Sokak Ve Argo Diyince Aklınıza Ne Geliyor?
-
Bir analiz yapıyorumda.Sokak,argo,küfür falan kelimeleri size neleri anımasatıyor.Mesela sokak ve argo kelimeleri bana serserileri ve zincirini anımsatır.
-
-
banada gereksiz insanları
-
Bana nedense içtenliği hatırlattı.
Küçükken misket, taso oynadığım günleri hatırlattı. Çocukluğun masumiyeti.
Argo da arkadaşlar arasındaki konuşmaları hatırlattı. Malum arkadaşlar arasında argo vardır. Yakın arkadaşınla argo konuşursun.
-
ne zinciri burasi avrupa ülkelerimi :D burda zincir yerine döner biçaği yada kelebekli görürsün :P
haa şey sorduğun soruya gelincede sokak ve argo bana şunlari animsatiyor.
Ben şahsen sokaklarda oynadim düştüm kalktim öyle büyüdüm :D
argo deyince arkadaşlarimla sokakda taşlardan kale yapip bir kalenin başindan diğer kaleye bağirarak "a.g neden pas vermedin hep kendin
gol atiyorsun" gibi :D Zaten bunlari yaşamayan ya havuzlu bahçeli dadili evlerde büyümüştür yada ana kuzusudur :D
-
sokak : çocukken misket oynardık, sıcak günleri hatırlatıyor.
argo : pala bıyıklı şahinle gezen dayıları anımsadım.
küfür : www.themeyhane.com/labisieamk.swf nedense küfür duyunca ilk aklıma bu geliyo :)
edit: pla bytı ne la :D
joe_black tarafından 12/Ara/12 01:01 tarihinde düzenlenmiştir -
ağır roman ve tabutta rövaşata geldi aklıma nedense evet çok genel yazdım ama bunlar geldi. Hangi açıdan baktığıyla da ilgili biraz insanın
-
Sokak ortamdan ortama göre degişir
argo ise "Reis mevzu patlak verdi,Terso kaldık,Wer yansın yaptım Lavuğa" gibi deyimlerin kullanıldığı 12 13 yaşına kadar
düşmüş bir yeni dil biçimidir.
not : böyle konuşanlara kıl oluyorum :| -
“Allah’ım şu ses sistemi bangır bangır çalan beyaz Şahinli çocuk ne kadar tatlı, hemen tanışmalıyım.”
-Hiçbir kız. -
Sokak denince aklıma 'Beyaz şahin' geliyor.Hatta doğan görünümlü beyaz şahin geliyor.Hatta cadde denince de aklıma şahin geliyor.Heryerdeler la.
-
"anan zaaaaaaaaaa" geliyo hocu