Sopa Ve Bıçak İle Dövüşmek?
-
-
saçma sapan konular, sorular ve cevaplar..
-
John styers derki.
The sight of sharp, cold steel in your enemy's hand is not a pleasant sight. Knife fighting is an ugly business; it means steel against steel; then steel against flesh - and death.
Buraya bakabilirsin
http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=863&page=2 -
niccele bunu yazdı:
-----------------------------
karate falan değil de sopayla bıçakla kılıçla kavga etmeyi öğreten teknikler var mı? nerde öğrenebiliriz? Türkiye'nin heryeri olabilir yeter ki olsun
-----------------------------gel adanaya özel olaraktan ilgilenip gösteririm ben sana özel tekniklerini gel sen gel
-
insanlarda konu eleştirme merakını anlamıyorum. konu sizin için çok saçma olabilir ama sizlerin profiline de girdiğimizde muhtemelen sizin için anlamlı olduğu halde başkaları için aşırı saçma olan konular açmışsınızdır.
@niccele, Türkiye'de ecrima ve kravmaga olmak üzere 2 adet stil bulabilirsin. ikisi de silahlar üzerine yoğunlaşan stillerdir.
tavsiyem escrima olur. oldukça iyi bir stil diyebiliriz. ayrca kravmagaya bakarsak Türkiye'de bunu gerçekten öğreten adam bulman zor olacağı gibi stil oalrak da yoketmeye, zarar vermeye yöneliktir. karşıdan etkileyici gözükse de muhtemelen sokakta birini sakatlamak, öldürmek yerine sadece etkisiz hale getirmeyi isteyeceksindir.
bunu escrima ile birini öldüremezsin olarak algılama. bu da mümkün ama sana daha farklı opsiyonlar da sunar.
kravmaga için internnetten salon araştırması yapabilirsin. bildiğim kadarıyla istanbul'da birkaç yerde eğitim veriliyor. ancak eğitim kalitesine referans olamam. doğru öğretecek bir yer bulabilirsen ciddi ve tehlikeli bir stildir.
escrimayı ise hemen her wingtsun kung fu öğreten salonda bulabilirsin. bunun sebebi wingtsun eğitiminde silahlı mücadeleye uzun yıllar sonra geçiliyor. buna çare olarak wngtsun hocaları, öğrencileri çok bekletmemek adına ecrimayı da eğitimlerine eklemektedirler. çünkü farklı bir teknik olan escrimada ilk olarak sopalardan başlanır. herhangi bir wingtsun salonuna sadece ecrima öğrenmek içni de gidebilr bilgi alabilirsin. yalnız ecrima farklı stil olduğundan bunu öğreneceğin kişinin escrima konusundaki yetkisini ayrıca sorgulamanda fayda var.
-
Valla adam belinden tabancayı çekip vurursa tekniklerine yazık olur.
-
en iyi öğrenme tecrübedir sen kesfet hoca
-
bıçakla kavgaya giren afedersiniz ama ibnenin önde koşanıdır kim ne derse desin bunun başka acıklaması yok tekme tokat kavga etmeyi öğren
-
HoRbY bunu yazdı:
Efendi ol onlara gerenk kalmaz. En iyi emanet adalet bunu unutma.
-----------------------------Böyle birşey yok işte hocam
-
Kaligula bunu yazdı:
bıçakla kavgaya giren afedersiniz ama ibnenin önde koşanıdır kim ne derse desin bunun başka acıklaması yok tekme tokat kavga etmeyi öğren
bu lafları diyenlerede bitiyorum be arkadaş