Soru Donanım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

benim ekran karı eskidi cizimle ugrastıgım için artık ölü sayılır      Gigabyte  p43     ana kart var ekran kartlarına bakıyorum ddr3 ddr2 filan gidiyor angisi uyumludur ve fark ediyormudur önerebileceginiz kart varmı ucuzundan

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/his-h465fns1gh-hd4650-gddr2-1gb--28gb-hyper-memory-128bit-ati-radeon-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47545

bu nasıl

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

ddr3/ddr2 yazması, ekran kartının kendi ramiyle/performansıyla alakadır. uyumsuzluk yapar diye birşey yok yani.. anakartta ekran kartına uyumsuzluk yaratacak tek şey AGP ve PCI-E farkıdır. Anakartın PCI-E destekliyor dolayısıyla PCI-E kartlara bakacaksın. Verdiğin linkteki ekran kartı  anakartında çalışır sorun olmaz.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

hocam yannış anlama, çok bildiğim içinde konuşmuyorum emme bişi farketmiyosa ne pok yemeye numaralandırıolar bunları :/ 

http://forum.donanimhaber.com/m_31208437/tm.htm

şuradaki başlığıda inceleyebilirsin. yardımcı olur umarım yoksa bekleyecen daha sabahın ilk ışıkları birazdan damlar millet tabi geceden kalmadılarsa malum böğün bazaar. 

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Bu donanim konusu hep ilgimi cekmistir kendi kendinize pc yaptiginizda hazir almaktan daha mi ucuza mal oluyor ? hic sanmiyorum bir arabayi goz onune alalim onu parcalara bolup parca fiyatina satin alip birlestirmek isteseydiniz arabanin normal fiyatinin belki bir kac katina mal olmazmiydi ? sifir pc ler bu kadar ucuzlamisken neden parca parca alip maliyeti artmis bir sekilde yapiyorsunuz ? bu konuyu cok merak ettim cevap verenler olursa sevinirim .

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Anakartın üzerine takılan ramler ile, ekran kartının sahip olduğu ramler birbirinden bağımsızdır. Anakartınız ddr2 destekliyordur ve ddr3 ram takamazsınız fakat, ddr3 kullanan ekran kartı kullanabilirsiniz. 

Numaralandırmaya gelirsek, ddr5 kullanan ekran kartları da bulunmakta. Eskiden ddr diye adlandırılırken artık bunlar gddr (graphic ddr) olarak değiştirilmiştir karıştırılıyor diye. (bilgim bu şekilde)

Önemli olan anakarta uyumlu ekran kartı seçiminde kartın agp/pci express farkı (agp eskilerde kalan teknoloji) ve pci expressin de kullandığı veri hızı yolu uyumsuzlukları (x8/x16 gibi)

Ekran kartı seçilirken de genelde kullandığı ram tipi (gddr3-gddr5 vs) bant genişliği (128bit-256bit vs) PCIe yuva hızı (x8-x16 vs) göz önünde bulundurulur. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@irem26 markalı bizler için hazır toplanmış her bilgisayarda mutlaka bir parça yetersizdir. Bununla beraber, her firmanın sunduğu mal kalitesi, hız kalitesi fiyat oranı bir değildir. Orta/ileri derecede bilgisi olan herkes kendi bilgisayarını kendi toplar istisnasız. Gidip de bir casper almam hiç bir güç de aldıramaz açıkcası. Paşalar gibi her donanımı kendim seçerim, her donanımın ayrı garantisini elimde tutarım, dilediğim zaman da donanımı değiştiririm kasayı açtın garantisi gitti gibi saçmalıklarla uğraşmam. Kısacası özgürlük diyelim.

Ayrıca her hazır bilgisayar üreticisi parçaları ucuza alarak kendi kazançlarını üzerine eklemektedir. Bir çok hazır pcnin anahtar teslim fiyatı, toplama yapılan pcden daha pahallıdır. Araba örneği biraz abest :)  + zaten hazır pc dediklerimiz de aynı parçaları toplayıp üzerine logosunu basıp hizmete veriyor donanımları kendileri yapmıyor değişen hiç bir şey yok içerden bakıldığında. Dışı marka, içi aynı donanım. İşin içine de "ticaret" girdiğine göre hazır bilgisayar almanın, toplama bilgisayar almaktan iyi bir yanı bulunmuyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

uz-i bunu yazdı:
    -----------------------------

benim ekran karı eskidi cizimle ugrastıgım için artık ölü sayılır      Gigabyte  p43     ana kart var ekran kartlarına bakıyorum ddr3 ddr2 filan gidiyor angisi uyumludur ve fark ediyormudur önerebileceginiz kart varmı ucuzundan

Kasanın yan kapağını aç ve içindeki powersupply marka ve modeli buraya yaz ? ayrıca ekran kartı için ödeyebileceğin miktar ne kadar ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek

150ytl kadar

ana kart buhttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2645

peki bana önerebileciğiniz ekran kartı hangisi 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

pesimistzombie bunu yazdı:

Anakartın üzerine takılan ramler ile, ekran kartının sahip olduğu ramler birbirinden bağımsızdır. Anakartınız ddr2 destekliyordur ve ddr3 ram takamazsınız fakat, ddr3 kullanan ekran kartı kullanabilirsiniz. 

Numaralandırmaya gelirsek, ddr5 kullanan ekran kartları da bulunmakta. Eskiden ddr diye adlandırılırken artık bunlar gddr (graphic ddr) olarak değiştirilmiştir karıştırılıyor diye. (bilgim bu şekilde)

Önemli olan anakarta uyumlu ekran kartı seçiminde kartın agp/pci express farkı (agp eskilerde kalan teknoloji) ve pci expressin de kullandığı veri hızı yolu uyumsuzlukları (x8/x16 gibi)

Ekran kartı seçilirken de genelde kullandığı ram tipi (gddr3-gddr5 vs) bant genişliği (128bit-256bit vs) PCIe yuva hızı (x8-x16 vs) göz önünde bulundurulur. 

Tamamen dogru bı anlatım yapmıs arkadas. Ayrıca bızım ulkemızde soyle bır mantık var 1gb ekran kartı her zaman 1.5 gb ekran kartından kotudur. Bunu goz onune alarak calısıyor bılgısayar fırmaları. Casper bır bılgısayar dusunun 1 mılyar lıraya ıcındekı ekran kartı 100 lıra. Tabı kullanıcı alırken bunu arastırmıyor. Bu yuzden cok cok pahalıya gelıyor aslında. Yanı daha ucuza gelmıyor toplama bılgısayar aslında daha dandık parcalar kullanıldıgından ucuza satılıyor :)

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

uz-i bunu yazdı:

150ytl kadar

ana kart buhttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2645

peki bana önerebileciğiniz ekran kartı hangisi 

Powersupply,in Watt miktarını belirtmezsen sana ekran kartı öneremem.

Toplam Hit: 2073 Toplam Mesaj: 18