Sony Xperia Z Ekran Kalitesi
-
Vay arkadaş.Sen o kadar güzel bi telefon yap ama ekranında içine sıç.
-
hani lan bunun ekranı süper sonik güzeldi
yada benmi karıştırıyorum
ama bu foto fake olabilir adamlar çok uğraşmış bu telefonda
-
Abi telefonun ekranı laptop ekranı gibi değilki sağdan soldan bakınca görüntü bozulsun. Fake bu
-
ekranı full hd ve piksel yoğunluğu en yüksek olan cihaz.
fotoğraf büyük ihtimal sahte.
-
bir telefon alırken ilk önce SUPER AMOLED olup olmamasına bakarım sonra diğer özelliklerine
oyüzden samsung kullanıyorum ve seviyorum , LCD nin boktanlıgını en bariz gösteren bir foto fake değil.
AMOLED , LCD ve TFT görüş açısına göre renk değişimini görüyorsunuz.
PanxeR tarafından 30/Oca/13 13:11 tarihinde düzenlenmiştir -
ABicim telefonu neredeyse yatay tutup bakarak ekran kalitesi mi karşılaştırılır ?
Ben birşey kaçırdım herhalde bu konuda ?
--
Adamlar ekran üzeirnde geliştirme yaptı, ar-ge yaptı bir ton. Canlı dursun, gerçekçi dursun diye uğraştılar. Onların nedeniyle ; dik değilde farklı açılardan bakmada bu şekilde olabilir.
Şu cihaz bi piyasaya düşsün sonra konuşun abicim.
-
zumsuk bunu yazdı
ABicim telefonu neredeyse yatay tutup bakarak ekran kalitesi mi karşılaştırılır ?
--
Adamlar ekran üzeirnde geliştirme yaptı, ar-ge yaptı bir ton. Canlı dursun, gerçekçi dursun diye uğraştılar. Onların nedeniyle ; dik değilde farklı açılardan bakmada bu şekilde olabilir.
hocam ekran teknolojisinin avantajları ve dez avantajları bunlar apple iphone da LCD kullanıyor biraz açıyı değiştir bakam neler oluyor.
OLED teknolojisi neredeyse her açıdan keskin netlik sunar. TFT ve LCD ise karşıdan bakmayı gerektirir , açıya göre renk değişir.
-
yıl olmuş 2013 tft ekran mı kalır amk
bildiğin arka aydınlatmalı matris lcd işte :D fdsafafs
-
PanxeR bunu yazdı
bir telefon alırken ilk önce SUPER AMOLED olup olmamasına bakarım sonra diğer özelliklerine
oyüzden samsung kullanıyorum ve seviyorum , LCD nin boktanlıgını en bariz gösteren bir foto fake değil.
amoled ekranların beyaz rengi verememe gibi kusuru var hocam. florasan ışığı gibi beyaz renk veriyor resmen. beyaz renkler gri tonlara kaçıyor.
şuan piyasadaki en sağlam ekran xperia z dedir. daha sonra nokia lumia 920 ve iphone 5 gelir sırasıyla.
-
PanxeR bunu yazdızumsuk bunu yazdı
--
hocam ekran teknolojisinin avantajları ve dez avantajları bunlar apple iphone da LCD kullanıyor biraz açıyı değiştir bakam neler oluyor.
OLED teknolojisi neredeyse her açıdan keskin netlik sunar. TFT ve LCD ise karşıdan bakmayı gerektirir , açıya göre renk değişir.
Vallahi hocam elimde 4 var denedim, bir sıkıntı göremedim. Zaten ekran konusunda biraz önce google'a bakıyordum.
http://www.engadget.com/2010/06/24/iphone-4-retina-display-vs-galaxy-s-super-amoled-fight/
Resimler'de amoled ile retina display'ı karşılaştırmışlar.
ama harbiden xperia'nın ekran konusunda hayal kırıklığı yaratabilecek gibi duruyor (ekran olayından pek anlamam ama anlatılanlara göre)
-
Quetzalcoatl bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
amoled ekranların beyaz rengi verememe gibi kusuru var hocam. florasan ışığı gibi beyaz renk veriyor resmen. beyaz renkler gri tonlara kaçıyor.
şuan piyasadaki en sağlam ekran xperia z dedir. daha sonra nokia lumia 920 ve iphone 5 gelir sırasıyla.
elime son model cihazları sürekli alır oynarım hocam, s88 den beri oled aşığıyım hocam renk kalitesi ve her açıyı desteklemesi beni cezbediyor ayrıca pil ömrü ve incelik tabiki. Beyazı biraz gri verebilir ama tam siyah veren başka bir panel de bulunmuyor.
teknoloji ne kadar ilerilerse ilerlesin zamanlar LCD ler yerlerini OLED ekranlara bırakacaklar bu sadece zaman meselesi hocam.
Forumlarda atılan yorumlar benim gördüğüm aldığım zevki değiştirmez , bir çok yerde LCD - OLED (yani super amoled) kavgası sürüyor.
Millet gözle fark edilemeyen pentile dizilimini bile araya sıkıştırıyor. 260 ppi den sonra büüyüteç gerek pentile hiç bir bozukluk yaratmıyor.
TEKNOLOJİ FARKI (İNCELİK )
GÖRÜNTÜ KALİTESİ FARKI
PanxeR tarafından 30/Oca/13 13:29 tarihinde düzenlenmiştir