Sonunda Bu Da Oldu: Google...
-
İnternet devi Google da sonunda nasibini aldı.
Google arama motoru dünyanın en çok ziyaret edilen ve en göz önünde olan siteleri arasında yer almasına rağmen bugüne kadar ismi pek hacker'larla birlikte anılmamıştı. Fakat sonunda bu da oldu. Google'ın Fas'a yayın yaptığı www.google.co.ma adresi hacker'lar tarafından ele geçirildi.
Bu adrese giren kullanıcılar sayfanın hacker'lar tarafından ele geçirildiğine dair bir yazı ile karşılaştılar. Hacker, internet üzerindeki kullandıkları takma adlarını, bir internet sitesi adresini ve bir de e-posta adresini sayfada yayınladılar.
Güvenlik uzmanları hacker'ların siteyi ele geçirmesine Google'ın sayfasının kodlarındaki herhangi bir açık değil, Fas alan adı yönetimi Nic.ma'nın DNS sistemindeki bir açığın sebep olduğunu söyledi. Görünüşe göre hackler'lar Nic.ma'ya sızıp Google.co.ma adresinin yönlendirdiği DNS sunucularını değiştirerek, kendi istedikleri bir IP numarasına yönlendirmişler.
CHIP -
zone veya resim isterük?
-
google la hiç ama hiç alakası olmayan bi konu :)
-
Marifet Google.com ' u alabilmekte.
-
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------
zone veya resim isterük?
-----------------------------zone veya resim bulamadım bulan varsa paylaşsın
haber ilgimi çekti paylaştım doğrululugunu bilmiyorum..
-
SametCetin bunu yazdı:
-----------------------------ONEMINUTE bunu yazdı:
zone veya resim isterük?
-----------------------------doğruluğunu bilmediğin bir haberi buraya ekliyosun herhangi bir index,yönlendirme,kayıt,caps olmadan?
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------SametCetin bunu yazdı:
-----------------------------ONEMINUTE bunu yazdı:
zone veya resim isterük?
-----------------------------doğruluğunu bilmediğin bir haberi buraya ekliyosun herhangi bir index,yönlendirme,kayıt,caps olmadan?
-----------------------------belki haberle ilgili elinde caps index olan vardır diye düşündüm suçmu ?
-
2009/05/09 ZombiE_KsA H www.google.co.ma Linux mirror -
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------2009/05/09 ZombiE_KsA H www.google.co.ma Linux mirror
-----------------------------waysss adamlar işi biliyo çoluk çocuk formu hacklemektense adrenalin peşindeler:/
-
bir çok öenmli domainler hacklendi sebep bu sistemlerin serverlerindeki açıklarından değil tamamen domain sağlayıcılarındaki açıklar dan kaynaklanıyor
google.ec de türk hacker tarafından hacklendi www.nic.ec deki sql açığıyla panele sızdılar
http://www.nic.ec bakın hatta bakıma alındı site buyüzden .ug sonra .pr uzantılarındakiaçıklarda hep bu yüzden
http://www.nic.pr/ ye uygulanan sql injeksiyon vb vb
tıpkı spy-cx5 in microsoft.com.tr ye uyguladığı sosyalmühendislik gibi microsoftun serverine girmek söz konusu olmamıştı -
dns spoofing.Daha vardır diğer ülkelerin domain firmalarında bu zaafiyetlerden.Yeter ki araştırmayı bilin :-)