Sql, Server"A Nasıl Yüklenir ?
-
Sitemde uzun zamandır sql sorunu var, bir türlü halledemedim. Sql server 2005 ile database'im var, bunu nasıl yükleyebilirim, yardımcı olacak bir arkadaş var mı :| Çok acil
-
hocam hostunda bi db oluştur..
bağlan sql server enterprise manager ile.. hostundaki db'nin kullanıcı adı, şifre vs bilgilerinle giriş yap sonra restore et elindeki veritabanını..
umarım doğru anlamışımdır -
Görsel ;
1.) Oluşturduğumuz Veritabanını Seçiyoruz…
2.) SQL Sorgu çalıştırmak için SQL (işaretli) Kısma tıklıyoruz
3.) Ewet Son olarak verilmiş olan kodları Sorgu kutusuna yapıştırıyoruz. Kodlar Aşağıdadır.
Ewet Bu kadar kolay Arkadaşlar şimdide Son dersimize Geçelim. Asıl Üyelik sistemine ordan geçicez.CREATE TABLE `uyeler` ( `uyeno` SMALLINT( 6 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT , `uyead` VARCHAR( 20 ) NOT NULL , `uyesifre` VARCHAR( 50 ) NOT NULL , PRIMARY KEY ( `uyeno` ) ) TYPE = MYISAM ;
INSERT INTO `uyeler` ( `uyeno` , `uyead` , `uyesifre` ) VALUES ( '', 'phpdili', '8cb2237d0679ca88db6464eac60da96345513964' );
Alıntı:phpdili.com
Senin dosyandaki sql in hepsini kopyalayıp sorgu ekranına yapıştır.Yada gözat dan o dosyayı seçip sonra go go go : ))
Asllında ben daha iyi anlatırdım da resimler için emek verilmiş diye alıntı yazıyorum
: )
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------hocam hostunda bi db oluştur..
bağlan sql server enterprise manager ile.. hostundaki db'nin kullanıcı adı, şifre vs bilgilerinle giriş yap sonra restore et elindeki veritabanını..
umarım doğru anlamışımdır
-----------------------------
eyvallah fakat restore etmyi nerden nasıl yapacam. Dosyayı nasıl koyacam.. :| RüzgaR'ın anlattığı gibi resimler yok bende... Windows hosting benmki blki ondandır.. -
Sql diyorsun.Mysql her yerde mysqldur: )
2 sen mysql diye belik de sql liteye bağlandın.Yani php destekli win hosting senin ki sen db hesabı açarken orda dikkat et.mysql seçeneğini sunuyorsa onu seç
Sonra phpmyadmin'e girdiğinde bu ekran gelir bu ekran dışında sql çalıştıramazsın bide.sql mysql içindir.
sen bi girdiğin yerin resmini cek.bi de yüklemeye çalıştığın dosyanın uzantısını yaz.extra bide bu sql php için mi asp için mi.
-
hocam elindeki db ye göre sql server enterprise manager indir
sql server 2005 enterprise manager indir kur..
sen sql serverla ilgili işlerini bu program üzerinden yapabilirsn.. backup, restore, veri düzenleme, ekleme, silme, sp, trigger vs her şey.
yani host üzerinden uğraşma enterprise manager ile hallet.
programı açınca yeni bi sql server registration oluştur.. tabi önce hostunda bi db aç kendine
sonra o db'nin bilgilerini yazarark giriş yap db'ne ve restore et
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------hocam hostunda bi db oluştur..
umarım doğru anlamışımdır
Ne dediğini şimdi anladım kardeş, ben normalde k.adı ve şifre alıp tekrar db'min aynısını oluşturuyordum fakat bu seferde; sorun olarak nvarchar(MAX) yoktu... Deniyorum olursa 10 numarasın, olmassa da 10 numarasın[ilgilendin daha ne olsun] :D -
RuzgaR bunu yazdı:
-----------------------------Sql diyorsun.Mysql her yerde mysqldur: )
2 sen mysql diye belik de sql liteye bağlandın.Yani php destekli win hosting senin ki sen db hesabı açarken orda dikkat et.mysql seçeneğini sunuyorsa onu seç
Sonra phpmyadmin'e girdiğinde bu ekran gelir bu ekran dışında sql çalıştıramazsın bide.sql mysql içindir.
mysql demiyo hocam sql server diyo -
RuzgaR bunu yazdı:
sql bir veritabanı dilidir.
access ile de calısır,oracle ile de calısır,mssql ile de calısır,mysql ile de calısır.sen *.sql dosyasını mysql veritabanına import etmeyi anlatmışsın. ama arkadaş mssql veritabanına veri girmek istiyo.alp'in anlattıgı sekilde yapabilirsin :)
-
RuzgaR bunu yazdı:
sen bi girdiğin yerin resmini cek.bi de yüklemeye çalıştığın dosyanın uzantısını yaz.extra bide bu sql php için mi asp için mi.
sql diyorum fakat mysql değil mssql.. Belirtmemiişim pardon.. -
Arkadaşlar bu arada, bilgisayarımda "SQL Server Management Studio Express" yüklü, bilgisayarımı açtığım ilk anda hiçbir program çalıştırmadan açarsam açılıyor fakat msn bile olsa, açtıktan sonra açınca bekletiyo biraz sonrada sağ salt tarafta is Busy diyor. Nedenini bilen var mı ?