontrol iyi olur.
-
şofbenin bakımı için ustayı çağırayım bakalım.
bir şofben parası daha ister kesin usta milleti. -
sofben sicak su ihtiyacin sebeke suyun ve gazin (veya elektrik) oldugu surece sicak su ihtiyacini karsilarsin. boyutlari kucuktur.
termosifon deposundaki suyu isitir. icindeki su bitince sicak su saglayamaz. farkli kapasitelerde bulunur. konut icin kullanacaksan 80-100 lt alsan boyutu buyuk olur.
termosifonunda 80 lt 90 derece sicak su olsa. bir insan yikanirken ortlama 50 lt su tuketir. su sicakligida 40 derece civarinda olur. yani 50lt su tuketirken 20 lt civarinda termosifondan sicak su cekersin. yani arka arkaya 4 banyo yaparsan sicak suyun biter. daha sonrada tekrar isinmasi icin 1 saat falan sicak suyun olmaz.
sofben taktir. ilk yatirim maliyetin termosifonla ayni olabilir ama isletim maliyetin duser. konforun artar.
gaz yerine elektrikli sofben alabilirsin. isletim maliyetin dusuk olur ve boyutu dahada kuculur. kullanacagin yerde trifaz enerji varsa dahada maliyetin duser.
gazli sofbende bulundugun ilin gaz satici firma yonetmeligine gore tesisat cekmek durumundasin. taktiracagin yerde baca deligi falan olmasi gerekir. ayrica gaz tesisatida aciktan gitmek zorundadir.
-
grpngy bunu yazdı
sofben sicak su ihtiyacin sebeke suyun ve gazin (veya elektrik) oldugu surece sicak su ihtiyacini karsilarsin. boyutlari kucuktur.
termosifon deposundaki suyu isitir. icindeki su bitince sicak su saglayamaz. farkli kapasitelerde bulunur. konut icin kullanacaksan 80-100 lt alsan boyutu buyuk olur.
termosifonunda 80 lt 90 derece sicak su olsa. bir insan yikanirken ortlama 50 lt su tuketir. su sicakligida 40 derece civarinda olur. yani 50lt su tuketirken 20 lt civarinda termosifondan sicak su cekersin. yani arka arkaya 4 banyo yaparsan sicak suyun biter. daha sonrada tekrar isinmasi icin 1 saat falan sicak suyun olmaz.
sofben taktir. ilk yatirim maliyetin termosifonla ayni olabilir ama isletim maliyetin duser. konforun artar.
gaz yerine elektrikli sofben alabilirsin. isletim maliyetin dusuk olur ve boyutu dahada kuculur. kullanacagin yerde trifaz enerji varsa dahada maliyetin duser.
gazli sofbende bulundugun ilin gaz satici firma yonetmeligine gore tesisat cekmek durumundasin. taktiracagin yerde baca deligi falan olmasi gerekir. ayrica gaz tesisatida aciktan gitmek zorundadir.
Kac kisisiniz, ne kadar sicak su tuketiyorsunuz. Bulasik, banyo vs gibi. Cesme suyu kac C akiyor?
Thermosiphon'da elektrigin gitse bile 12 saat sicak suyun olur mesela. 80L tank bize yetiyor, ama su -2C akiyor burada. Anlik isitma gibi bir sansin pek yok yani :D
Full elektrikli mi olacak, hybrid mi yoksam komple gaz mi?
end tarafından 27/Şub/26 10:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Tabiki Şofben doğalgaz ile mis olur,
-
şofben tabiki ama şfben değişiminde servis gaz şirketi onayı isteyebilir. gaz şirketi proje isteyebilir önceki proje varsa geçerli
-
kroo bunu yazdı
Yeni bir eve taşınıyorum evde şofben için doğal gaz hattı var ve en az 4-5 sene kullanılmamış bir şofben var
Tarikat ustalarına soruyorum :)Doğazlgaz tek geçer hocam. Termosifon hem fazla yakar hem de kireç bağladı mı çöp oluyor 5 10 seneye
-
3Dxsolid bunu yazdıkroo bunu yazdı
Tarikat ustalarına soruyorum :)Doğazlgaz tek geçer hocam. Termosifon hem fazla yakar hem de kireç bağladı mı çöp oluyor 5 10 seneye
Doğalgaz varsa on the fly ısıtacak bir sistem daha mantıklı bence de.