folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Soğuk Lehim Hatası Mı

Soğuk Lehim Hatası Mı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hp pavilion dv 6000 serisi makinem var.Bu sabah power tuşuna bastım açılmadı.Power tuşuna bastığımda ışıklar bir kez yanıp sönüyor ve kapanıyordu.Bir iki saat uğraştım bir şey yapmadan bir anda açıldı.Nedir ne değildir anlamadım bir kez daha açılış vermeyince aynı şekilde termal sürüp temizleyim dedim.Aklıma bir şey gelmedi.Temizledim yine açılış vermedi.

Bir süre sonra kendi kendine açıldı.Git gide kötüye gidiyor.Soğuk lehim hatasından başka aklıma bir şey gelmiyor.Daha kötü olmadan öneriniz var mı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

anakartını tiner ile temizleyip imkanın varsa ısı makinası ile ısıt.

hp cihazlar insan neslinin hayatını kararttı halada karartmaya devam ediyor.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

güç kaynaklı bir problem olmadığına emin misin hocam.

laptop gibi aşırı teknoloji kullanılan bir üründe soğuk lehim pek mantıklı gelmedi bana

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

anakartını tiner ile temizleyip imkanın varsa ısı makinası ile ısıt.

hp cihazlar insan neslinin hayatını kararttı halada karartmaya devam ediyor.

Bİr tanıdığa silikon tabancasını ısıtıp para ile yapmıştım o işlemi.Açılış verdi makina fakat 1-2 ay sonra yine aynı problem oldu.O da Hp'di.Yani kesin çözüm olmuyor.Bir de bu Allahın belası makineyi sökmek zaten çok zor.Macunu sürene kadar canım çıktı.Soğuk lehim hatası olmaması için dua ediyorum.. 

Bu arada garanti falan da yok malesef.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

güç kaynaklı bir problem olmadığına emin misin hocam.

laptop gibi aşırı teknoloji kullanılan bir üründe soğuk lehim pek mantıklı gelmedi bana

Emin değilim tabi hocam.Arızayı tespit edip, bana maliyeti ne olur onu anlamaya çalışıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

adaptör bulma şansın varsa başka bi adaptörle dene sanki adaptörden

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

adaptör bulma şansın varsa başka bi adaptörle dene sanki adaptörden

İki tane adaptörüm var.Biri orjinal biri yan sanayi.Denedim ama bir değişiklik olmadı.Açılış vermemişti ikisiylede.Dediğim gibi 546468464684 kez power tuşuna basınca kendi kendine açıldı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

anakartın güç girişinde bir şey var muhtemelen..

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

soğuk lehim temazsızlıkla sonuçlanır yani soketi sağa sola oynatınca temas eder yada etmez gibi  ki laptopların power girişinde soğuk lehim sıkıntısı yaşamak zordur 

anlattığına göre muhtemelen güç katında sıkıntı var 

onekine?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

dv 6000 serisi mimli zaten hocam. bir sabah bi bakmışsın, düğmeye basıyorsun, ışıklar yanıyor ama görüntü yok gibi şeylerde olabilir. zannımca çipsetten kaynaklı sıkıntı gibi. yalnız, 1 milyonkez basınca birinde çalışıyo diyince, ufak bi ihtimal on-off butonunun bağlı olduğu flex kablo yerinden oynamış olabilir diyorum. bi kontrol et istersen.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öneriniz var mı dostlar ? Ne yapim, hp teknik servisine mi gönderim bedelini arızasını bilmeden.Ya da ben mi bir şeyler yapim. Zaten kulaklık girişlerini bağlamamışım.. Tekrar bağlamak için en baştan sonuna kadar sökecem siktiğimi. Varsa önereceğiniz bir şey sökecem şimdi yaparım o arada.

Toplam Hit: 2320 Toplam Mesaj: 15