Soykırımı Tanıyacağım
-
Soykırımı tanıyacağım
ABD'de Demokratik Parti'nin başkan aday adaylarından Barack Obama'nın 'Ermeni soykırımı' tasarısını desteklediğini açıklamasının ardından Hillary Clinton, başkan seçilirse soykırımı kabul edeceğini duyurduAhu Özyurt
ABD Başkanlık seçimlerinde kritik sürece yaklaşırken, özellikle Demokrat aday adaylarının Kaliforniya oylarını garantilemek için "Ermeni soykırımı" tasarısına verdikleri destek gözle görülür hale geldi. Barack Obama'dan sonra Hillary Clinton da tasarının geçişini destekleyeceğini açıkladı.
Ermenilere gönderdiği mektupta Hillary Clinton 2002'den bu yana Temsilciler Meclisi'ne gelen tasarıyı desteklediğini belirtti. Soykırımı tanıması için Başkan Bush'a iki kere mektup yazdığını söyleyen Clinton, kendisi başkan seçildiğinde "soykırım"ı kabul edeceği vaadinde de bulundu.
Obama tasarıya destek verdi
Clinton, Ermenistan-ABD ilişkilerine de dikkat çekerek, 1994'te bağımsızlığını kutlayan Ermenistan heyetini kabul eden ilk "First Lady" olduğunu da hatırlattı.
Demokratların diğer güçlü adayı Barack Obama da geçen hafta yaptığı açıklamada "Ermeni soykırımı" tasarısının Temsilciler Meclisi'nden geçmesini destekleyeceğini belirtmişti. Obama, tasarıya imza vermedi ve yaptığı açıklamada, "soykırımı tanıyacağına" dair bir işaret yer almıyor. 2005 yılında Azerbaycan'ı da ziyaret eden Obama, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Dağlık Karabağ konusuna barışçı çözüm istediğini" de belirtmişti.
Joe Biden'dan tasarıya imza
Clinton'un da, Obama'nın da "soykırım" açıklamalarında Sudan'ın Darfur bölgesinde yaşanan trajediye atıfta bulunmaları dikkat çekti. Ankara geçtiğimiz günlerde Darfur'daki soykırımdan sorumlu tutulan Sudan Devlet Başkanı'nı ağırlamıştı.
Seçimden çekilmesine rağmen, olası bir Dışişleri Bakanı gözüyle bakılan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Joe Biden da 105 no'lu tasarının destekçileri arasına girdi.
Demokratlardan küresel seçim
Dünyanın çeşitli bölgelerindeki ABD'li seçmenler, gelecek kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçimlerinde yarışacak Demokratik Parti adayını belirlemek üzere ilk kez şubat ayında "online küresel seçim"de oy kullanacaklar. İnternet, faks ya da posta yoluyla aday belirleme sürecine katılabilecek olan Demokratik Partililer, 34 ülkede açılacak olan merkezlerden de yararlanabilecek.
New York Times'ın oyu Hillary Clinton'a
New York Times (NYT) gazetesi, Demokratik Parti aday adaylarından Hillary Clinton'u, "zekası, deneyimi ve ABD'yi bütünleştirme kabiliyeti" nedeniyle önseçimlerde desteklediklerini yazdı. Gazete, Cumhuriyetçi aday adaylarından da John McCain'i desteklediğini ilan etti.
sanırım gelen gideni aratıcak :S böle düşündüğüm içim kendimden şüphe duyuyorum :S
-
Bush, puşt muştu ama bu puştluğu yapmamıştı.
Oy toplama taktikleri.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Bush, puşt muştu ama bu puştluğu yapmamıştı.
Oy toplama taktikleri.
-----------------------------
Bildiğim kadarıyla Amerika'daki türkler ermenilerden daha fazla demek ki ya orda türklere seçme hakkı vermiyorlar veya türkler tasarıyı onaylayanlara oy vermekte... -
Amerika kimsenin dostu değil. Sadece kendisini düşünür. Karadul örümceği gibi birşeydir. Devletin kaşarı olsa en büyüğü Amerikadır. Merak etmeyin yarın öbürgün kıvırırlar yine..
-
aha buraya yazıyorum, tanımayacak ermeni tasarısını sadece oy taktiği bunlar.
ve ekliyorum tanımazsanız amınıza koyum. en iyiniz dahil..
-
sen yazmışsın bende imzamı atıyorum .
ama ..
T.C ni gözden çıkardıkları zaman( yakındır bu) tasarıda geçer tazminat ta istenir toprakta istenir .
istenir, ama verilirmi?bu biraz zor işte . her isteyene verseydik bize bişey kalmazdı.
-
Bence demokrat başkan adaylarından biri seçilirsen soykırım tanınır çünkü amerika ıraktan çekileceği için türkiyenin sıkı müttefikliğine ihtiyaç duymaz
-
beni de tanısın o zamn anasınını ben yaptım babası benim oç.
-
yani başka olursa tanıycak olmasssa zaten böyle bişi yok onunn için tanımıycak
bune lannn büüyk bi çelişki var
Bazen diyorum da keşke yapsaydık soykırımı ozm kesin bok atamazlardı
-
eli kolu bağlı :) bi bk yapamaz.
-
farkındamısınz herkez bizim üzerimizden prim yapmaya çalışıo :S aq bebeleri birazda kendi dewletlerine baksalar ya :S