Solo Bitcoin Ve Altcoinler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

Öncelikle bu yazı internetteki bilgi kirliğili ve eksikliği için tarafımdan yazılmıştır. bu yazının amacı hiç bir araç almadan hiçbir yere bağlı kalmadan nasıl bitcoin piyasasına giriş yapılır bunun üzerinedir. Daha kolay anlaşılabilmesi içinde olayı biraz hikaye olarak anlatacağım :)

Bitcoin nedir?

Satoshi Nakamoto(bitcoin.org) denilen grup yada adam tarafından sanal dünyada 2007 yılında bir kod dağı oluşturuldu. Bu kod dağının içerisine 21 milyon adet(sınırsız olursa bir değeri olmayacağı için) bitcoin ismi verilen metal paralardan saklandı. bu dağın amacı sanal alemde ne kadar kişi varsa gelsin bu dağda kazı çalışması yapsın ve çıkardığı paralarla sanal dünyada alışveriş yapsın ticaret yapsın mantığıydı(komisyonsuz ve aracısız alışveriş).bu dağın sahibi bir şirket yada kişi değil burda çalışan madencilerdi her madenci bu dağın ortağıydı. bu madenciler kim ne kadar para çıkarmış kim kime para yollamış hepsinin aynı zamanda kontrolünüde yapan mahkemelerdi. kısacası bu dağda amelede yargıçta madencilerdi.(açık kaynak kodlu bir sistemdir. isteğen kodları derleyip kendi dağını oluşturabilir)bu dağda madenci olmakta kolaydı. her bilgisayarı ve interneti olan eline kazmasını küreğini alıp bu madende çalışmaya başlayıp para kazanabilirdi. önceden bilgisayarın cpu nu elinize kazma diye alıp dağa kazmaya gittiğinizde yumuşak toprağı kazıp çıkan paraları montunuzdaki keseye atıyordunuz.aradan biraz zaman geçti dağın iç kısımlarına girince kayalar sertleşmeye başladı tabi bizim cpularda birer çay kaşığı gibi kırıldı. sonradan gpu geldi yardıma yardırmaya devam ettik. fakat sonradan olay öyle bir yere geldiki bir gpu da yetmemeye başladı 5-10 tane ancak iş görür oldu.(teknik açıklama olarak ilk başlarda kodlamayı çözerken örnek ilk asal sayıyı buluyordunuz daha sornadan buluna buluna bu sayı 1000. asal sayıyı bulma olayı oldu buda işleri zorlaştırdı). şimdi ise gerçek dünyada olduğu gibi malesef tek başına çalışan madenciler elleri boş döner oldu eve. kazanma vaatleri ile madenci odaları kuruldu burda herkez çalışıp topladığını paylaşsın mantığı üzerine oluştu(bu olaydan bahsetmeyeceğim).şuanda toplamda 12 milyon para bulundu ortalama ve 2150 yılına kadar çalışmaya devam ederse madenciler ancak dağdaki tüm paralar bitecek.

Bitcoin Yasalmıdır ?

evet bitcoin yasaldır. Amerika ve bazı ülkelerde atmsi bile var.

Bitcoin Türkiyede Ne Alemde?

Türkiye bitcoin borsamız mevcut her türlü alım satım işlemini buradan yapabiliyoruz.

https://www.btcturk.com/

Bitcoin güvenlimidir ?

evet bitcoin güvenlidir. izi sürülemez bir yapıya sahiptir.(illagel işlerde kullanabilirsiniz :D ) bitcoinin devletler tarafından yasaklanması gibi birşey söz konusu bile olamaz kimse bu sistemi engelyemez. neden derseniz sabit bir yeri yok. herkez madenin sahibi.sonu yokmudur derseniz evet sonu var nasılki sonu var eğer dağda çalışan madenci olmazsa siz para göndersenizde onu onaylacak kimse olmaz e onaylayacak kimse olmayınca para transferi olmaz yani işin güvenliğide madecilerde :)

Bitcoin kesemizi nasıl alacağız ?

Bitcoin hesabı aslında bir banka cüzdanı gibi işler. bitcoin.org adresine girip hangi sistemi kullanıyorsanız. o yazılımı indirip bilgisayarınıza yazılımı kurarsınız. sonrasında güncelleme işlemi yapar bugüne kadar yapılmış tüm işlemlerin güncellemesini (2007 den bu güne olduğunu var sayarsak biraz uzun sürüyor) daha sonra bu hesap cüzdanınızdır.

Bu cüzdan üzerinden bakiyenizi görebilirsiniz. coin al kısmından size ait özel kodunuzla coin alabilirsinzi ve coin gönderden gönderim işlemi yapabilirsiniz.

