Sql Türkçe Karakter Kayıt Ederken Problem
-
merhaba arkadaslar,
ufak bir sorunum var
post ile "ğüşıöç@ĞÜŞİÖÇ" olarak gönderdiğim bir veri sql tarafında "ðüþýöç@ÐÜÞÝÖÇ" olarak kayıt ediliyor.
post parametlerim şu şekilde
POST /index.php HTTP/1.1
Host: localhost
Content-Type: multipart/form-data, boundary=6nQOjKVt6AUZT21bDNi75iYuLrizgbBP
Content-Length: XXX <- Burda gerçek uzunluk var, parametre çok ve büyük olduğundan dolayı içeriği özetledim
--6nQOjKVt6AUZT21bDNi75iYuLrizgbBP
Content-Disposition: form-data; name="islem"
yeni
--6nQOjKVt6AUZT21bDNi75iYuLrizgbBP
Content-Disposition: form-data; name="uniq"
ğüşıöç@ĞÜŞİÖÇ
--6nQOjKVt6AUZT21bDNi75iYuLrizgbBP-- -
mysql_query("Set Character Set 'utf8'");
mysql_query("Set names 'utf8'");
eklersen (böyleydi sanırım google söyler doğrusunu) ve de neyde kodlama yapıyorsan utf-8 bomsuz işaretlersen sıkıntı çıkmaz diyelim.
Cradex tarafından 29/Nis/13 19:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Cradex bunu yazdı
mysql_query("Set Character Set 'utf8'");
mysql_query("Set names 'utf8'");
eklersen (böyleydi sanırım google söyler doğrusunu) ve de neyde kodlama yapıyorsan utf-8 bomsuz işaretlersen sıkıntı çıkmaz diyelim.
Merhaba,
Hocam utf8_general_ci zaten sql tablo karşılaştırma tipi,
ve yazılım üzerinden gönderiyorum utf-8 bom olayıyla alakalı bir durum değil, analyzer ile giden post paketini takip ettiğimde, veri giderken sorunsuz gözüküyor. Problem sqle girişte
-
mysql_connect in altına bunları ekle hacı dayı
mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");
-
http://www.webmastersitesi.com/php/80203-db-den-veri-cekme-turkce-karakter-sorunu.htm şu linki bir kontrol et haccım
-
Hybris bunu yazdı
mysql_connect in altına bunları ekle hacı dayı
mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");
Aynı problem devam ediyor hacım
Karşılaştırma utf8_general_ci zaten mysql de
-
Arkadaşlar birde şöyle bir hata almaya başladım sql e ekleme yapan php nin kodlamasını utf8 bomsuz dan utf8 kodlama ya geçirirken
<b>Warning</b>: session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\AppServ\www\log\index.php:1) in <b>C:\AppServ\www\log\index.php</b> on line <b>3</b><br />
-
Php dosyanın formatınu utf-8 yaptın mı ?
-
html de charset i utf8 olarak ayarla, mysql tarafında da utf8 bin i kullanırsan sorun olmaz
-
freudSusHaksizsin bunu yazdı
html de charset i utf8 olarak ayarla, mysql tarafında da utf8 bin i kullanırsan sorun olmaz
her 2 tarafı utf8 yaptığım halde problem hala devam etmekte..
-
arkadaşlar yazma işlemini yapan php de gönderdiğim post parametresini echo ile debug yaptırdım problem yok normal gözüküyor
tabloların karşılaştırma değerleri utf8_general_ci burda bir problem yok yani
notepad++ kullanıyorum utf8 bomsuz seçeneğiyle çalışıyorum, normal utf8 kodlamada denedim aynı
denemediğim şey kalmadı neden olur böyle bir problem?