Spor İdman Sırasında Mide Bulantısı
-
bugün bi spor kulübüne yazıldım ( kickboks) ilk idmana gittim ve aşırı zorlandım neredeyse bırakacaktım midem felan bulandı ve bu beni çok zora soktu spor öncesi ne yemem gerekiyor önerilerinizi almak istedim mide bulantısına iyi gelcek bi ilac felan veya baska birşey cok kötü duruma sokuyo bu mide beni yardımlarınızı bekliyorum.
-
sigara mı içiyosun?
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------
sigara mı içiyosun?
-----------------------------hayır kullanmıyorum
-
ErzinCanLee bunu yazdı:
sigara mı içiyosun?
-----------------------------o zaman bilemeyeceğim, İlk gün olduğu için biraz daha dene belki düzelir?
-
ErzinCanLee bunu yazdı:
sigara mı içiyosun?
-----------------------------o zaman bilemeyeceğim, İlk gün olduğu için biraz daha dene belki düzelir?
-----------------------------haklısın başta bende öyle düşündüm ama normaldede öyle sadece sporda değil bu mesela biyere yetişmek için 2 dakika hızlı koşayım hemen bulanıyo tansiyon olabilir mi acaba ?
-
kalpte veya dolaşım sisteminde bir sorun vardır büyük ihtimal . bi doktora görün hemde acil
-
Twitter bunu yazdı:
kalpte sorun vardır büyük ihtimal . bi doktora görün hemde acil
-----------------------------hocam anlamadım açarmısın biraz daha ne gibi bi sorun olabilir ? kalpte
-
Gercekten idman yapmissin :) Cok normal bir durum aslinda, genelde cok yogun antrenman esnasinda olur bunlar, ozellikle amerikan futbolu antrenmanlari sirasinda :) Antrenmandan once makarna, pilav vb gibi seylerden karbonhidrat yuklenmeye bak, bol bol su tuket antrenman oncesi, ve nefes alip verisini kontrol etmeye calis.
-
birşey merak ettim sadece bu spor öncesimi oluyor yoksa her zamanmı ?
Eğer spor öncesi oluyorsa
beslenmeden olabilir .
Karbonhidrat protein tüket
vs
Her zaman oluyorsa
normalde gözde karartı , halsizlik vs belirtileri kandaki karbondioksitin yeterince temizlenememesidir,
Bunun 2 nedeni vardır birincisi akciğerdir 2. olarakda kalptir
büyük ihtimal solunum güçlüğü çekmediğine göre akciğerde bir sorun olma ihtimali az
diğer sebep ise
kalpte bulunan kapakcıklarda çıkacak sorunda temiz ile kirli kanın birbirine karışması durumunda
kandaki karbondioksit oranı artar buda yorgunluk vs gibi şeylere neden olabilir
Dediğim gibi bi doktora görünmen iyi olucaktır .
Tahmin yürüttüm sadece.
-
SpArK bunu yazdı:
Gercekten idman yapmissin :) Cok normal bir durum aslinda, genelde cok yogun antrenman esnasinda olur bunlar, ozellikle amerikan futbolu antrenmanlari sirasinda :) Antrenmandan once makarna, pilav vb gibi seylerden karbonhidrat yuklenmeye bak, bol bol su tuket antrenman oncesi, ve nefes alip verisini kontrol etmeye calis.
-----------------------------aynen..
agir yemek yediysen yagli falan ondan olabilir..
bende kick-box antremanina ilk gun gittigimde boyle bi hata yapmistim..
yedigin yemekten vs. olmustur..
gun gectikce acilirsin..
ben antremani birakip tuvalette oturdugumu hatirliyom :|
-
Twitter bunu yazdı:
birşey merak ettim sadece bu spor öncesimi oluyor yoksa her zamanmı ?
normalde gözde karartı , halsizlik vs kandaki karbondioksitin yeterince temizlenememesidir,
Bunun 2 nedeni vardır birincisi akciğerdir 2. olarakda kalptir
büyük ihtimal solunum güçlüğü çekmediğine göre akciğerde bir sorun olma ihtimali az
diğer sebep ise
kalpte bulunan kapakcıklarda çıkacak sorunda temiz ile kirli kanın birbirine karışması durumunda
kandaki karbondioksit oranı artar buda yorgunluk vs gibi şeylere neden olabilir
Dediğim gibi bi doktora görünmen iyi olucaktır .
Tahmin yürüttüm sadece.
-----------------------------herzaman değil ama kendimi çok yorduğum zaman koşu felan genellikle oluyor hocam teşekkür ederim tavsiyen için pazartesi doktora görüncem