Aman dikkat !!!

bilgisayarınız çökerse hdd giderse cüzdanda gider bu yüzden dışarı aktar diyerek arada bir yedek almanız tavsiye edilir.

Hesabı Açtık Nasıl para kazanıcaz ?

Bitcoinden şuada madencilik yaparak para kazanmak neredeyse mümkün değil çok büyük sistemler gerekmekte bu yüzden tıpkı bir borsa gibi alım satım yaparak ancak para kazanabilirsiniz.

E heveslendik iş geçmiş peh.

işte tam burada altcoinler devreye giriyor.

AltCoinler nedir?

ilk başta bahsettiğim gibi açık kaynak kodlu bir sistem olduğu için herkez kendi coinini çıkarabilir. ki böylede oldu bir çok yeni coin çıktı tabiki yaklaşık 150 tane kadar bitcoin kadar popiler olmayanları var olanları var bunları görmek için http://coinmarketcap.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Altcoin Bitcoin Farkı?

altcoinler bitcoinden birçok yönden farklı olabiliyor örnek verecek olursak

42coin toplamda 42 tane üretilecekti ki öylede oldu 21 milyon yerine 42 tane olunca doğal olarak az olanın değeri fazla oluyor.

litecoin örnek olarak bitcoinden hız olarak daha iyi nasıl derseniz benim bildiğim bitcoinde saniyede 7 işlem onaylanıyor yani siz bir para gönderimi yaptınız bu işlemi 3 farklı madencinin onaylaması gerekiyorki işleminiz gerçekleşsin işte bitcoinde saniyede 7 işlem onaylanabiliyor litecoin bu bakımdan daha hızlı bir sistem. burdan ne işlemlerinin onaylandığını görebilirsiniz https://blockchain.info/

Altcoinlerin cüzdanları?

altcoinlerin cüzdanlarınıda aynı bitcoin gibi sitelerinden indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Altcoinden para kazanmak ?

burda ticaretin dışında madencilik devreye giriyor ilk açılan yada yeni açılmış olan madenlerde zorluk derecesi düşük olduğu için güzel bir ekran kartı ile günlük 10-20 adet para kazabilirsiniz. tabiki bu başta 0,0000001 gibi bir para ediyor olacak fakat buraya ne kadar madenci gelirse bunun değeride otomatik olarak artacak bu şekilde örnek veriyorum siz 1000 adet para çıkardınız ve cüzdanı kapattınız başka madene geçtiniz aradan zaman geçti bir baktınız sizin maden tanesi 10 dolar olmuş 1000 tane vardı 10,000 dolar cepte. tabi madenciler kazdı kazdı baktı yükselmiyor piyasa tüm madenciler işi bırakırsa maden çöker :D bir risk ama sürekli açık olan bir bilgisayarınız varsa kazın her madenden 100 tane belki bir umut yükselir para ki bakın litecoin yükselen bir alternatif para

Madencilik nasıl yapılır ?

öncelikle madencilik için önerilen ekran kartılı genelde ati oluyor cpular ilk seviyedeki madenlerde işe yarıyor ama düşük seviyede malesef buradan ekran kartınız ile saat başına ne kadar hızda kazabildiğinizi görebilirsiniz. https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

ekran kartınızın saat başına kaç KH/S kazdığını görebilirsiniz.

bunun dışında sürekli olarak maden değiştirebilrisiniz bunun için zorluk seviyelerini gösteren bu site bir klavuz olabilir size https://www.cryptocoincharts.info/v2/coins/info

ben size blackcoin adlı madeni kazmayı göstericem istediğinizi siz kazabilirsiniz :)

Blackcoin

neden blackcoin çünkü zorluk seviyesi düşük(0,295 falan) benim ekran kartım ati hd 6930 ben bu ekran kartı ile 475KH/S olarak kazabiliyorum ve bu hızla günde 5 adet üretebiliyorum maden

öncelikli olarak http://www.blackcoin.co/ adresine girip wallet yani cüzdanımızı indirip kuruyoruz sonra güncellemeisni bekliyoruz.

daha sonra programı indireceğiz tabi bundan önce lütfen ekran kartı driverlarınızı son sürüme güncelleyiniz.

ati ekran kartları bu işte çok iyi eğer nvidianın yeni bir ekran kartı yoksa bu işe pek girmeyin derim.

cgminer programını indiriyoruz şuanki kullandığım sürüm cgminer 3.7.2 ( link vermiyorum kendiniz netten bulabilirsiniz)

indirdiğimzi dosyayı çıkarıp bulunduğu klasöre bir bat dosyası oluşturuyoruz. bu bat dosyasına 

