SQL Alma Atma İşlemleri Linux SSH Üzerinden
-
selamın aleyküm saat 5 oluvermiş bugünde yazayım bişeyler bari busefer uzun değil sadece 2 komut işimizi görecek
Biliyonuz phpmyadmin den nebiliim böle 100 mb lik yada 50 mb lik mysql dosyalarını akdaramazsınız yedek alınır ama akdarırken hep ibnelik çıkar serverde bunları nası yaparız onları dicem size bilmeyenler için bilenlere biraz komik bir döküman olarak gelecek yuh buda yazılırmı die :)
SQL dosyasını servere alma
mysqldump -u root -p veritabanıadı > yedek.sqlYukardaki komutta veritabanı adı yazıyor oraya hangi veritabanını dosya halinde alacaksanız onu yazın bulundugunuz dizine sql uzantılı atacak
SQL dosyasını servere akdarma
mysql -u root -p veritabanıadı < dosya.sqlişin janjan taşıyan kısmı burada bi forumdan aldıgınız yada phpmyadmin den aldıgınız sql dosyanızın oldugu dizine girior ve veritabanı adı yazan yere yüklemek istediyiniz veritabanı adını yazıyorsunuz (ÖNEMLİ UYARI: Okadarda olmaz ama dosya.sql ismi senin sql dosya adın olacak) enterle okadar
bide mysql de şifre falan yoksa hemen gidip bir root şifresi oluşdurun buda çok önemli sorularınızı msn den yazamıyacaksınız arkadaşlar kişi listemin bozuk oldugunu söylüyor mail atarsanız sorularınızı cevaplarım yada bu konuya cevap yazın işte ben yatar byes -
vay be bilgi vermek için kimse konu açarmıydı yaww sanki eski gunlerin kokusunu alıyorum be :D hadi hayırlısı
-
pardon kardeşim llerine sağlık tşk ederim sana :)(unuttum tşk etmeyii)
-
post sayını yükseltmeye çalışıyorsun galiba :)
-
Hoca bunu yapabilmen için yazmışsın ama root olmak lazım bende 26mb sql ver time_out çekiyor bunu yapabilmek için root üzerinden mysqle giriş yapmam lazım ki buda bir çok konuda zor.Her ne kadar Myadminde max:51mb desede kitlenip kalıyor güzel yazmışsın
Ayrıca post sayısı diye de bir şey olmadığı için forumu kirletmekten başka hiç bir işe yaramıyr üst üste 2 post bunun yerine Mesajınızdan Düzenle diebilrisiniz.. -
server adminine ulaş rica ediver adam bilmiyorsa (tr deki serveri olanların %99 u bilmez çünkü) buradaki kodları yazarsın böyle böyle yapacan die
-
server admini sensin olm. yuklesene adamın backup unu.
-
Punisher bunu yazdı:
server adminine ulaş rica ediver adam bilmiyorsa (tr deki serveri olanların %99 u bilmez çünkü) buradaki kodları yazarsın böyle böyle yapacan die
mendabur insan sensin kufurteam ın sql inden bahsedio adam:D -
bide utanmadan sever adminine rica et diyo.
-
sizin sql bozuk olum bi ara tekrar upload edin versionlar uyuşmuyor convert etmeyi deneyelim ama olmayacak yine
-
Evet abi rica edelim o zaman hoca o zaman ben elimdeki sql ilern alayını atayım sen dene eğer olmazsa hepsi bozuk dersen bende sana e hocam o zaman bundan önce naıl yaptın diecem kemküm site göt oldu ulan şu time_out'u default 300den 10000 falan yapsan bende kasarım