Soğuk Lehim Hatası Mı
-
Hp pavilion dv 6000 serisi makinem var.Bu sabah power tuşuna bastım açılmadı.Power tuşuna bastığımda ışıklar bir kez yanıp sönüyor ve kapanıyordu.Bir iki saat uğraştım bir şey yapmadan bir anda açıldı.Nedir ne değildir anlamadım bir kez daha açılış vermeyince aynı şekilde termal sürüp temizleyim dedim.Aklıma bir şey gelmedi.Temizledim yine açılış vermedi.
Bir süre sonra kendi kendine açıldı.Git gide kötüye gidiyor.Soğuk lehim hatasından başka aklıma bir şey gelmiyor.Daha kötü olmadan öneriniz var mı ?
-
anakartını tiner ile temizleyip imkanın varsa ısı makinası ile ısıt.
hp cihazlar insan neslinin hayatını kararttı halada karartmaya devam ediyor.
-
güç kaynaklı bir problem olmadığına emin misin hocam.
laptop gibi aşırı teknoloji kullanılan bir üründe soğuk lehim pek mantıklı gelmedi bana
-
zalimadam bunu yazdı
anakartını tiner ile temizleyip imkanın varsa ısı makinası ile ısıt.
hp cihazlar insan neslinin hayatını kararttı halada karartmaya devam ediyor.
Bİr tanıdığa silikon tabancasını ısıtıp para ile yapmıştım o işlemi.Açılış verdi makina fakat 1-2 ay sonra yine aynı problem oldu.O da Hp'di.Yani kesin çözüm olmuyor.Bir de bu Allahın belası makineyi sökmek zaten çok zor.Macunu sürene kadar canım çıktı.Soğuk lehim hatası olmaması için dua ediyorum..
Bu arada garanti falan da yok malesef.
-
asa42 bunu yazdı
güç kaynaklı bir problem olmadığına emin misin hocam.
laptop gibi aşırı teknoloji kullanılan bir üründe soğuk lehim pek mantıklı gelmedi bana
Emin değilim tabi hocam.Arızayı tespit edip, bana maliyeti ne olur onu anlamaya çalışıyorum.
-
adaptör bulma şansın varsa başka bi adaptörle dene sanki adaptörden
-
samaccc bunu yazdı
adaptör bulma şansın varsa başka bi adaptörle dene sanki adaptörden
İki tane adaptörüm var.Biri orjinal biri yan sanayi.Denedim ama bir değişiklik olmadı.Açılış vermemişti ikisiylede.Dediğim gibi 546468464684 kez power tuşuna basınca kendi kendine açıldı.
-
anakartın güç girişinde bir şey var muhtemelen..
-
soğuk lehim temazsızlıkla sonuçlanır yani soketi sağa sola oynatınca temas eder yada etmez gibi ki laptopların power girişinde soğuk lehim sıkıntısı yaşamak zordur
anlattığına göre muhtemelen güç katında sıkıntı var -
dv 6000 serisi mimli zaten hocam. bir sabah bi bakmışsın, düğmeye basıyorsun, ışıklar yanıyor ama görüntü yok gibi şeylerde olabilir. zannımca çipsetten kaynaklı sıkıntı gibi. yalnız, 1 milyonkez basınca birinde çalışıyo diyince, ufak bi ihtimal on-off butonunun bağlı olduğu flex kablo yerinden oynamış olabilir diyorum. bi kontrol et istersen.
-
Öneriniz var mı dostlar ? Ne yapim, hp teknik servisine mi gönderim bedelini arızasını bilmeden.Ya da ben mi bir şeyler yapim. Zaten kulaklık girişlerini bağlamamışım.. Tekrar bağlamak için en baştan sonuna kadar sökecem siktiğimi. Varsa önereceğiniz bir şey sökecem şimdi yaparım o arada.