"cgminer.exe --scrypt -o çalışma yapacağınız madenin adresi -u burası coinal kısmındaki adresiniz -p burası cüzdanınızın şifresi --thread-concurrency 8000 -I 18 -g 1 -w 256"

buradaki thread kısmı ekran kartınızın ayar kısmıdır  bu ayar hd6930 için sizin ekran kartı ayarınızı https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison#AMD_.28ATI.29 buaradan örnebilirsiniz.

biz blackcoin kazacaktık ozaman blackcoinin sitesinden mining bölümüne giriyoruz ve minin adresiminizi alıyoruz  örnek "stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:3333" şimdi cümleyi düzenledik

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:3333 -u coinadresi -p şifre --thread-concurrency 8000 -I 18 -g 1 -w 256

not: blackcoin yerine isracoin dogecoinde kazabilirsiniz onların sitelerindede mining adresleri var sadece ordan adresi alıp cüzdan bilgilerini girmeniz yeterli olacaktr

bat dosyamızı kaydettik ve programımız çalıştı şimdi ekranda bir dos ekranı gelecek bu dos ekranında bazı kısaltmalar var onlardan kısaca bahsedeyim.

(5s).......: 5 sanyiede ne kadar hızda kazdık
    (avg)......: en baştan beri ortalama ne hızdayız
    A..........: ne kadar işe yarar şey bulduk
    R..........: biz işe yarar sandık ama meğerse değersizmiş
    HW.........: sistem hataları
    ST.........: Kullanıma hazır iş öğeleri
    SS.........: kabul edilmeden öğeler
    NB.........: yeni taş blokları
    LW.........: bilgisayardaki çalışma birimleri

kazmaya başladık deneme amaçlı olarak sistemi 1 saat çalıştırıp paranın cüzdanınıza geçmesini bekleyebilirsiniz genelde saat 13,00 ila 15,00 arası geliyor blackcoinde paralar bakarsınız 1 saatte ne kadar kazanmışım ona göre hesap yapabilirsiniz.

kısacası bitcoin ve altcoinler bu yatırım yapmadanda bu şekilde para kazanılabilir yada en azından dos ekranında bişiler yapıp belli bir karşılık almakta insanı bazen tatmin ediyor :D sormak istediğiniz sorular olursa rahatlıkla cevaplayabilirim(elimden geldiği kadar) umarım yararlı olur.

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Bu işe hiç girişmedim ama bugün için örnek vermek gerekirse: 958 TL en yüksek 912 TL en düşük fiyatı görmüş. En düşükten tutturup ortalama bir fiyata satmak iyi kâr getirir de 10k nın üstünde çalışmak gerek sanki elle tutulur bir şeyler kazanmak için ay içerisinde?

Düşük meblağlarla güzel ve stabil bir kazanç sağlayan var mı aramızda?

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

bu altcoinleri bitcoinin kullanıldığı heryerde kullanırmıyız veya bitcoinemi çevirmeliyiz

ve misalen günde 8-12 saat açık kalması ile ayda ne kadar getirisi olur

sen ne kadar kazandın

amk hiç bi bok anlamıyom bu bitcoinden salakmıyım neyim :/

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam ellerine sağlık öncelikle epey uğraşmışsın. Bence madencilik kalmadı artık.. Altcoin piyasasının ne olacağı belirsiz, alt/btc çok değişken, btc/usd zaten muhteşem değil.. bir tek usd/tl'den yırtabiliyoruz bi miktar (: Onda da bütün kesintileri hesaba kattığımızda yine aşağı yukarı her altcoinde eksideyiz. Ekipman alarak yatırım yaparak altcoin madenciliğe yapacak olanlara tavsiyem, yapmasınlar.

edit: An itibariyle görebildiğim kadarıyla küçük yatırımcı ( <1000$) borsada tüm altcoinlerde ekside. O kadarlık altcoini sıfır yatırım ve sadece mining ile çıkarmak zaten mümkün değil...

edit2: benim postun yarısı niye çıkmamış ki (:

izzmarit tarafından 10/May/14 10:22 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

Hocam guzel yazmışsın. 

Sorum var, ne kadar sürede Tl olarak kac para kazanabildin ortalama?

Birde yaklaşık kaç madenci çalışıyor bu işte? 

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

bu altcoinleri bitcoinin kullanıldığı heryerde kullanırmıyız veya bitcoinemi çevirmeliyiz

ve misalen günde 8-12 saat açık kalması ile ayda ne kadar getirisi olur

sen ne kadar kazandın

amk hiç bi bok anlamıyom bu bitcoinden salakmıyım neyim :/

hocam şuan sadece türkiye piyasasında bitcoin var fakat yabancı trade sitelerinden elindeki örnek dogecoini bitcoine çevirip kullanabilirsin yada  türkiyede istersen tlye çevirebilirsin.bitcoin kullanan sitelerin dışında litecoin ile ticaret yapan sitelerde mevcut tabiki o coine bağlı.

