folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Spor Salonundaki Hoca

Spor Salonundaki Hoca

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

selamlar,dün salona kaydoldum da bazı rahatsızlık veren şeyler var onlarla ilgili fikir danışayım dedim.bu yıl 7 ay kadar spor salonuna gittim,bayağı kilo verdim ve yağ oranımı %15 e kadar çektim.1 buçuk aydır ise spor yapmıyorum.zayıflayınca kollarım bayağı inceldi,ayrıca evde oturdukça kilo almamama rağmen göbek çıkmaya başladı.ben de spora tekrardan başlayıp forma gideyim,şekilleniyim dedim.dün salona kaydoldum ve başladım.hoca,bir programa göre gideceğimizi söyledi.ama en baştan adam pek güven vermedi,klasik 35 yaşında ne zayıf ne şişman ne de çok kaslı öyle sanki arada spor yapan bir tipe benziyor.program kısmındaysa elime kağıt falan vermedi hareketleri önce kendi yapıyor sonra ben yapıyorum.sorun burda ortaya çıkıyor.adam spordan önce 10-15 dk ısınmaymış,sonrasında esnemeyemiş falan bir şey yaptırmadı.2 dk bisiklet çevirdim sonra yat bench presse dedi.sonra kalktım bu zayıf ve 1 buçuk aydır sporsuz halimle 6-6 kg lık dambıllarla göğüs press falan yaptırdı.dedim biraz ağır geliyor falan,bir şey olmaz bu aslında çok düşük bir ağırlık bu yaşa geldin artık kendi ağırlığını kaldırman lazım dedi.iyi  güzel ben de isterim kaldırayım bunda sorun yok.bir de ben hareketleri doğrumu yapıyorum yanlış mı pek bakmıyor.kendi yapıyor,sonra ben yapıyorum öyle geçtik ilk günü.bildiğim kadarıyla ağır kaldırmaktan çok,uygun ağırlıkla hareketi doğru yapmak önemli.1 aylık ödemeyi peşin yaptım yani bu ay ordayım.bilgisi olanların yorumunu merak ediyorum teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

ayrıca salon da ufak geldi bana.pişman oldum biraz gittiğime.yalnız dünkü antrenman kısa sürmesine rağmen(45 dk-1 sa arası) beni biraz yormuş.ön kol ve göğüs kasları sızlıyor biraz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

şimdi sporcular girecek konuya kısa birşey sorayım.

koşmak yürümek bana zor ve sıkıcı geliyor. aynı işi bisiklet ile yapsam olur mu ?

her akşam 1-2 saat bisiklet turu düşünüyorum ama etki eder mi bilemedim. sadece bacaklara mı faydası olur. yoksa diyetin yanında destekleyici olur mu ?

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    cem-engine bunu yazdı

ayrıca salon da ufak geldi bana.pişman oldum biraz gittiğime.yalnız dünkü antrenman kısa sürmesine rağmen(45 dk-1 sa arası) beni biraz yormuş.ön kol ve göğüs kasları sızlıyor biraz

Hocam hoca ilgisizse bırak gitsin. Ayrıca kaç kg ağırlık kaldırdığın önemli değil. Kaldıramayan adamı 20 kiloyla 2 tekrar yaptırmanın bir manası yok mesela. Atıyorum 3 x 8 bir hareket var. Bu üç setin son setinin sonuna doğru senin sınırlarını zorlayacak ama yarıda bırakmayacağın bir ağırlık seçmen lazım öyle kaç yaşına geldin kaldır olayı yok yani. 1 ay git hatta mümkünse netten program bul kendi programını uygula. Salondaki imkanları bilsem benim ilk 2 aylık programımı paylaşırdım senle. Şu anda prog değiştirdim. Mesela bizim hoca göğüs için önce statik makinede başlattı 2 ay sonunda bench pressede makinede geçirdi bir süre bunla kendini hazırla ardından bench sehpasında geçersin kendini hazır hissettiğinde dedi. Yani ilk 2 3 aylık program ısınma programı gibi . Makinelerde başlatıyorki hareketlerin nizami yapılışıını görebilesin.

Ayrıca bir hareketi gösterdikten sonra salon çok kalabalık olmasına rağman başında bekler ilk sette yanlış yaptığın olursa uyarır. Ağırlığını ayarlar.

Kontrolede gelir. Daha lükse kaçan bir salona git. 50 lira fazla olsun kafan ağrımasın. İstanbul kartal yakınındaysan bizim salonu öneririm. Yada sporium var oraya çok iyi diyorlar. Bu tarz komplekslere gidersen daha fazla yarar alırsın spordan.

