folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD De Programlar Bozuluyor

SSD De Programlar Bozuluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

Müritler is yerine yeni bir bilgisayar aldırdım özellikle SSD olmasını istedi. 64 GB lık Kingston SSD almışlar. 

i7 - Asus Anakart - 2 GB ATİ E.kart - 8 GB Ram vs.

Bilgi işlem getirdi PC yi neyse masaya koydu. Bi kaç günlük kullanımdan programlar bozulmaya başladı. Windows sürekli değişik hatalar zincirinde. 

Sistem W7 Ultimate, kullandığım programlar SSD ye kurdurdum. Autocad, illustrator, Coreldraw. Ancak programlar zaman zaman değişik hatalar veriyor çalışmıyor. Ertesi gün gelip açtığımda sorun yok gün içerisinde uygulamaları çalıştırmak istediğimde hata alabiliyorum.

W7 dahil hiçbiri lisanslı değil. Ancak daha önce ki PC hiç biri sorun yapmıyordu W7 de aynı şekilde problem yapmıyordu. Bilgi işlem çözemedi bu sorunu. Deepfreeze var PC de ondan dolayı mı diyorum onunla alakası yok kaldırın bi deniyim diyorum yok olmaz diyorlar. SSD nin sürücüsünü kurun belki ondadır sorun diyorum ona da gerek yokmuş. 1 aydır sorunu çözemiyorlar.

Sizce neden olabilir öle bişey? Birde makine sürekli açık Ağdan Teknik Resimlere bakıldığı için SSD nin ömrünü çok kısaltırmı?

ShutterStock Portfolio http://shutterstock.com/g/ozkan26
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam deep freeze zaten oldurur hard diski sen ssd ye kurarsan uç ayda eline verir o ssd yi

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

Aynen SSD ye kurulu deepfreeze. Sölesem bişi olmaz derler. Acaba sistem arızaları da SSD yi etkilediği için mi çıkıyor ortaya?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

deep freeze mi :S aman tanrım :D

bin üstüne vur kırbacı vur kırbacı

PanxeR tarafından 15/Oca/15 21:41 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

hocam 64 gblik ssd kafadan yetersiz, deepfreeze ssd diskte sıkıntı çıkarır mı kesin birşey söyleyemem ama yetersiz alan yüzünden hataya düşme ihtimali çok fazla.. 

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

Eyvallahlar olsun kırbacı yiyene :D

Yanlış hatırlamıyorsam 18 GB lık boş yer var SSD'de

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Ben performans kaybı olmasın ssd uzun ömürlü olsun diye 240 GB SSD aldım temp, tarayıcı klasörü, masaüstü, belgelerim, pagefile dosyasını normal harddiske aldım adamlar 64 GB alıp bir de deep freeze kurmuşlar :) Önce deep freeze'i kaldırıp öyle deneyin diske gereksiz yazma yapan hız gerektirmeyen şeyleri de diğer diske atın. Ne kadar boş alan olursa ssd'yi o kadar performanslı kullanırsınız. Autocad, illustrator vb programlar için de ssd'den çok ram daha önemli. Ram dolunca programlar diske yazmaya başlıyor. Bunları ssd'ye kurarak programın ilk açılışını hızlandırırsınız ram az olursa devamlı ssd'ye yazdığı için ssd'nin ömrü azalır. Bendeki ssd'de bir hücrenin 3000 yazma ömrü var.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle işletim sisteminin yüklü olduğu sürücü için 64 GB alan, kullandığınız programa göre yetersiz gelebilir.

Deepfreeze tarzındaki programlar HDD'lerde çok bir sorun teşkil etmez ama üzerine veri yazılıp silindikçe ömrü kısalan SSD teknolojisinde büyük bir sorun. Zaten normal şartlar göz önüne alınarak kullanılan bir bilgisayarda SSD'ler 2 sene ancak dayanabiliyorken bu tip programlar SSD'yi yakında öldürür.

Ama tabi sizin bilgisayarınızdaki programların hata nedenini bilmemiz için ekran görüntüsü veya hata ayrıntısı gerekiyor. Program hataları pek çok nedenden kaynaklanabilir:

• C: sürücüsündeki kullanılan alan yetersizliği
    • SSD üzerinde RAM'in kendisi için ayırdığı alandan kaynaklanan yetersiz hafıza sorunları
    • SSD üzerinde yüklü olan programların SSD'nin performansından kaynaklanan dosya bozulmaları (SSD üzerindeki dosyaların fiziksel sebeplerle okunamaması)
    • Programların kaçak kullanımından kaynaklanan, crack lemelerden sonra internet bağlantısı nedeniyle kullanılan lisansın geçerli olmadığının tespit edilmesi
    • İşletim sisteminin kayıt defterinden kaynaklanan sorunlar
    • Virüs, malware, spyware ve benzeri zararlı yazılımlar
    • Programın çalışması için gerekli olan kullanıcı izinlerinin kullanıcıya verilmemiş olması...vs. vs.

