Soft Ether Vpn Kurulmu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

MacBookPro kullandığım için size mac os üzerinden nasıl kuracağınızı anlatacağım. Sizde windows var diye dert etmeyin onda da putty programını indirerek kolayca bu işlemleri yapabilirsiniz. Windows kurulu bir leptobum vardı yiğenlere verdim. Sunucu @kaptan nickli müridin. Sunucusuna kurulum yaparken döküman haline getirelim herkes faydalansın dedik. Oda zaten digitaloceandan almış beleşçi :D (Bizde beleşe kullanıyoruz şu anda 10 kullanıcı ile kullanıyoruz)

512 mb rem 20 gb hdd 1 core işlemcili bir sunucuda sıkıntısız kullanabilrisiz. 

Şimdi size gerekli olan bir vps, vds, dc artık elinizde ne varsa, VPS digitaloceandan 10 dolar hediye ile ik aylık kullanabilirsiniz. Digitalocean vultr gibi yerlerden ucuza alabilirsiniz.

Başlayalım yolumuz uzun daha.

İzlencelerden terminali açıp 

ssh root@ipadresi 

komutunu girip ssh ile sunucumuza bağlanıyoruz. Sunucumuz centos 64 bit 6.8 kurulu bir sunucunuz var ama işletim sistemini bilmiyorsanız komut paneline

uname -a

yazarak işletim sistemininizi öğrenebilirsiniz.

Eğer sunucuzu ilk defa açıyoriseniz sunucuyu güncellemekte fayda var onun için aşağıdaki komutları sırayla girelim

yum update -y
    yum upgrade -y

panele bağlandık önce gerekli programları kuralım bunun için

yum install wget gcc make nano -y

Bu programlar ne 

wget internetten dosyayı çekmek için

gcc ve make kurulum için

nano da otomatik başlatmak için text editör olarak kullanmak için

Uygulamaları kurduktan sonra aşağıdaki adrese girip işletim sistemimize uygun uygulamanın adresini kopyalayım wget komutu ile sunucumuza çekmek

Web sitesi adresi: http://www.softether-download.com/en.aspx?product=softether 

Şimdi dosyayı çekmek için önce root klasörüne gidelim farketme home klasörünede gidebilirsiniz

cd /root
    wget http://www.softether-download.com/files/softether/v4.22-9634-beta-2016.11.27-tree/Linux/SoftEther_VPN_Server/64bit_-_Intel_x64_or_AMD64/softether-vpnserver-v4.22-9634-beta-2016.11.27-linux-x64-64bit.tar.gz
    ls

dosyamızı sunucumuza çektik ls komutunu girince 64bit_-_Intel_x64_or_AMD64/softether-vpnserver-v4.22-9634-beta-2016.11.27-linux-x64-64bit.tar.gz dosyayı göreceksiniz şimdi bu sıkıştırılmış dosya bunu dışarı çıkartlaım bunun içinde (Önemli not bu dosya şu anki en son çıkan uygulmaya ait siz siteden direk alınız belki makaleyi okuduğunuzda eski bir sürüm olarak kalmış olabiliri bu dosya)

tar -zxvf softether-vpnserver-v4.22-9634-beta-2016.11.27-linux-x64-64bit.tar.gz

Dosyamızı dışarı çıkartık dışarı ls komutuyla göreceksibizdir şimdi bunu /usr/local/ klasörünün içine aktaralım 

mv ./vpnserver/ /usr/local/

Klasörümüz direk locale gitti şimdi de biz gidek vpnserver klasörüne

cd /usr/local/vpnserver/

Bizde klasördeyiz ls diyek ne var içinde

Şimdi kurulma geçelim

make

Bu komutu girince bize bir kaç şey soracak hepsine evet diyelim.

Kurulum bitti şimdi ince ayarlara gelelim.

Önce vpnserveri çalıştıralım

./vpnserver start

has been started yazısını gördüyseniz tamamdır.