Benim hoca sadece ısınmadan hareket yapma dedi. Özel olarak emre git şu makinada ısın diye sadece ilk günler diyordu . Ardından öğreniyorsun zaten

Edit: Ayrıca ağrı olması zorlama olduğunu gösterir ama spora ara verdiysen o ağrı şınav çeksende olacaktı. Özellikle kilo konusunda söylediği beni şüpheye düşürdü. Ayrıca spor antrenörü olabilir hoca. Sporcu değildir belki. Sporcu hocaları tercih etmek daha mantıklı. Bizimkisi müsabık bir hoca mesela adam yarışmalarda dereceler almış mükemmel vücuda sahip birisi

Easx tarafından 23/Tem/13 13:05 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

koşmak yürümek bana zor ve sıkıcı geliyor. aynı işi bisiklet ile yapsam olur mu ?

her akşam 1-2 saat bisiklet turu düşünüyorum ama etki eder mi bilemedim. sadece bacaklara mı faydası olur. yoksa diyetin yanında destekleyici olur mu ?

destekleyici ne demek direkt etkiler.zaten zayıflamanın en uygun ve kolay yolu diyet yapıp yanında kardiyo hareketleri yapmak(koşu ya da bisiklet)sen bu şekilde devam edersen kısa sürede etkisini görürsün.kendimden biliyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

amma çokmuş ya 6 kilo bench press aman allahım allahtan biceps curl yaptırmadı sana mazallah bicepsler patlayı verirdi

kaç senedir elime spor aleti sürmediğim halde 10 kg dumbell ile biceps curl yapıyordum bunun üzerinden 2 hafta geçti 13 kiloya çıktım  kısacası problem sende 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

amma çokmuş ya 6 kilo bench press aman allahım allahtan biceps curl yaptırmadı sana mazallah bicepsler patlayı verirdi

kaç senedir elime spor aleti sürmediğim halde 10 kg dumbell ile biceps curl yapıyordum bunun üzerinden 2 hafta geçti 13 kiloya çıktım  kısacası problem sende 

hocam sende bir anda vücut ağırlığının 3 te 1 ini kaybet göreyim senin kasını,gücünü.

edit:ayrıca tekrar ediyorum,bildiğim kadarıyla zorlandığın ağırlığı yüklenip hareketi yanlış uyguluyorsan hiçbir işe yaramaz.(sende nasıl bilemem)

cem-engine tarafından 23/Tem/13 13:12 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

alakası bile yok hocam çok yanlış düşünüyorsun. 

kişiden kişiye farkeden bir olay. Öyleyse herhangi bir harekette 30 40 kilo kaldıran biriside gelsin sana söylesin sende yanlış yapıyorsun sorun sende maazallah bicepslerin patlayıverir diye. Böyle bir mantık yok yani adamın moralini bozmayada gerek yok :)

Hazır gaza gelmişken salona gideyim . :D

Easx tarafından 23/Tem/13 13:12 tarihinde düzenlenmiştir

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    cem-engine bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

destekleyici ne demek direkt etkiler.zaten zayıflamanın en uygun ve kolay yolu diyet yapıp yanında kardiyo hareketleri yapmak(koşu ya da bisiklet)sen bu şekilde devam edersen kısa sürede etkisini görürsün.kendimden biliyorum

hea yani bisiklet kardiyo yakmak için iyi bi araç öyle mi ? ayarladım valla bisiklet akşamları çıkarırz gezerim diyorum böyle. :F

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

Easx

orası öylede 6 kilo bench için çok az geldi bana ama konuyu açan arkadaş aşırı kilo vermiş onu bilemiyicem işte 

Kreyzi : Bisiklet iyide bisikletten daha iyi aletler çıktı ama çok daha fazla bozulma riski var diyorlar eliptik bisikletmiydi neydi hatırlıyamadım daha fazla kalori yakıyormuşun onla

srsr_mnyk tarafından 23/Tem/13 13:14 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    Wine bunu yazdı

alakası bile yok hocam çok yanlış düşünüyorsun. 

kişiden kişiye farkeden bir olay. Öyleyse herhangi bir harekette 30 40 kilo kaldıran biriside gelsin sana söylesin sende yanlış yapıyorsun sorun sende maazallah bicepslerin patlayıverir diye. Böyle bir mantık yok yani adamın moralini bozmayada gerek yok :)

Hazır gaza gelmişken salona gideyim . :D

yok hocam  moralim ne bozulacak.6 ayda ben  30 dan fazla kilo vermişim,aşırı kiloluyken fit ve kondüsyonluyum artık.kendi sınırlarımı da biliyorum.işte hoca konusunda şüphelerimi belirttim tavsiye ve yorum istedim,moralim bozulmaz yani :D

Toplam Hit: 4218 Toplam Mesaj: 42