Soykırımı Tanıyacağım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Soykırımı tanıyacağım

ABD'de Demokratik Parti'nin başkan aday adaylarından Barack Obama'nın 'Ermeni soykırımı' tasarısını desteklediğini açıklamasının ardından Hillary Clinton, başkan seçilirse soykırımı kabul edeceğini duyurdu
    Ahu Özyurt

ABD Başkanlık seçimlerinde kritik sürece yaklaşırken, özellikle Demokrat aday adaylarının Kaliforniya oylarını garantilemek için "Ermeni soykırımı" tasarısına verdikleri destek gözle görülür hale geldi. Barack Obama'dan sonra Hillary Clinton da tasarının geçişini destekleyeceğini açıkladı.
    Ermenilere gönderdiği mektupta Hillary Clinton 2002'den bu yana Temsilciler Meclisi'ne gelen tasarıyı desteklediğini belirtti. Soykırımı tanıması için Başkan Bush'a iki kere mektup yazdığını söyleyen Clinton, kendisi başkan seçildiğinde "soykırım"ı kabul edeceği vaadinde de bulundu.

Obama tasarıya destek verdi

Clinton, Ermenistan-ABD ilişkilerine de dikkat çekerek, 1994'te bağımsızlığını kutlayan Ermenistan heyetini kabul eden ilk "First Lady" olduğunu da hatırlattı.
    Demokratların diğer güçlü adayı Barack Obama da geçen hafta yaptığı açıklamada "Ermeni soykırımı" tasarısının Temsilciler Meclisi'nden geçmesini destekleyeceğini belirtmişti. Obama, tasarıya imza vermedi ve yaptığı açıklamada, "soykırımı tanıyacağına" dair bir işaret yer almıyor. 2005 yılında Azerbaycan'ı da ziyaret eden Obama, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Dağlık Karabağ konusuna barışçı çözüm istediğini" de belirtmişti.

Joe Biden'dan tasarıya imza

Clinton'un da, Obama'nın da "soykırım" açıklamalarında Sudan'ın Darfur bölgesinde yaşanan trajediye atıfta bulunmaları dikkat çekti. Ankara geçtiğimiz günlerde Darfur'daki soykırımdan sorumlu tutulan Sudan Devlet Başkanı'nı ağırlamıştı.
    Seçimden çekilmesine rağmen, olası bir Dışişleri Bakanı gözüyle bakılan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Joe Biden da 105 no'lu tasarının destekçileri arasına girdi.

Demokratlardan küresel seçim

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki ABD'li seçmenler, gelecek kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçimlerinde yarışacak Demokratik Parti adayını belirlemek üzere ilk kez şubat ayında "online küresel seçim"de oy kullanacaklar. İnternet, faks ya da posta yoluyla aday belirleme sürecine katılabilecek olan Demokratik Partililer, 34 ülkede açılacak olan merkezlerden de yararlanabilecek.

New York Times'ın oyu Hillary Clinton'a

New York Times (NYT) gazetesi, Demokratik Parti aday adaylarından Hillary Clinton'u, "zekası, deneyimi ve ABD'yi bütünleştirme kabiliyeti" nedeniyle önseçimlerde desteklediklerini yazdı. Gazete, Cumhuriyetçi aday adaylarından da John McCain'i desteklediğini ilan etti.

sanırım gelen gideni aratıcak :S böle düşündüğüm içim kendimden şüphe duyuyorum :S 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Bush, puşt muştu ama bu puştluğu yapmamıştı.

Oy toplama taktikleri.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cholpa
    cholpa's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:
    -----------------------------

Bush, puşt muştu ama bu puştluğu yapmamıştı.

Oy toplama taktikleri.

-----------------------------
    Bildiğim kadarıyla Amerika'daki türkler ermenilerden daha fazla demek ki  ya orda türklere seçme hakkı vermiyorlar veya türkler tasarıyı onaylayanlara oy vermekte...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Amerika kimsenin dostu değil. Sadece kendisini düşünür. Karadul örümceği gibi birşeydir. Devletin kaşarı olsa en büyüğü Amerikadır. Merak etmeyin yarın öbürgün kıvırırlar yine..

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

aha buraya yazıyorum, tanımayacak ermeni tasarısını sadece oy taktiği bunlar.

ve ekliyorum tanımazsanız amınıza koyum. en iyiniz dahil..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

sen yazmışsın bende imzamı atıyorum .

ama ..

T.C ni gözden çıkardıkları zaman( yakındır bu) tasarıda geçer tazminat ta istenir toprakta istenir .

istenir, ama verilirmi?bu biraz zor işte . her isteyene verseydik  bize bişey kalmazdı.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Erkek
    Bence demokrat başkan adaylarından biri seçilirsen soykırım tanınır çünkü amerika ıraktan çekileceği için türkiyenin sıkı müttefikliğine ihtiyaç duymaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek
    beni de tanısın o zamn anasınını ben yaptım babası benim oç.

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

yani başka olursa tanıycak olmasssa zaten böyle bişi yok onunn  için tanımıycak

bune lannn büüyk bi çelişki var

Bazen diyorum da keşke yapsaydık soykırımı  ozm kesin bok atamazlardı

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

eli kolu bağlı :) bi bk yapamaz. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    farkındamısınz herkez bizim üzerimizden prim yapmaya çalışıo :S aq bebeleri birazda kendi dewletlerine baksalar ya :S

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
Toplam Hit: 4114 Toplam Mesaj: 13