Şok İddia: Dünyanın 50 Ay Ömrü Kaldı
-
kendi biliyormuki sana sebep versin. adam daha protonun ne oldugunu bilmiyor proton demetlerinini ısık hızında carpıstırınca ortaya cıkabilecek enerji hakkında yorum yapıyor. bende merak ediyorum bu arkadasların acıga cıkacak kara delikleri nasıl kontrol etmeyi dusunduklerini.
-
mutlaka denenmesi gereken bir deney olarak düşünüyorum
+ bi taraflarınıda yırtsalar şuanda dünyanın sonu gelmez daha çok vakit var :D
-
Ulan hiç okumuyosunuz foruma yazılanları sürekli aynı şeylerde dönüp duruyosunuz :|
Large Hadron Collider (LHC-Büyük Hadron Çarpıştırıcısı) denilen makine inşa edilerek neredeyse tanrısal bir proje gerçekleştirildi. Bir düşünün evrenin nasıl oluştuğunu ve onu en derininde bir arada tutan şeyin ne olduğunu gösteren bir makineye sahip olmak. Bilimadamları bu amaçla tasavvur edilmesi imkansız küçüklükteki parçacıklar, tuhaf alanlar ve güçlerle uğraşıyor,çalışıyorlar.Uzman olmayanlar için ulaşılması,anlaşılması neredeyse imkansız teoriler geliştiriyorlar. Bilim adamları LHC'nin içinde ışığın yüzde 99,99 hızında, saniyede neredeyse 300.000 kilometre hızla hareket eden protonları birbirleriyle çarpıştıracaklar. Yılda bir ay da, kurşun atomu çekirdeklerini aynı işleme tabi tutacaklar. Böyle çarpışmalar sırasında en küçük alanda muazzam enerjiler serbest kalıyor ve sayısız parçacık tüm yönlere saçılıyor. Bu kıvılcımların analizi sonucu,maddenin şimdiye kadar ulaşılmamış derinliklerine nüfuz edilmesi ve fen bilimlerinin en temel bazı sorularına cevap bulunması umuluyor.Şöyleki;
*Niye yıldızları,gezegenleri,dağları ve bizim gibi canlıları meydana getiren parçacıkların bir de kütlesi var?
*Bunu sağlayan gerçekten Higgs parçacığı mıdır?
*karanlık madde denilen ve evrenin yaklaşık yüzde 25 ini meydana getiren ama mahiyeti hakkında ancak spekülasyonda bulunabildiğimiz gizemli madde nedir?
*İçinde hareket ettiğimiz zaman ve mekanın dört boyutu dışında başka boyutu var mıdır?
*Niye evrende bugün sadece madde bulunuyor,karşı madde nereye kayboldu? Oysa evreni meydana getiren büyük patlama sırasında her ikisindende eşit mikarda ortaya çıktığı sanılıyor.
Parçacıkların birbirine çarpıştığı andaki enerjisi konusunda,bugüne kadar yanına bile yaklaşılmamış değerler elde edilecek.Bu güne kadarki en güçlü çarpıştırıcıdan (Tevatron'dan) yedi kat daha yüksek bir değer sözkonusu.Bu muazzam enerji yoğunlaşması Büyük patlamadan saliseler sonrasına tekabül eden koşullar yaratacak.Yani LHC evrenin başlangıcına bakış atmamızı sağlayacak bir nevi zaman maknesi gibi olacak...
-
Bence Amerika'nın 50 yıllık ömrü kaldı.
-
pof '
dünya dediğiniz engizisyon mahkemesinin düz bildiği sonradan yuvarlak çıkan şey diilmidir
tekrar tekrar ve yine
hep bu senaryolarla büyüdük ak.2 -
hp32 bunu yazdı:
-----------------------------
pof '
dünya dediğiniz engizisyon mahkemesinin düz bildiği sonradan yuvarlak çıkan şey diilmidir
tekrar tekrar ve yine
hep bu senaryolarla büyüdük ak.2
-----------------------------Değildir, geoit çıkan şeydir sdfdsjhdsgs
-
herkes girmek istediği deliğe girsin yaa ben kara deliğe girmek istemiyorum
-
siktirsin gitsin amk.
daha çoook uzun seneler var önümüzde :)
benim girmek istediğim bi delik var ama.. neyse :))
-
Deney kontrolden çıkar ve half-lifedaki gibi başka boyutlara açılan bir kapıyla yaratıklar bu dünyaya geçer :P
-
Şok iddia: Dünyanın 1 ay ömrü kaldı
prof.dr Glaxoks