Daha da uzatırım ama bu kadarı ile durumu anlatabilmişimdir diye umuyorum. Bunun yanı sıra, SSD olan bir bilgisayara Deepfreeze programı yüklemek nasıl bir düşünce tarzının ürünüdür, anlayamadım. Bunun iş yerindeki bütün bilgisayarlardan sorumlu olan bir bilgi işlem çalışanının yapmış olması ayrı bir mevzu tabi.

Ayrıca kısa bir not; işyerinde işletim sistemi dahil kullandığınız bütün programların lisanslı olma zorunluluğu vardır. Aksi halse BSA ve benzeri kuruluşların ani baskınında kepenk kapattıracak cezalarla karşılaşılması muhtemeldir. Bilginize.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Bu tip işgüzar IT Personellerini görünce yada duyunca içimden hayır duası ediyorum onlar için.

Anladığım kadar ile proje fiması yada ona benzer bir kurumda çalışıyorsunuz. (Çizim programları kullanmanızdan dolayı)
    Ve yine anladğım kadar ile kurum içerisinde domain alt yapısı yok. (Personele verilen pc' ye gereksiz kullanıcı kuracalamalarını engellemek için Deep Freeze kullanmanızdan dolayı)
    Arkadaş hadi anladım imkanlar yoktur, şirket yönetimi IT Birimine gerekli maddi yatırımı yapmıyordur v.s. (Domain alt yapısının olmamasından yada kullanıcı sayısının az olmasından dolayı)

Çizim bigisayarına 64GB SSD takmak nedir.
    Hadi taktın çizim programlarını 64GB SSD' ye kurmak nedir.
    Hadi kurdun 64GB' lık SSD' yi Deep Freeze ile dondurmak nedir.

Yine eminim ki kafdağında yetişmiş bir bilgi işlem biriminiz var. (Anlattıklarınızdan ve verilen karşı cevaplardan dolayı) Ha tamam kullanıcılar da yeri geldi mi bizi zıvanadan çıkartıyor.
    Ama bu şekilde saçmalayan bir bilgi işlem birimine hiç samimi bakmam.

Sen bir şekilde o bilgi işlem birimine söyle ki ya adam gibi kapasitesi yüksek SSD alsınlar. Yada adam gibi HDD alıp geçsinler.
    Kapasitesi ne olursa olsun SSD yükle olan PC ' ye Deep Freeze yükletme. SSD' nin ömründen yiyorsunuz.

BaD_BoYs tarafından 16/Oca/15 00:32 tarihinde düzenlenmiştir

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaZu
    ZaZu's avatar
    Erkek

BaD_BoYs;  Cam işleme ve PVC fabrikasında çalışıyorum. Teknik ressamlık yapıyorum.

Söylediklerin konusunda haklısın. Şirket IT birimine gerekli yatırımı yapıyor yapması da lazım mecburen 750 kişiden fazla çalışan var. 120 yi aşkın bilgisayar var. Domain alt yapısı vs. nedir bilmiyorum ama 2 tane serverları var.

Deepfreeze in önce ki dökümanlarında SSD diskler için uygun değil yazılmış resmi sitesinde. Yeni versiyonlarında destekler yazılmış.

Bunu neden sölüyorum illa deepfreeze kullanılacaksa yeni sürüm kurulsun. Bende ki 6.1 

RaNGeR;

Hocam sistem daha yeni kurulmuş 2-3 res atılmış hiçbir program vs kurulmamış sistem stabil programlar çalışıyor. En sonra deep atıyor hatalar sıralanıyor. Deepfreeze haricinde temel programlardan Radmin ve Ağ bağdaştırıcısını gizleyici birşey kuruyor onun adını bilmiyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

O tür bir makine için ssd 64 gb çok az hocam.Deep freeze olayına gelince oda saçma olmuş.Ama deep freeze tarzı programlar neden hdd ömrünü kısaltır özellikle de ssd ? Makine ani elektrik kesilmelerinde hata taraması yapmaz bu sebeple mi söylüyorsunuz?

Syntax error..
Toplam Hit: 4239 Toplam Mesaj: 44