örnek veriyorum elimde 12 saatte 5 tane maden çıkaran ekran kartı mevcut ayda 150 yapar eğer coinin piyasa fiyatı 1 dolarsa aylık sana getirisi 150 dolar yapar hocam.

ben ne kadar kazandıma gelirsem bilgisayarlarım sürekli açık ek işlem olarak bunu yapıyorum nisan 24 den bu güne kadar 90 dolara yakın para kazandım.

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Hocam ellerine sağlık öncelikle epey uğraşmışsın. Bence madencilik kalmadı artık.. Altcoin piyasasının ne olacağı belirsiz, alt/btc çok değişken, btc/usd zaten muhteşem değil.. bir tek usd/tl'den yırtabiliyoruz bi miktar (: Onda da bütün kesintileri hesaba kattığımızda yine aşağı yukarı her altcoinde eksideyiz. Ekipman alarak yatırım yaparak altcoin madenciliğe yapacak olanlara tavsiyem, yapmasınlar.

edit: An itibariyle görebildiğim kadarıyla küçük yatırımcı (

dediğin gibi hocam aslında madencilik kalmadı artık usb miner lar falan var ama en azından hevesle uğraşanlar olabilir :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    r10aldinho bunu yazdı

Hocam guzel yazmışsın. 

Sorum var, ne kadar sürede Tl olarak kac para kazanabildin ortalama?

Birde yaklaşık kaç madenci çalışıyor bu işte? 

hocam şuanda yükselebilecek madenlere (blackcoin,isracoin) gibi sistemlerden çıkardığımı cüzdanıma koyuyorum yükselirse satıcam. bitcoinde olduğu gibi elemanlar 2007 de çıkardılar başta 0,000001 falandı aradan bir iki sene geçti bir baktılar tanesi 3000 tl yi buluyor. yani şans ve araştırma işi. bunun dışında bilgisayarını çalıştıran sistemler var coingenaration gibi sistemler çalıştırdığın başına sana günlük para veriyor cinsinden şuanda 24 nisan dan bu yana elime geçen para 90 dolar civarı birşey.

madenci olayına gelirsek hocam bu sayıyı emin ol tam olarak bende bilmiyorum. mining pool dediğimiz sistemler var toplanıp çalışan yerler ancak burdaki kişi sayıları öğrenilebiliyor onun dışında nerde ne kadar çalışıyor malesef bilmiyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

black ve isra coin programlarını indirdim ki herhalde cüzdan oluyor bunlar. cgminerı indirdim. sonrasında koptum hiçbişey anlamadım. sitelerde dediğin linkleri de bulamadım diğer yerleri doldurmayı da anlamadım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

black ve isra coin programlarını indirdim ki herhalde cüzdan oluyor bunlar. cgminerı indirdim. sonrasında koptum hiçbişey anlamadım. sitelerde dediğin linkleri de bulamadım diğer yerleri doldurmayı da anlamadım.

programı çalıştırdığınızda şukadar blok kaldı yada .. gün geridesiniz gibi birşey çıkar karşınıza o işlem bittikten sonra ayarlar kısmından cüzdanı şifrele hocam şifrelemeden sorna tekrar kapatıp aç programı daha sonrasında örnek veriyorum blackcoin için

blackcoin.co adresine girdik Community menüsünün altında mining denilen yere giriyoruz burda bize http://www.blackcoinpool.com/ adında bir site veriyor girdiğimizde aşşağıda  Scrypt multipool(bu bizim kazma yöntemimiz) use denilen bir yer var hemen altında bu yazıyor stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:3333 bu bizim site adresimiz. birde bize cüzdan adresimiz lazım bunun içinde yazılımızdan coin al kısmında bulunan ilk satırdaki adresi kopyalıyoruz 

cgminer.exe --scrypt -o siteden aldığımız adresi buraya yazıyoruz  -u yazılımdan aldığımız adresi buraya yazıyoruz  -p cüzdan şifresinide buraya yazıyoruz son olarak hangi ekran kartımızın olduğunu bu sitede buluyoruz https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison#AMD_.28ATI.29

örnek benimkisi 6930 yanınnda bu yazıyor -I 18 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 6400

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:3333 -u coinadresim -p şifrem -I 18 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 6400

bu şekilde bat dosyamı oluşturdum kaydedip çalıştırdığımda kazı işi başlayacak hocam

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    furkiak bunu yazdı

şimdi anladım.

isracoin programını ben hemen şifreledim. altta şu yazıyor.

bu düzelecek mi yoksa emen şifreledim diye mi oldu?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 4183 Toplam Mesaj: 39