Burdan sonrasını ister rene üstadın yazdığı makaleye bakarak yada direk terminal üzerinden de yapabileceğiniz anlatacağım yönteme bakarak da yapabilirsiniz.

Şimdi de vpncmd dosyasına girip diğer ince ayarları yapalım.

./vpncmd

Komutunu girdikten sonra karşımıza yazılar gelecek 3 seçenekli menüden 3 menüye girmek için 3 yazıp entere basıyoruz sonra da check diyip enterliyoruz sonra exit diyip çıkıyoruz.

Buraya kadar geldiyseniz sunucuya artık vpnserveri tamamen aktifleştirdiniz. Bittimi yook daha bitmedi bir kaç adım daha var. Şimdi sunucuya vpn hupunu kurmak sunucuya şifre vermek ve kullanıcı oluşturma aşamalarına geçelim

Yine vpncmd dosyasını çalıştırıyoruz.

./vpncmd

Bu sefer menüden 1 seçiyoruz. İp adres ile HUB Nameyi boş geçiyoruz.

VPN Server > komutuna ilk önce 

serverpasswordset

Komutunu girip sunucuya giriş şifresini belirliyoruz (Dikkat bu sadece vpnservere girmek için belirlenen şifre kullanıcı oluşturma silme gibi işlemler için ana sunucunuza giriş şifresini de girebilirsiniz istediğiniz herhangi bir şifre. Türkçe karakter kullanmayınız.) şifreiyi iki defa giriyoruz ve hub olarak belirleyeceğimiz protokolü oluşturuyoruz. Buna istediğiniz adı verebilirsiniz. Küçük büyük harf duyarlı olabilir onun için büyük harfle protokolü yazalım

hubcreate VPN

Hub oluşunca size şifre soracak hani demin bir şifre girdik ya o şifreyi girelim şimdi iki defa isteyecek. Oh miss hub u de oluşturduk şimdi girelim hube la bi reklam vardı hüplet o aklıma geldi :D

hub VPN

Şu anda VPN bağlandık şimdi burda key oluturup natımızı eneble edeceğiz.

Önce natı eneble edek

securenatenable

Tamam Nat ta açık artık. Şimdi kullanıcı oluşturalım.

usercreate nikname

Nikname olarak istediğiniz bir ismi girebilirsiniz. Grup isimi gibi paramatleri boş bırakın. Şimdi kullanıcıya bir şifre verelim.

userpasswordset kaptan

Şifreyide iki defa girelim. Türkçe karkter kullanmayınız. Şimdi ortak keyimizi hazırlayalım

ipsecenable

Çıkan uyarılara yes yes diyip geçiyoruz key olarak en fazla 9 karakter türkçe karakter olmasın bir key hazırlayınız. Bunu bağlanmak için gübelik anahtarı olarak kullanacaksınız. en sun HUB on the username dediği de Hub olarak ne isim verdiyseniz onu gireceksiniz. Ben VPN demiştim. VPN yazdık entere basalım. Ve exit diyip çıkalım. Artık tamam. Rene üstadın makalesinden yada 

Android telefonlar için

İphone Telefon için

Windows İçin

Mac OS için Aşağı inmeye devam edin :D

Sunucu adresi ip adresiniz

Hesap adı belirlediğiniz nicname biz kaptan demiştik Kimlik doğrulamaya basıyoruz

Parola belirlediğimiz şifre, Paylaşılan sır ise oluşturduğumuz key vardıya İpsec keyimiz onu gireceğiz. Tamam deyip bağlan diyeceğiz. Herhangi bir yanlış yapmadıysanız bağlanması lazım.

Şimdi gelelim sunucuyu kapatmak zorunda kaldınız bir sorun  oldu reboot attınız malesef sunucu açılınca vpn server açılmıyor açmak için

cd /usr/local/vpnserver
    ./vpnserver start

Yapmanız lazım. Ama x-files size sırf sizin için scriptini nasıl oluşturup çalıştıracağınızı gösterecek :D

önce bir izin verelim dosyalara

chmod 600 *
    chmod 700 vpnserver
    chmod 700 vpncmd

Komutları ile chmod ayarlamasını yaptık.

