Soysopize

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Rastgeldiğim bir blogdan bir okuduğum yazı.Hoşuma gitti paylaşayım dedim.

Benim soyla, sopla isim olmaz. Kendin kaderini cizmedigin bir gecmisin nesiyle ovunc duyma telasina girip yahut neyinden utanc duymak sikintisinda heder olacaksin. Kimsenin kendinden oncesi, onu digerlerinden bir adim one tasimiyor. Ilk nefeste herkes ayni baslangic cizgisinde. Soy ve soptan avantaj sahada gecmez. Sahada ve yarisacaksan herkes kadar once bir hicsin, sonra belki artarak cogalirsin. Her defasinda soy kartini koyacaksan masaya, siginacaksan bir kelime arkasina, tribune cikmalisin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

hmm...

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:
    -----------------------------

hmm...

-----------------------------

muhder'in kulakları çınlasın (hmmm lafına bayılır da).

Soy sop meselesine değinmişken;

Hocam bu ülkede soy sop meraklısı olup onları ön plana çıkarıp işe girenler, mertebe atlayanlar var.

Yazılan iyi güzel de "Soy ve soptan avantaj sahada gecmez." lafına bu yüzden katılmıyorum...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

fenasinin blogunda bir üye yazmıstı bunu sanirim..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

http://trofolo.blogspot.com/2009/12/soysopize.html buradan alıntıdır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

soyadı sabancı olaymış böle de konusurmuymuş acaba??

ZzZzZzZ...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

laf kalabalıgı :S

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

buna benzer napolyonun sözü var

Ben Napoleon Bonaparte ve asalet benim adımla başlar!

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

körolasın kahpe devran (:

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

boş konuşmuş

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ırklar arasındaki farkı görmeyen aptaldır. üstün işler başarmış üstün bir ırktan geliyorsan illaki bunun izlerini taşırsın nasıl ki köle ve köpek gibi yaşamış şerefsiz arsız bir ırktan gelen bu ırkın davranış yapısını doğarken genetiğinde taşıyorsa.

nasıl ki bir kurt , kurt olmayı kanındaki cevherden öğreniyorsa nasılki koyunun koyunluğu kanından geliyorsa senin de damarında ne varsa hayatın boyunca bunun izlerini taşıyacaksın unutmaki hiç birşey yoktan var olmaz vardan yok olmaz , sen reddettiğin isimsiz binlerce atanın mirasını taşıyorsun bir sonraki nesile kadar seninle birlikte taşınacak bir veritabanı mevcut en ücra hücrende bile.

elbette üstün bir ırktan gelmek tek başına bir işe yaramadığı gibi , aşağılık bir neslin evladı olmakta insanı aşağılık yapacak demek değildir ancak insan denen mahlukta çevresinin ürünüdür , ailesi ve çevresi ne ise birey de hemen hemen o olur ( istisnalar elbette vardır ) insan kişiliğinin %20 si genetik basımlama %80 i çevresel koşullar ile yani eğitim, görgü, örf vb ile oluşur . Bu moral değerleri eğer köleleşmiş köpekleşmiş ebeveynlerden atalardan bekliyorsan elbetteki bireyde onlar gibi bir böcek olacak . hamam böceklerinin gün aşırı sıçtığı n tane larvadan bir diğeri gibi

ayrca madem okadar "evrensel" düşünebiliyorsun, insan dahil tüm mahlukatın bahsettiğin aynı ilk nefes ile aynı başlangıç çizgisinde olması gerekir ki benim ne kartal gibi kanatlarım ne aslan gibi pençelerim var doğarken. Ama insan olarak kartal gibi kanat, aslan gibi silah yapacak aklım var- benim türüm haricinde  doğuştan olmayan ve muhtemelen sonradanda gelişmeyen bir organ olarak.

bir laf vardır , katranı kaynatsan olmaz şeker soyunu sktymn yine soyuna çeker ...

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 3056 Toplam Mesaj: 17