Solidworks Nonlinear Dynamic Analysis (Ücretli Ve Önemli)
-
overbite bunu yazdı:
-----------------------------buna benzer bişey olacak heralde aradığınız
http://www.youtube.com/watch?v=yaM17jkSY8o&feature=related
-----------------------------evet:) var mı yapabilen?
-
Yokmu cevap verecek bir babayiğit...
-
solidworkste öyle bi analizi sen internetten bulduğun programla yapamazsın. öyle bi yeteneği var mı programın onu da bilmiyorum. onu hyperworks UG de falan yapman lazım
-
hocam bu problemi finite element method ile çözebilirsiniz, bunu ne için kullanacaksınız? merak gidermek için mi yoksa ticari olarak üreteceğiniz bir ürün için analiz yapmak istiyorsunuz?
solid veya benzeri programlar ile kolayca yapılabilir mi bilmiyorum fakat ansys ile yapılabilir (yapılır derken şekli çiz programa at çözsün şeklinde değil bu tür problemler için kısaca udf denilen user defined function yazılması gerek c ile) ticari amaç için kullanacaksanız bir mühendislik firmasına başvurmanız zamandan kazandırır yoksa burada pek sonuca ulaşabileceğinizi sanmıyorum.
(ansys ile çözecekseniz geometriyi dynamic mesh edecekseniz solver da 6dof modunda olacak) düzgün sonuçlar için uzun ve zahmetli iş,sadece görsel birşey isterseniz cinema4d bilen birisi yapabilir
-
Geenmeboo bunu yazdı:
-----------------------------solidworkste öyle bi analizi sen internetten bulduğun programla yapamazsın. öyle bi yeteneği var mı programın onu da bilmiyorum. onu hyperworks UG de falan yapman lazım
-----------------------------Brincisi ben programı internetten bulmadım. İkincisi programın öyle bir yeteneği var.
-
overbite bunu yazdı:
-----------------------------hocam bu problemi finite element method ile çözebilirsiniz, bunu ne için kullanacaksınız? merak gidermek için mi yoksa ticari olarak üreteceğiniz bir ürün için analiz yapmak istiyorsunuz?
solid veya benzeri programlar ile kolayca yapılabilir mi bilmiyorum fakat ansys ile yapılabilir (yapılır derken şekli çiz programa at çözsün şeklinde değil bu tür problemler için kısaca udf denilen user defined function yazılması gerek c ile) ticari amaç için kullanacaksanız bir mühendislik firmasına başvurmanız zamandan kazandırır yoksa burada pek sonuca ulaşabileceğinizi sanmıyorum.
(ansys ile çözecekseniz geometriyi dynamic mesh edecekseniz solver da 6dof modunda olacak) düzgün sonuçlar için uzun ve zahmetli iş,sadece görsel birşey isterseniz cinema4d bilen birisi yapabilir
-----------------------------C ile bişey yazılmasına gerek yok diye biliyorum. Solidworks Simulation Premium da nonlinear dinamik analiz var. Orada çözülebiliyor. Tabi ilgili parametleri giriyorsun. Ama çıkamadım işin içinden.
-
Konu güncelliğini korumaktadır. Hala çözemiyoruz. Ticeri amaçlıdır.
-
solutionman bunu yazdı:
-----------------------------Merhabalar;
Solidworks bilen , bileni tanıyan, arkadaşlardan 2 isteğim olacak.
1) Solidworks 2012 Premium Eğitim Seti ne sahip olna var mıdır( Torrent vs.. ) Google amca da bulamadım.
2) Bana da öğretmesi karşılığında aşağıdaki analizi yapabilecek bir arkadaş var mıdır? Emeğinin karşılığı fazlasıyla verilecektir:)
( Analizi şu şekilde düşünebiliriz. 4 ayaklı bir masa düşünün (metal) ve bu masanın üzerine 3 metreden 50 kg ağırlığında bir cisim düşürün.Sadece yer çekimi olacak serbet düşme. Burada kritik nokta ben düşen parçanın değil masanın deformasyonunu istiyorum.)
Çözen arkadaşa maddi manevi doygunluk sağlanacaktır:D
-----------------------------1) solidworks premium seti ikinci el olarak alma ya da internette bulma gibi bir ihtimaliniz yok, kurulduğu makinede kalıyor, online register ediyorsunuz, formattan sonra da farklı makineye vs kurulmuyormuş... Kırmanın yöntemi var da neyse :D
2)Çizimleri atarsan bir hafta içinde dönüş yaparım, buna benzer şeyler yaptım daha önce, ama 3 yıldır NX'ciyim.. hamlamışdır. (ben otomasyon montaj makineleri yapıyorum, senin konun alanım değil, çalınmaz yani :D )
-
Yüzeysel yük olsa tamamda paylaşılan videodaki gibi küresel cisme kuvvet uygulatmayı bilmiyorum. en son SW2008'de denemiştim. iş yerinde 2012 var ama gidip kurcalamam lazım.
Bu arada 50kglik cisim 3 metreden düşünce 482,5N ağırlık mı yapar yoksa aç karnına yanlış mı hesapladım?
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------Yüzeysel yük olsa tamamda paylaşılan videodaki gibi küresel cisme kuvvet uygulatmayı bilmiyorum. en son SW2008'de denemiştim. iş yerinde 2012 var ama gidip kurcalamam lazım.
Bu arada 50kglik cisim 3 metreden düşünce 482,5N ağırlık mı yapar yoksa aç karnına yanlış mı hesapladım?
-----------------------------h=1/2gt^2'den süreyi
v=a.t'den son hızı,
3m'deki potansiyel enerjisini(mgh) 0'da kinetik enerjiye(1/2mv^2) çevireceksin, bulduğun hızdan ordaki m 49,2kg(482,5N) çıkıyor,
tabi böyle birşey mümkün değil, yani 50kg cismi 3m'den atıyoruz, düşerken yere 49,2kg basıyor, paraşütü de olsa zor,
Hemen kıvıracak yer arıyoruz, vee ma+mg'den yola çıkarak, 49,2+50kg=99,2kg deyip sıyrılıyoruz.
Benim de oruç başıma vurdu, çok mu işlem yapmışım yav?