folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Sql Count Fonksiyonu Sorunu



Sql Count Fonksiyonu Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    baglanti.Execute ("SELECT COUNT(*) as sayi from uyeler") 

    Hocalar şöyle bir sql yazıyorum ama işe yaramıyor..ben sütun sayısını almak istiyorum ancak ;

    text1.text = sayi
    dediğimde hiç bir şey yazmıyor

    Text1.text = cint(sayi)
    dediğimde 0 yazıyor..oysaki üye sayım 0 değil.. :)

    Nerde hata yapıyorum

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    peki direk veritabanında çalıştırdıgında ne sonuc alıyorsun ?Birde SQL sorgusunu bir değişkene atadın mı ?

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    hayır atamadım, kod sadece o yazdığım..

    ayrıca kayıtseti oluşturup sql'i bu şekilde yazdım yine olmadı.. Kayıt sayısını saymıyor

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nury
    Nury's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2007
    Erkek
    asp bilgim çok az ama cint değil sadece o bişiler daha eklenior ( yanlış hatırlamıosam :p )
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek
    hoca cint'siz yazınca da aynı ayrıca sorun cint'te değil..kayıt sayısını saymıyor..remote bağlandığım için veritabanına saysa anlarım, kasar biraz program ama saymıyor
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    senin baglanti.execute ifadesinden dönen değeri bir değişkene ataman lazım "COUNT(*) as sayi " kısmında sen dönen değeri sayi denilen bir değişkene atamıyorsun onun yerine sayı isimli gecici bir kolon oluşturuyorsun...VB'den çok anlamam o yüzden dediklerimi vbye uyarla öyle yap

    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    hoca değişkene ataman lazım derken??

    abi vb değil de sql çalışmıyor..bunu asp'de de yapsam çalışmıyor yani..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2005
    Erkek

    as sayi'yı silersen sorun kalmıcaktır
    lakin asp ile
    Set rs = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
    rs.open ("Select Count(*) From uyeler"),baglanti,1,3
    ToplamUye = rs(0) : rs.Close : rs = Nothing
    ile Toplam Uyeyi fln ekrana yazıyoruz
    vb'dede farklı değildir
    "Select Count(*) From uyeler"


    dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Hocam bunu kayıt seti oluşturmadan yapmam lazım..senin kodların çalıştı ancak kayıtseti oluşturmadan kayıt sayısını alıp yazdırmam lazım bu yüzden baglanti.execute diyorum..bunu nasıl yapacaz?

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    abicim bak şimdi phpden örnek verim
    $degisken1=mysql_query("sorgu yazılır"); //burda sorguyu çalıştırdık ve dönen degerleri bir değişkene atadık $degisken1 diye
    daha sonra yapıcagımız işlemleri degişken üstünden yaparız....Şimdi senin kodunda DB'den gelen değer hiç birşekilde bir değişkene atanmadıgı için dogal olarak programın bir işlem yapamıyor.Bunun haricinde SQL'in çalışıp çalışmadıgını anlamak için açarsın MSSQL MANAGMENT STUDİO programını orda yazarsın çalışıp çalışmadıgını görürsün 


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Şubat/2005
    Erkek
    baglanti.Execute ("Select Count(*) From uyeler")  olarak denermisin
    olması lazım

    dünya yan geldi. dalganıza bakın...
Toplam Hit: 3635 Toplam Mesaj: 19