İster 

nano /etc/init.d/vpnserver

yada 

cat > /etc/init.d/vpnserver

Yöntemlerinden birini kullanıp aşağıdaki kodları yerleştiriyoruz içine

#!/bin/sh
    # chkconfig: 2345 99 01
    # description: SoftEther VPN Server
    DAEMON=/usr/local/vpnserver/vpnserver
    LOCK=/var/lock/subsys/vpnserver
    test -x $DAEMON || exit 0
    case "$1" in
    start)
    $DAEMON start
    touch $LOCK
    ;;
    stop)
    $DAEMON stop
    rm $LOCK
    ;;
    restart)
    $DAEMON stop
    sleep 3
    $DAEMON start
    ;;
    *)
    echo "Usage: $0 {start|stop|restart}"
    exit 1
    esac
    exit 0

Not: Eğer cat komutunu kullanıysanız en son komut olan exit 0 yazdıktan sonra entere basıp ctr+d  ile kaydediyoruz. 

Yinede kontrol etmek için nano /etc/init.d/vpnserver ile kodları kontrol edelim.

ctrl x ile çıkıyoruz (Not: nano yerine Vi de kullanabilirsiniz nanonun kullanımı kolay diye size tavsiye ediyorum.)

Şimdi oluşturduğumuz vpnserver sriptine izin verelim

chmod 775 /etc/init.d/vpnserver

/sbin/chkconfig --add vpnserver

Şidi de test edelim bakalım çalışıyor mu

/etc/init.d/vpnserver start

/etc/init.d/vpnserver start

Yukardaki SS deki gibi cevap alıyorsanız tamadır demektir.

Şimdi komut paneline reboot diyelim enterliyoruz sunucumuz yeniden başlasın. Bir dakka sonra tekrar bağlanmayı deneyiniz.

Sunucya bağladıktan sonra top yada kuruluysa htop komutunu kullarak vpnserver çalışacakmı kendiliğinden bakalım

Vaavvvv çalıştı vpnerver kendiliğinden :D

Daha bitmedi vpncmd ile ilgili bir kaç bilgi daha vereyim makaleyi bitireceğim.

ssh ile terminale bağlandık komut ekranına

cd /usr/local/vpserver

dedikten sonra

./vpncmd

ile programı açıyoruz

1 ile vpnservere bağlanıyoruz

ip adrese local host hub e VPN yazıp şifre isterse vpn sunucu için oluşturduğumuz şifreyi giriyoruz.

VPN Server/vpn> komut satırı geldiyse tamamdır demek. Mesela bir komut girelim kimler bağlı sunucuda onu görelim.

sessionlist

dedik ve bağlı olanları listeledi. Ama bağlı kimse yok sadece natın açık olduğunu gösteriyor.

userlist üyeleri göterir komut satırına ? yazım enterlersrniz size tüm komutları ve açıklamalrını yazacaktır.

Hadi kolay gelsin herkese takılan olursa yardımcı olmaya çalışıtırım.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam eline koluna saglık dökümanlara eklenmeli bu yazı, hatta farklı konulardada yazarsan çok güzel olur.

(( beleş candır ,beleşte desteği olan @prometus müride saygı sevgilerimi sunarım))

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

hocam eline koluna saglık dökümanlara eklenmeli bu yazı, hatta farklı konulardada yazarsan çok güzel olur.

(( beleş candır ,beleşte desteği olan @prometus müride saygı sevgilerimi sunarım))

Dökümana ekledim admin onayı bekliyor.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Güzel anlatım olmuş hocam, eline sağlık...

