Soygunbank Sabırları Taşırdı 13-14 Mart'ta Eylem Var
-
Soygunbank sabırları taşırdı, 13-14 Mart'ta eylem var!
Onlarca mahkeme kararına rağmen haksız ücretleri alan bankalara cevabı, vatandaş 2 gün işlem yapmayarak verecek.
Tüketiciden faiz dışı 32 kalemde işlem ücreti alan, son olarak ATM kullanımından da para alabileceğini açıklayan bankalar, vatandaşın sabrını taşırdı. Tüketici Hakları Derneği (THD), 13-14 Mart'ta bankaları boykot edeceklerini, bankalara gitmeyeceklerini, kredi kartı kullanmayacaklarını, herhangi bir bankacılık işlemi yapmayacaklarını duyurdu. Dernek Başkanı Turhan Çakar, "Bankalar, 365 gün tüketici avlıyor. 13-14 Mart günlerinde bankalara, tüketicileri değil sinek avlatacağız" dedi. Bankaların 30'dan fazla işlemden çok değişik miktarlarda haksız ücretler aldığını söyleyen Çakar, "Bankaların tüketicilerden aldığı haksız deli dumrul ücretlerinin yıllık tutarı 17 milyar lira dolayındadır" diye konuştu.
ATM ÜCRETİ İLE SON NOKTAYI KOYDU
Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. Açıkalın, bankaların şu an aldıkları masraflara yenilerinin eklenebileceğinin sinyalini vererek, şöyle konuşmuştu: "Bankalar verdiği her hizmet için bir bedel ödüyor. Siz benim babamın oğlu olmadığınıza göre benim o parayı sizden başka bir yerden kazanıyor olmam gerekir. İleride kendi bankanızın ATM'si de ücretli olabilir."
AÇIKALIN'A TEPKİ VAR
Faik Açıkalın'ın açıklamalarına internet ve sosyal medyada tepki yağıyor. Mesajlardan bazıları şunlar: Sen de benim babamın oğlu olmadığına göre, ben de başka banka kullanırım. Bankayı hem fazla para alıp hem de hakaret etmeyeninden seçerim. Bu tip düşünen bankalar her gün protesto edilmeliler ki vatandaşı kaz gibi görmenin yanıtının ne olduğunu görsünler. Yapsınlar da görsünler. Ne mi yaparım? Ayın 15'inde şubeden maaşımın tamamını çeker, nakit harcarım. Bankada beş kuruşumu bırakmam. Hangi bankalar bu ücretleri alıyorsa, biz de o banka ile çalışmayız olur biter. Bu banka babamın oğlu değil. Bu bankanın hiçbir ürününü kullanmayacağım. -
Boykot öyle olmaz, parayı 1 günde çekecek herkes ne banka kalacak ne ülke :)
-
kafkafkaf bunu yazdı
Boykot öyle olmaz, parayı 1 günde çekecek herkes ne banka kalacak ne ülke :)
hahaha çok iyi fikir :D
-
banka olgusuna karşı çıkmak yerine bankanın işlem ücreti almasına karşı çıkıyoruz :D yani bizi öpün de bari işlem ücretsiz öpün diye mi eylem yapacaz nasıl bir eylem bu.
-
Hayir hem bankanin kopegi olup hem de bidi bidi eden adamlara ayar oluyorum. Kullanma lan banka o zaman.
-
0 tl paramla katilacagim etkinlik :)
-
O imzaladığınız sözleşmeyi bir okuyun.
-
....... biplediğim bankaları, vebâ gibi o'nun che'si.
Kart iptali için bile binlerce dalavera yapıyorlar, lan kökten bir bitiremedikleri yetmiyormuş gibi mantar gibi pezovariler her yere açılıyor bu ara finansbank çok şube açtı şu 3 ayda b.evlerde 3-5 şube açtı nerdeyse -
Hocam o iş bira yaş bence. İşlem yapmamak bankaları etkilemez, ki tüketici işlem yapmasa bile ticari işlemler durmaz. Zaten bankalar en fazla karını ticari işlemlerle yapıyorlar.
Arkadaşın dediği gibi bütün paranı çekersen belki biraz zarara sokabilirsin.
-
VBDream bunu yazdı
O imzaladığınız sözleşmeyi bir okuyun.
Hay sen çok yaşa. Sonra da böyle ağlıyorsunuz işte.
-
bankaya 2 gun ugramamamızın bir zararı olmaz ki :/
Bankaya zarar vermek için paranı çekmen lazım baska hiçbirsekilde zarar veremezsin istersen hiç kullanma. Ha eft yi yapmam kredi kartı kullanmam diyosan, o ayrı zaten 2 gun btnce yapmadıgın herseyi toplu yapacaksın. ödemelerini geciktirmen yine sana zarar.Herkesin parasını çekmesi lazım.