Dökümana bu kısmı da ekleyebilirsin:
    iptables yüzünden vpn server'a bağlanamayabilirsiniz (bkz.: ben :) )

iptables'a kural eklemekle uğraşmak yerine varolan kuralları silin gitsin.
    Komut satırına yazmanız gerekenler:

service iptables stop
    chkconfig iptables off
    telekom tarafından 30/Kas/16 01:38 tarihinde düzenlenmiştir

vatandaşa kafam girsin!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    telekom bunu yazdı

service iptables stop
    chkconfig iptables off

Bir çok defa kurulum yaptım herhangi bir sıkıntı olmadı ama eğer sunucuda bur web bunucu da barındırıyor iseniz soft etherin 443 portunu 444 yapıyırum o zaman sıkıntı kalmıyor. hem web sunucu hem soft ether çalışıyor 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı
    telekom bunu yazdı

service iptables stop
    chkconfig iptables off

Bir çok defa kurulum yaptım herhangi bir sıkıntı olmadı ama eğer sunucuda bur web bunucu da barındırıyor iseniz soft etherin 443 portunu 444 yapıyırum o zaman sıkıntı kalmıyor. hem web sunucu hem soft ether çalışıyor 

Yok hocam sunucuda apache ya da nginx türevi bir şey çalışmıyor; OVH'den aldığım dedicated'i sanal sunuculara böldüm, bunlardan bir tanesi de VPN için. Sanal makinada Centos 6.8 64 bit minimal kurulu.
    ListenerList komutuyla Softether'in herhangi bir programla çakışıp çakışmadığına baktım ama çakışmıyordu, çakışınca portları dinleyemiyor çünkü.
    Sonrasında 443'ün dışarıdan erişilebilir olup olmadığını kontrol ettim ama kapalıydı.
    Bende softether için iptables kuralları aramaya üşendim ve iptables'daki kuralları sildim. iptables'ta varsayılan olarak gelen kurallardan biri ya da birkaçı engellemeye sebep oluyordu ki şu anda bir sorun kalmadı.

vatandaşa kafam girsin!..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    telekom bunu yazdı
    x-files bunu yazdı
    telekom bunu yazdı

service iptables stop
    chkconfig iptables off

Yok hocam sunucuda apache ya da nginx türevi bir şey çalışmıyor; OVH'den aldığım dedicated'i sanal sunuculara böldüm, bunlardan bir tanesi de VPN için. Sanal makinada Centos 6.8 64 bit minimal kurulu.
    ListenerList komutuyla Softether'in herhangi bir programla çakışıp çakışmadığına baktım ama çakışmıyordu, çakışınca portları dinleyemiyor çünkü.
    Sonrasında 443'ün dışarıdan erişilebilir olup olmadığını kontrol ettim ama kapalıydı.
    Bende softether için iptables kuralları aramaya üşendim ve iptables'daki kuralları sildim. iptables'ta varsayılan olarak gelen kurallardan biri ya da birkaçı engellemeye sebep oluyordu ki şu anda bir sorun kalmadı.

Pc başına geçence eklerim teşekkürler 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kernel_Panic
    Kernel_Panic's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

Hocam sağolsun digitalocean'dan banada vpn kurulumu yapmıştı. Merak ettiğim bir konu var. Bu L2TP protokolünü PPTP yapmanın yolu varmı?

Kernel_Panic tarafından 30/Kas/16 19:04 tarihinde düzenlenmiştir

Hvor ulvens ører er, er ulvens tenner nær...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    Kernel_Panic bunu yazdı
    x-files bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

Hocam sağolsun digitalocean'dan banada vpn kurulumu yapmıştı. Merak ettiğim bir konu var. Bu L2TP protokolünü PPTP yapmanın yolu varmı?

Üstat tam kesin bir bilgim yok ama; yok diye biliyorum. Neticede tamamen ücretsiz bir kullanım. Japon Tsukuba Üniversitesinin yazdığı bir sistem soft ether

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Rene'nin rehberinden bir farkı var mı hocam? Hali hazırda soft ether putty filan hepsini anlattığı bir rehber var çünkü.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı

Rene'nin rehberinden bir farkı var mı hocam? Hali hazırda soft ether putty filan hepsini anlattığı bir rehber var çünkü.

Okursan ikisini farkı görürsün :)

Toplam Hit: 2213 Toplam Mesaj: 17
vpn vpn soft ether